Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy neveznetek engem? Milyen...

Hogy neveznetek engem? Milyen tulajdonsaggal ruhaznatok fel?

Figyelt kérdés

Van ferjem es egy 6 honapos kisbabam es nem tudok boldog lenni, mert olyan rosszul allunk anyagilag, hogy ha befizetnenk az osszes szamlat, lakbert, hiteleket akkor mar nem maradna etelre penz. Ezert en allandoan ideges vagyok, turelmetlen, nem tudom elengedni magam es a szexet sem kivanom. Mikor elmegy a ferjem moziba honap elejen, ill. szorakozni, ahol tobb ezer Ft-ot elkolt, akkor kiakadok, mert a szamlak nincsenek befizetve, a honap utolso heten mar kajat sem tudunk venni, ezert felelotlensegnek tartom a fizetesbol akar ezer Ft-ot is szorakozasra kolteni. A kisfiamnak kell pelenka, tapszer, ruha stb.

Minden nap csak sirnek, annyira aggaszt hogy mi lesz igy velunk. Csak ha a kisfiammal jatszom akkor tudok mosolyogni.

Szerintetek milyen vagyok? A ferjem mond ram sok rossz jelzot ez miatt, kivancsi lennek, hogy valakinek eszebe jutna-e errol.

2010. jan. 28. 10:08
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 A kérdező kommentje:

Kerlek szepen titeket, ne egymast kopkodjetek, irjatok le a velemeyeteket rolam, ne egymasrol! Nem gondolkodunk egyforman! Ezert vagyok kivancsi mindenkire. Koszonom!

Igaza van annak, aki azt mondja, hogy akkor kellett volna felre rakni, mikor sokat keresett a ferjem:(

2010. jan. 28. 10:51
 22/65 anonim ***** válasza:
70%
Én sem tudok mást mondani csupán azt, hogy felelőtlenül vállaltatok gyereket. Nem csak a lakáshitel emelkedhet meg, amire amúgy számítani lehetett. Nem kell közgazdásznak lenni ahhoz, hogy az ember rájöjjön, emelkedni fog az árfolyam. Ha a duplájára nőtt a törlesztő, akkor nyilván olyankor vettétek fel a devizahitelt, amikor extrém alacsonyan volt az árfolyam. Annyi esze mindenkinek kéne legyen, hogy megnézi 3-4 évre visszamenőleg (bankok weboldalán elérhető), hogy milyen határok között mozog az adott deviza árfolyama. Akkor ebből bőven kiderülhetett volna, hogy emelkedni fog nemsoká a törlesztő, mintegy 70%-kal. Ráadásul a lakáshitel emelkedésén kívül bele kell kalkulálni egy több évtizedes hitel felvételénél az esetleges munkanélküliséget, stb.-t amit megint csak nem tesz meg a legtöbb ember mert minek. Persze most mindenki azzal fog majd támadni, hogy "jaj, hát akkor nekem soha nem lehetett volna gyerekem, ha nem vállalom most be". Engem nem az bánt, hogy bevállalták a gyereket, hanem az, hogy utána itt rinyálnak mindenkinek meg kéregetnek mert nekik milyen rossz. Közben mindezt csak maguknak köszönhetik! Nem könnyű manapság a fiatalok helyzete, ezt én is tapasztalom, de abból kell gazdálkodni az embernek, amije van. És talán nem minden vágyunkat egyszerre kell megvalósítani, mert mindbe bele fogunk bukni. Csak eddig sajnos nagyon kevesen jutnak el. Aztán valakinek szerencséje lesz, van aki megszívja ahogy ti is. Mindenesetre a férjed tuti nem volt felkészülve az apaságra. Ő úgy képzelte el ezt az egészet, hogy minden marad a régiben, ő ugyanannyit költ magára amennyit eddig is, te meg oldd meg a többit, ha annyira akartad a gyereket.
2010. jan. 28. 10:52
 23/65 anonim ***** válasza:
56%
Nagyon elítélem azt az egy embert, aki egy családos anyát ilyen jelzőkkel illet. Én igenis tisztelem ezt a hölgyet, mert ha nem félne a jövőjükért, és a gyerek jövőjéért az azt jelentené, hogy tesz a világra, majd csak lesz valahogy. Na és amikor tervezték a gyermeket még nem volt ilyen súlyos az anyagi helyzetük. Itt most országunkban egyesek kivételével mindenki nagyot zuhant, lehet az bárki hiteles, nem hiteles mindenki. Valóban tedd azt amit itt többen is írtak. Számvetés a havi kiadásokról, és hogyan tudnál és miből valamennyit megtakarítani. Persze a férjed is lehetne közreműködő ebben. Mert a bajban csak egymásra lehet számítani.
2010. jan. 28. 10:54
 24/65 A kérdező kommentje:

10:49-esnek igaza van. Hala az egnek, hogy nem vettunk fel anno lakashitelt!!! Pedig csak 1 hajszal valasztott el!!!!

