Nem ciki anyukaként egyetemen tanulni? Bővebben lent.
Szerintem sem késő tanulni, eddig szüneteltettem a tanulmányaimat, de most már kisfiam is nagyobb így könnyebb. Diákként dolgozok egy gyárban, szerintük ez nem biztosmunkalehetőség. Ehhez képest mikor felkerestem újra az iskolaszövetkezetet,holnap mehetek újra:)
Jobb a fizetés, mint a "rendes" dolgozóknak.
Most megnyugtattatok ;)
Én orvosira járok, és az egyik évfolyamtársam nyáron szült. Egy másiknak is van gyereke.
Ne törődj azokkal, akik szerint az anyaság bekövetkezte az egyéni életed végét kell, hogy jelentse, és akik szerint te onnantól, hogy szültél, a saját álamiddal ne foglalkozz.
Lehet, hogy csak irigyek, mert az ő életükben így történt, de ha neked fennállnak azok a körülmények, hogy a gyereknevelés mellett tudsz tanulni, tedd csak. Jó befektetés az a jövődbe, ami a gyerekét is meghatározza. 25 évesen elég fiatal vagy ahhoz, hogy ne ragadj be kötelességtudatból egy olyan munkába, amit nem szeretsz.
Egyébként azok közül az anyukák közül, akik a gyerekük születése után többé soha nem vágtak bele semmi álmuk megvalósításába, igen gyakran visszamondogatják a gyereknek, főleg kamaszkorában, hogy ők "mindent feláldoztak érte" stb. és ezzel komoly lelkiismeretfurdalást és stresszt generálnak benne, ami maradjunk annyiban, hogy nem igazán érdeke...
Amióta megszületett a fiam, én folyamatosan tanultam :) Nem éreztem sosem cikinek. Két éves volt, amikor elkezdtem az egyetemet (nappalin), következő évben elkezdtem egy másik szakot az első mellett, ami kicsit hosszabb képzés, nem 6, hanem 7 féléves, a gyakorlat miatt, ezt szándékosan meghosszabbítottam egy félévvel, így pont befejezte az ovit, amikor én lediplomáztam, 27 évesen. Tény, hogy én későn kezdtem, hiszen 22 voltam, amikor beiratkoztam, de előtte is tanultam, meg dolgoztam is. Az egyetem alatt nem dolgoztam főállásban, így is épp elég volt a tanulás + gyerek, mindezt majdnem a végéig egyedülálló szülőként, de diákként és megbízásos szerződéssel a suli mellett is dolgoztam, az utolsó félévemben pedig már elkezdtem főállásban is melózni.
Soha senkitől nem hallottam negatív véleményt, meg amúgy is úgy vagyok vele, hogy senkinek semmi köze hozzá, nekünk jó volt így.
Nem ciki, az anyukám a 3. diplomáját 50 évesen csinálta. Na és? Akkor lett jó szak, ami építette a karrierjét! Semmi gáz nem volt a csoptársakkal (bár ő levelezőre járt). :)
Emiatt nem aggódnék! Max amiatt, hogy kevesebb egyetemi csapatépítésre tudsz majd eljárni, ami miatt kevesebb leszel (kapcsolati tőkében, beágyazottságban, és élményekben), dehát mit van mit tenni!:)
Utolsó te jártál egyetemre?
Ott nem végez az ember 4-kor sokszor van órák este 5-6 is, utána még tanul. Persze szüksége van a gyereknek önállóságra csak szülőkre is. Nem levelezőről beszélünk ami hétvégente van hanem nappaliról, ami egész napos elfoglaltság. Persze tudom most írja majd valaki, hogy nem minden órára kötelező bejárni, ez igaz csak akkor minek is jár egyetemre az ember ha nem tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!