Hogy reggelizzek majd?
Szüleim elutaznak nyaralni (pontosabban telelni) egy hétre külföldre, és addig itthon leszek egyedül az öcsémmel.
Mivel akkor már suli lesz, minden nap nekem kell reggelit csinálnom.
Hogy csináljam? Már így is fél6kor kelek, hogy beérjek nyolcra a fősuliba, most kelljek még hamarabb fél órával?
Ráadásul a hét minden az öt napján?
Meg utána még mosogassak is el?
Így semmire sem marad időm, szerintetek mit csináljak?
22/F
Nem lennék a barátnőd :-D
Figyelj, nekem fél óra a reggeli mindennel együtt (azért, mert nekem ez a fél óra kell, hogy nyugodtan reggelizzek, és ne hányingeres kapkodás legyen belőle).
Úgy csinálom, hogy vágok egy szelet kenyeret, megkenem, vágok rá valami húst, sajtot, pár szelet uborkát vagy paradicsomot vagy paprikát, tányérra rakom, közben melegítek egy bögre vizet (ez 1 perc mikróban), a vízbe rakok cukrot és egy filter teát (én citromot csak gyógyteába rakok, de azt félig mézzel édesítem), és egy narancsot rakok a radiátorra, hogy felmelegedjen, míg a tea kioldódik, megeszem nyugodtan a szendvicset, megpucolom és megeszem a narancsot, aztán elkavarom a teát, megiszom, és kész a reggeli. :-)
De gyorsan el lehet még készíteni rántottát is (a tojás 2-3 perc alatt megsül a forró olajban). Jó lehet a műzli is, de hosszú távon nem egészséges.
Arra viszont figyelj, hogy vagy az ebéd vagy a vacsora (vagy mindkettő, de legalább az egyik) legyen főtt étel. Az se nehéz, kezdetnek egy porleves + olajban kisütsz panírozott húst, krumplit.
Szerintem egy hétig kibírod, hogy csak egy szendvicset eszel. És ha neked hideg úgy, ahogy a hűtőből kiveszed, akkor 1. megmelegíted a mikróban, 2. megcsinálod reggel, nem tart sokáig. Én egy évvel vagyok nálad idősebb és minden reggel csinálok reggelit magamnak, és a gyerekemnek is (két éves), 10 perc az egész. Megkenek két szelet kenyeret vajjal, teszek rá parizert, vágok két paradicsomot, megesszük. Vagy kenek két lekváros kenyeret és azt esszük. Ez az egész - megevéssel együtt - nem több 10 percnél. Ezek után vagy elmosogatok, vagy nem, de ha igen, akkor két tányért és egy darab kést kb. 1 perc elmosni. Ezen kívül reggel még fogat mosok, sminkelek, felöltözök, felöltöztetem a gyereket, felkapom a füzetem meg egy tollat, besuvasztom a táskámba, elindulunk, bölcsi, aztán egyetem (ami innen egy óra busszal, pedig városon belül van). Az egész reggeli készülődés megvan fél óra alatt. Pedig gondolom te nem sminkelsz :D
Régen én is nagyon komótosan készülődtem reggel, aztán rájöttem, hogy az alvás többet ér.
Egyszerű amúgy, készítsd ki a ruhádat már este, sőt, lefekvés előtt meg is teríthetsz reggelre, sulis holmidat készítsd össze, ennyi. Így nincs más dolgod, mint hogy eszel, felöltözöl és kimész az ajtón.
Ja, van még egy jó tippem reggelire, vegyél becsomagolt kakaóscsigát hazafelé, és azt eszed reggel. Na azzal semmit nem kell csinálni.
Köszi!
Tényleg nem akarsz a barátnőm lenni, pedig tök szimpatikus és segítőkész vagy?:D
Igen, mindig főtt ételt eszek ebédre, vagy a menzán a főiskolán vagy hazafele a kínai étterembe.
Én vacsorára eszek gyümölcsöt, méghozzá minden nap egy banánt. Azért azt, mert az a leggyorsabban és legkönnyebben megehető gyümölcs, nem is kell pucolni és vágni, és nincsenek magjai sem.
Nem tudok tojásrántottát sütni, se húst és krumplit.
De tudok például pudingot csinálni, tejbegrízt, tejberizst, somlóit, császármorzsát és rizsfelfújtot.
Szóval sütiket és édességet, azok a legfinomabb ételek szerintem.
Meg egyszer már sikerült a gulyás leves, azt akkor tanultam meg, mikor 5-6 éve még szakács szerettem volna lenni.
Nem leszek... :-D
De ahogy látom, nem vagy te olyan elveszett gyerek, csak egy kicsit erőt kell venni magadon.
A tojást megsütni meg nem nehéz. Készíthetsz csak tükörtojást, az a leggyorsabb (tojást feltörni csak tudsz, olajat serpenyőbe, megmelegíted, amikor már elég meleg - belecsöppentesz egy kis csepp tojást, ha azonnal megsül, akkor jó - akkor öntöd rá a tojást), de készítheted tejföllel, vagy szeletelhetsz bele szalámit, sajtot, kolbászt, a sót soha nem szabad elfelejteni.
Menni fog, csak figyelni kell. :-)
Még az is lehet, hogy kedvet kapsz, és a szüleid majd csodálkozni fognak, hogy kicseréltek.
23:39:
Igen, tényleg annyival könnyebb a helyzetem, hogy nincs gyerekem és nem kell sminkelnem. De be kell raknom a kontakrlencsémet és be kell zseléznem a hajamat, ez összesen 5-6 perc plusz. Nem tudom a sminkelés meddig tart.
Jó, talán kicsit tényleg mulya vagyok.
De köszönöm, tök jó ötleteket adtál! Kakaóscsigára nem szeretnék költeni, ha úgyis van itthon kaja.
Igen, tojást tudok törni, sőt szétválasztani a fehérjét a sárgájától is. Sütikhez gyakran kell.
De a tojássütés azért nem egyszerű dolog.
Először is rá kell jönnöm, hogy hol tartják a szüleim az olajat és a serpenyőt (a serpenyő helyében elég biztos vagyok). Csak kicsit para, mert mi van ha rám fröcsög az olaj, vagy a tojás szétég, mondjuk egyszer már sikerült lágytojást csinálnom a mikroba, és az tök finom volt:D.
A tejföl, kolbász meg ilyenek már a haladó szintbe tartoznak, de azért pirospaprikát tudok rá szórni:).
Köszi a segítséget, és a megelőlegezett bizalmat!
Basszus, csak ennyi bajom lenne...
Komolyan, aki 3 percnél több ideig készít szendvicset, arra már orvosi szó van.
Én nem tudom, te milyen szendvicsekhez vagy szokva, de nekem a szendvicskészítés gyorsabban megy, mint a kontaktlencse berakás. Vagy a hajbelövés. Pedig egyidősek vagyunk. Ja, várj, én lány vagyok.
Csak 3 perc?
Az tényleg orvosi eset.
Kenyeret vágok, előveszem a deszkát, elvágom, letörlöm róla a morzsákat.
Előveszem a vajat, megvajazom, veszek elő medvesajtot, rákenem, sonkát veszek elő, azt is ráteszem.
Aztán veszek elő kalácsot, abból is vágok, azt is meg keneme, teszek rá vajat, előveszem a mézet, kenek rá stb.
Veszek elő paradicsomot, vágok, kiteszem egy tányérra, megsózom. Paprikát is előveszek, vágok, majd megsózom.
Kiviszem a tányért az asztalra, megeszem.
Előtte pedig öntök magamnak teát.
Ez így összesen legalább negyed óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!