Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy reggelizzek majd?

Hogy reggelizzek majd?

Figyelt kérdés

Szüleim elutaznak nyaralni (pontosabban telelni) egy hétre külföldre, és addig itthon leszek egyedül az öcsémmel.

Mivel akkor már suli lesz, minden nap nekem kell reggelit csinálnom.

Hogy csináljam? Már így is fél6kor kelek, hogy beérjek nyolcra a fősuliba, most kelljek még hamarabb fél órával?

Ráadásul a hét minden az öt napján?

Meg utána még mosogassak is el?

Így semmire sem marad időm, szerintetek mit csináljak?

22/F

2010. jan. 28. 22:51
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/183 anonim ***** válasza:
100%
A kolléganőm 6(!!!!) éves kisfia már tud palacsintát sütni. Esküszöm, megmutatom neki ezt a kérdést. :-)))))
2010. jan. 29. 10:04
 62/183 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Most reggeliztem meg, mivel szünet van, ilyenkor én csinálom magamnak a reggelit.

Tehát mind mondottam, képes vagyok rá, csak nem korán reggel hajnalban (5 fele).

A stopperes dolog nagyon jó ötlet, kipróbálom majd.

Persze, egyszerre pakolom ki a dolgokat, csak részletesen leírtam, hogy csinálom a szendvicset. Mondjuk ezeket gyorsan kell csinálnom, mert különben a hűtő le fog olvadni, és meg fagyni, meg egyéb izék.

Igen, dolgoztam már nyaranta legalább 7-8 különbözú diákmelóban. Mondjuk azok fizikai mukák voltak, szóval pl. bútorcipelés, borítékolás, dossziék rendezgetése, kamionról zsáknyi ruhák lepakolása, Szigeten színpadbontás 2x11 órán át (az volt a legrosszabb, legfárasztóbb, de a legjobban fizető).

Nos, ez a somolyog meg tamáskodik szerintem nem az alapműveltég része. Életembe most hallom őket először, pedig elég sokat olvasok, bár hozzáteszem, a főiskolák tankönyvek is tele vannak szakszavakkal, csak azok gazdasági jellegűek. A főiskolán ezekre van szükségem, hát ezeket tudom, és nem a somolyogni meg a tamáskodni.

A somolyog meg duplán nehéz, mert könnyű összekeverni a sompolyoggal, ami tök mást jelent.

Én is tudnék rántottát sütni, vagy akár palacsintát is. Meggyőződésem, hogyha megkeresném a receptjét googlén, másodszorra már tökéletesen menne. Csak eddig nem vettem a fáradtságot, bár most, hogy ennyit csesztettek megpróbálkozom vele.

De mint leírtam ezelőtt, tudok csinálni rizsfelfújtot,somlói galuskát és császármorzsát, amik azért kicsit bonyolultabb dolgok.Sőt szinte mindenféle sütit a szakácskönyvből.

Ja, albérlet? Megy a halál albérletbe. Az (szerintem) a pazarlás tökéletes példája.Ha a család költségvetését összességében nézzük, akkor az felesleges +40-60 000 forint kiadás havonta, plusz mosás, kaja és sütés, főzés.

Még az időm is kevesebb lenne, más dolgokra, mint például a tanulás.

Jó, az egyetlen előnye, hogy önállóbb lennék. De mosni és vasalni itthon is megtanulhatok (neadj'Isten a barátnőm megcsinálja), főzni pedig már így is tudok pár dolgot.

Majd ha lesz a suli után egy jól fizető (vagy bármilyen) munkám, akkor majd elköltözöm. Bár akkor is fájni fog a szívem, mert az iskolában tanult pénzügyi gondolkodás szerint ez hatalmas pazarlás.

2010. jan. 29. 11:05
 63/183 anonim ***** válasza:
94%

Örülök, hogy ismét hallahatunk felőled!

Javaslom, hogy a katonaságnál a precíziós műszerész rajparancsnok beosztást célozd meg! Jó étvágyat!

2010. jan. 29. 11:11
 64/183 anonim ***** válasza:
94%
És kizárólag gulyáságyúval lőjj! xDDD
2010. jan. 29. 11:18
 65/183 anonim ***** válasza:
100%

"Bár akkor is fájni fog a szívem, mert az iskolában tanult pénzügyi gondolkodás szerint ez hatalmas pazarlás."

Szerintem se költözz el. Otthon a gyerekszobádban a feleségeddel meg 2 gyerekkel is jól meglesztek 15 év múlva is majd, anyukád mos, főz rátok, reggel ágyba viszi a reggelit, nem lesz semmire gondod... És aztán a gyerekeidnek is mindent nagyi eléjük tesz, nem lesz semmire gondjuk és majd a 30. szülinapjukon megtaníthatod őket kenyeret kenni, hátha arra már elég érettek lesznek rá.

:)))

2010. jan. 29. 11:42
 66/183 anonim ***** válasza:
95%
De kár hogy nem veled laktam 4 évig albérletben! Rommá röhögtem volna magam, szerintem Te napközben is szoktál hasonló problémákat megfogalmazni, amiket szívesen meghallgattam volna! 4 évig folyamatosan röhögtem volna, irígylem az ismerőseidet, biztosan vidám emberek! :D
2010. jan. 29. 12:19
 67/183 A kérdező kommentje:

Gulyáságyú? Remek, új ismeretlen szó.

Mozgókonyha, tábori konyha, bözsi.

Azt hittem Bözsinek a konyhásokat hívják, mondjuk necces, mert ha a gyerekedet Erzsébetnek nevezed el, akkor nagyobb esélye van, hogy konyhás lesz, mintha más nevet adtál volna neki.

A fájni fog a szívem, azt jelenti, hogy meg fogom tenni (tehát el fogok költözni), mert tudom, hogy hosszútávon az az előnyösebb megoldás. De majd akkor, ha végeztem a sulival, addig a tanulásra és a munkára akarok koncentrálni.

Most valami lúzernek tartasz, vagy mi? Igen, a haverjaim vidám emberek, szerintük nagyon jófej vagyok és vicces.Mondjuk szerintem is.

Ez pedig egy valós probléma volt, de ma összesen 15 perc alatt bereggeliztem, tehát reggeli megcsinálása, megevése, elmosogatás.

Nem volt kellemes ennyire sietni:S.

2010. jan. 29. 12:27
 68/183 anonim ***** válasza:
100%
Szia,ha este miellött lefekszel megteritesz,mindent oda teszel a kaján kívül nyersz egy kis idöt!
2010. jan. 29. 12:27
 69/183 A kérdező kommentje:
Köszi, szerencsére vannak olyan emberek, akik a problémámmal is foglalkoznak, nem csak röhögni járnak ide.
2010. jan. 29. 12:32
 70/183 anonim ***** válasza:
100%
A mosogatást (tukmáld rá)hagyd öcsédre.
2010. jan. 29. 12:47
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!