Így tudnál boldogan, kiegyensúlyozottan élni?
Nem nyomort kell elképzelni, víz, fütès, internet van, bár a lakás csak garzon és albérlet, nem a legjobb állapotú. Éhezés nincs, napi 2, maximum 3 étkezésre telik.
Háztartási gépek nincsenek, új ruhákra nem jut, tisztálkodó és tisztítószerekre az olcsóbb kategóriából szintén.
Emellé munkahely (olyan, amit szeretsz), és párkapcsolat. A párod is dolgozik.
Akadályozó tényezö a szegénység, vagy nem?
Kort és nemetbis
"bár nem ártana dolgoznod rajta, hogy jobb legyen"
Munkába járok, háztartást vezetek, nyelveket tanulok öneröböl, és egyetemre készülök. Emellett bízok egy jobb életben, de becsülöm a jelenlegit is.
Ebböl az jön le, hogy nem teszek a jövönkèrt?
Gondolom ez leginkább attól függ, hogy ki honnan jött.
Aki így élt gyerekkorában is annak könnyebb lehet elviselni. De hogy tényleg igazán boldog lehet, az azért nehezen hiszem.
Aki a boldogsàgot a pénzhez meg az ökològiai làbnyomàhoz méri az sose lesz boldog.
Az a boldogsàg és " harmonikus" jòban-rosszban csak addig tartana amìg nincsenek anyagi gondok.
Igen, lehet îgy is boldognak lenni, nem éjjel- nappal sirànkozni a baràtnõnek, hogy jaj milyen szar.
A boldogsàg akkor talàl meg ha az élethelyzeteket nem problémànak ,hanem feladatnak fogod fel, amit egyszerûen meg kell oldani. Ha ezt a szintet eléred, akkor nincs olyan ami a boldogsàgod útjàba àllhat, mert az egy pszichés dolog.
Hát szerintem ez 20 évesen egyáltalán nem számít szegénynek. Ennyi idős koromban harmadmagammal éltem egy egyetemi kollégium szobájában, a mosnivalót hatalmas sportszatyorban hordtam haza a szüleimhez minden hétvégén, mégis boldog voltam. Rengeteget olvastam, szerelmes voltam, hétvégén biciklizni jártunk, a tévében imádtam az utazós filmeket (akkoriban indult a Spektrum).
Ha 40 éves lennél 2 gyerekkel, és még mindig így élnétek, akkor azt mondanám, hogy próbálj kitörni belőle, valahogy előbbre jutni. De 20 évesen kiindulási pontnak egyáltalán nem vészes.
Szia ! :)
Nem tudom melyik településen éltek, de tény : én mikor néztem Bp-n albérletet, iszonyú jó árban találtam rengeteget, úgy hogy rezsivel együtt kiszámoltam, mennyibe jönnék ki.
Szóval albérletet meg lehet oldani, úgy gondolom jó pénzből is.
Napi 3 étkezés az nagyon rendben van, viszont a leirtak alapján, én hiányolom a kikapcsolódást.
Tippek (amik nálam mindigis beváltak) :
(elsősorban én is dolgozom, de szüleimmel élek még együtt, tény: rezsibe én is beleadok)
- ruhákat olcsón és viszonylag jó minőségben, a turiból ajánlom, nekem is onnan rengeteg jó cuccom van
(azért nem mindegy hogy kiadsz egy cipőért 15.000 ft -t vagy még a negyedét sem...)
- kaja: próbáljátok meg úgy megoldani hogy változatos és low budget tipusú legyen (ehhez azt ajánlom hogy az olcsóreceptek.hu-t látogasd naponta, ott rengeteg olyan recept van ami nagyon finom-tapasztalat- és nagyon kevés pénzből ki lehet hozni)
pl : virslis spagetti-ténleg, nagyon de nagyon finom (!), bögrés süti, krumplileves és a többi és a többi...
- háztartási gépeket (internet segitségével) minimális áron is be lehet szerezni, ha nagyon szükségetek van rá, van a facebook-on is egy ilyen csoport, ahol szó szerint pár ft-ből, vagy ingyen (csak a postaköltséget kell állni) betudnátok szerezni ezt - azt
Nem éri meg? :)
- tisztákodási cikkek úgyszint, vannak olcsóbbak is, és tudd meg hogy van mikor az olcsóbb a jó
(viszonylag lehet kézzel is mosni, mosószapannal, de nem minden ruhát épp... főképp ha sok a ruha, elég fárasztó)
Viszont érdekelne, hogy szülők, rokonok semmivel nem támogatnak? Ők is a megunt háztartási cuccokut, elunt ruháikat szivesen odaadhatnák.
Lehet nem fontosak a tanácsaim, mivel ha te igy boldog vagy pároddal, akkor hiába, de gondoltam csak leirom :).
19/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!