Hogy reggelizzek majd?
Szüleim elutaznak nyaralni (pontosabban telelni) egy hétre külföldre, és addig itthon leszek egyedül az öcsémmel.
Mivel akkor már suli lesz, minden nap nekem kell reggelit csinálnom.
Hogy csináljam? Már így is fél6kor kelek, hogy beérjek nyolcra a fősuliba, most kelljek még hamarabb fél órával?
Ráadásul a hét minden az öt napján?
Meg utána még mosogassak is el?
Így semmire sem marad időm, szerintetek mit csináljak?
22/F
Köszi:).
Tudom, már kigoogléztem a szó jelentését:
"A somolyog viszont tréfás hangulatú, és azt jelzi, hogy valaki ’hamiskásan, alig feltűnően mosolyog’."
:)
Reggeliztél már? Én mindjárt indulok dolgozni. :-D
Amúgy kicsit fogalomzavarban vagy, mert a precíz nem azt jelenti, hogy valamin tovább tökölsz, mint muszáj. Ha egy munkahelyen ilyen "precízen" dolgoznál, egy hét után repülnél... :-D
Remélem, azóta megoldódott a reggeli-gondod. :) Jókat nevettem néhány válaszon, pár emberrel egyet is értettem okosan. Bizony, ha azt szeretnéd, hogy mindennap maradjon időd a reggeli rutinra, korábban kell felkelned. Én is lázadoztam emiatt rengeteget, s jó ideig büfékben vásároltam reggelit. Amikor nem maradt pénzem, rájöttem, hogy bizony gazdaságosabb felkelni egy negyed vagy fél órával hamarabb. És felkeltem, megcsináltam a reggelimet. Hozzászoktam, hozzá kellett szoknom.
Manapság meg már simán, zökkenömentesen megy hajnal kettőkor is a szendvicskészítés és/vagy a reggelizés. :))
Mi lenne, ha gyakorolnád a "villámreggeli" készítést?!
Mérd le, hogy alapban mennyi idő alatt tudod elkészíteni, majd próbáld megdönteni minden nap az előző reggeli rekordot! Kiraksz egy stoppert. Versenyezz önmagaddal! Ugye azt mondtad, hogy szüleid két hét múlva utaznak el? Addigra 15 percből simán meglesz a max. 3 :-DDD!
Én ennyit már rég röhögtem, folyik a könnyem is közben, mindenkinek hála ezért, a kérdezőnek is:-)).
Te vagy egy nagy mókamester vagy, vagy pedig olyan profi módon körülményes és béna, hogy Mr Bean ipari tanuló hozzád képest és leckéket vehetne tőled.:)
Nekem most az tűnt fel, hogy amikor magadnak csinálod a reggelit, akkor te tényleg mident egyesével veszel elő??? A vajat, a sonkát, a paradicsomot, a paprikát, meg mindent, külön-külön kiveszed a hűtőből??? Nem lenne ezerszer gyorsabb, ha elővennéd a kenyeret meg a kalácsot, aztán kinyitnád a hűtőt, kivennél mindent, ami kell, megcsinálnád, aztán ha kész, akkor minden visszapakolnál?
Különben nem bunkóságból, de te már dolgoztál valaha életedben? Mert szerintem jót tenne, kicsit megtanulnád összeszervezni a dolgokat. Ehhez a problémához kimondottan ajánlom a gyorséttermi munkát, ahol hidd el, megtanulnál rapid tempóban szendvicset készíteni, meg egyáltalán, időtakarékosan csinálni a dolgokat. És még fizetnének is ezért a plussz tudásért :D
"Amúgy miért használtok mindenféle fura, ismeretlen szót? Tamáskodni, somolyogni?"
Bocs, de nemcsak lusta vagy, hanem az alapműveltségedből is maradt ki ez-az. Többször írtad, hogy főiskolás vagy, szóval érettségiztél is, tehát ezeket a szavakat ismerned kellene...
Na, ilyenkor örülök, hogy már középsuliban koleszos voltam, aztáűn egyetemen albérlet, kolesz. Ha a fiam is mulya lenne, tuti az ország másik végére küldeném továbbtanulni. Ja, nem is... nem lesz ilyen, mert megtanítom alapszinten ellátni magát gyerekorban már. Pl. egy kisiskolás már tud magának szendvicset csinálni, 10 évesen már rántottát sütni. Azért nem 22 évesen kellene ezeket megtanulni... Mondjuk anyukád valószínűleg mindent elétek tesz készen (zöldség felvágva a hűtőben), így nem csoda ha itt tartasz... A barátnődet azért sajnálom egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!