35 ezer torlesztovel valoban max 3 milliot kaptunk volna! Es akkor tenyleg az utcara kerultunk volna.

2010. jan. 28. 10:54
 25/65 anonim ***** válasza:
86%
Pépesíthetsz fött zölcséget krumpli nyomóval,kis adagot villával is.Alma reszelö(kézi).Anyukámnak sem volt"anno."
2010. jan. 28. 10:55
 26/65 anonim ***** válasza:
87%
*mixere
2010. jan. 28. 11:00
 27/65 anonim ***** válasza:
68%
Tény,nehéz helyzetben van mindenki. A fizetések alacsonyak,fizetni kell a számlákat,élni kell valamiből. De nagyon kevés az olyan ember,aki saját pénzből tud pl. egy családi házat fölépíteni,sőt. Így kénytelen hitelt fölvenni. De most ezért ne vállaljon valaki gyereket? Most ha mindenki elkezdene spórolni,félretenni és utána kezdene bele a családalapításba,hát rendesen kifutna az időből. :S Szerintem ha valaki ilyen helyzetbe kerül,az utolsó falat ételt is a gyerekének fogja adni és mindent megtesz érte,hogy rendesen föl tudja nevelni. Senki sem lát a jövőbe,nem tudhatta senki sem hogy ez lesz. Nem fogom jelzőkkel illetni a kérdezőt,mert megértem őt. Kitartást kívánok neki. 21/L
2010. jan. 28. 11:08
 28/65 A kérdező kommentje:
10:52-nek: tisztaban voltunk az arfolyam valtozasaval, nem is emelkedett csak 3 ezer Ft-ot az auto torlesztoje, a szemelyi hitel pedig 1500 Ft-ot. Igaz, most ez is sok penz, de azert itt ez a kisebb problema. A nagyobb baj a jovedelem csokkenese.
2010. jan. 28. 11:09
 29/65 anonim ***** válasza:
82%

Amikor jól keresett, akkor se raktatok félre, sőt, hiteleket halmoztatok fel. Most ő rosszabbul keres, konkétan annyit hoz haza, mint te, aki gyed-en vagy. És még jön mjad agyes időszaka, vagy mehetsz vissza dolgozni majd mielőbb. Különben asszem éhenhaltok -60.000 esetén.

Milyen alapon jár el szórakozni, többezreket elkölteni??? Felelőtlen ember az ilyen, te meg ..., hogy ilyen felelőtlen embernek gyereket szültél. Nem ismerted kellően a párodat? Mikor derült ki a személyi hitele? Akkor kellett volna elgondolkoznod. De nagyon.

2010. jan. 28. 11:11
 30/65 anonim ***** válasza:
68%

10.54! Nézd van egy olyan mondás, hogy késő bánat eb gondolat! Az, hogy valaki utólag bánkódik, és nagyon aggódik, az már bakfitty! Előre kell gondolkodni sajnos... Pedig szegény kérdező épp az előbb kétszer is engem méltatott, hogy igazam van, így nem szívesen írom le mindezt, de sajna ez az igazság... ezt főzték, meg kell enni. Nincs más, mint mindenen spórolni. Mondjuk ha nincs semmije az embernek, akkor nem számít a folyószámlahitel, mert nem tudják behajtani... persze BAR listás lesz, meg miegymás, de ha nincs mire ráterhelni akkor nem tudnak mit csinálni...

AZ meg butaság, hogy most mindenki nagyot zuhant. 99%-ban a hitelesek zuhantak. Én édesanyám is zuhant, pedig szóltam előre... Én nem zuhantam, mert nem volt hitelem, sőt nagyon jól tudok járni, ha most veszek lakást, mert lent vannak az árak...

Sajna most mindenki megtanulja, hogy hogyan is működnek a dolgok valójában.

2010. jan. 28. 11:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!