Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Így tudnál boldogan, kiegyensú...

Így tudnál boldogan, kiegyensúlyozottan élni?

Figyelt kérdés

Nem nyomort kell elképzelni, víz, fütès, internet van, bár a lakás csak garzon és albérlet, nem a legjobb állapotú. Éhezés nincs, napi 2, maximum 3 étkezésre telik.

Háztartási gépek nincsenek, új ruhákra nem jut, tisztálkodó és tisztítószerekre az olcsóbb kategóriából szintén.

Emellé munkahely (olyan, amit szeretsz), és párkapcsolat. A párod is dolgozik.

Akadályozó tényezö a szegénység, vagy nem?

Kort és nemetbis

2014. szept. 9. 21:15
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
84%
Ha összetartóak vagytok a pároddal és nincsenek nagy igényeitek, akkor lehet így élni, de azért van ennél jobb élet is.
2014. szept. 9. 22:11
 22/40 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy van jobb élet, lesz is majd. De azt az idöt, ami odáig eltelik, boldogan akarom leélni, mert azokat az éveket senki sem adhatja vissza.
2014. szept. 9. 22:18
 23/40 anonim ***** válasza:
66%
Én nem tudnék így élni, gyerekkoromban is ennél sokkal jobbat szoktam meg, pedig nem voltunk gazdagok, süzleim egyszerű gyári munkások, ketten voltunk testvérek, mégis kajára, alap ruhákra mindig jutott, háztartási gépek is voltak, stb. De ha te így boldog vagy, akkor jó neked, bár nem ártana dolgoznod rajta, hogy majd jobb legyen egyszer. Nekünk is volt olyan a férjemmel, mikor összekerültünk, hogy kb havi 80-100 ezerből éltünk ketten(én nem dolgoztam, egyetemre jártam), mégis boldogok voltunk. Ma már ennek kb a 6szorosát keressük, de nagyon keményen megdolgoztunk mindketten érte, hogy feljebb lépjünk. És csak most látom át igazán, hogy milyen volt akkor.
2014. szept. 9. 22:20
 24/40 anonim ***** válasza:
60%
Nem valószínű, mert a családom mindig is átlagon felül élt és örülnék, ha ez egy így is maradna. Persze, ha muszáj lenne, tudnék így élni, de mivel nem ehhez vagyok szokva, kiegyensúlyozott nemigen lennék, boldog meg pláne nem. 19/l
2014. szept. 9. 22:21
 25/40 A kérdező kommentje:

"bár nem ártana dolgoznod rajta, hogy jobb legyen"

Munkába járok, háztartást vezetek, nyelveket tanulok öneröböl, és egyetemre készülök. Emellett bízok egy jobb életben, de becsülöm a jelenlegit is.

Ebböl az jön le, hogy nem teszek a jövönkèrt?

2014. szept. 9. 22:25
 26/40 anonim ***** válasza:
50%

Gondolom ez leginkább attól függ, hogy ki honnan jött.

Aki így élt gyerekkorában is annak könnyebb lehet elviselni. De hogy tényleg igazán boldog lehet, az azért nehezen hiszem.

2014. szept. 9. 22:31
 27/40 anonim ***** válasza:
Én tudnék. Alapjáraton azt akarom elérni, hogy önerőből sokra vinni, letenni valamit arra a bizonyos asztalra, és nem pedig azt hogy ,,alám rakják". Még úgy is ha egy ideig ezért nélkülöznöm kéne.
2014. szept. 9. 22:43
 28/40 anonim ***** válasza:
0%

Aki a boldogsàgot a pénzhez meg az ökològiai làbnyomàhoz méri az sose lesz boldog.

Az a boldogsàg és " harmonikus" jòban-rosszban csak addig tartana amìg nincsenek anyagi gondok.

Igen, lehet îgy is boldognak lenni, nem éjjel- nappal sirànkozni a baràtnõnek, hogy jaj milyen szar.

A boldogsàg akkor talàl meg ha az élethelyzeteket nem problémànak ,hanem feladatnak fogod fel, amit egyszerûen meg kell oldani. Ha ezt a szintet eléred, akkor nincs olyan ami a boldogsàgod útjàba àllhat, mert az egy pszichés dolog.

2014. szept. 9. 22:51
 29/40 anonim ***** válasza:
96%

Hát szerintem ez 20 évesen egyáltalán nem számít szegénynek. Ennyi idős koromban harmadmagammal éltem egy egyetemi kollégium szobájában, a mosnivalót hatalmas sportszatyorban hordtam haza a szüleimhez minden hétvégén, mégis boldog voltam. Rengeteget olvastam, szerelmes voltam, hétvégén biciklizni jártunk, a tévében imádtam az utazós filmeket (akkoriban indult a Spektrum).

Ha 40 éves lennél 2 gyerekkel, és még mindig így élnétek, akkor azt mondanám, hogy próbálj kitörni belőle, valahogy előbbre jutni. De 20 évesen kiindulási pontnak egyáltalán nem vészes.

2014. szept. 9. 22:55
 30/40 anonim ***** válasza:
86%

Szia ! :)

Nem tudom melyik településen éltek, de tény : én mikor néztem Bp-n albérletet, iszonyú jó árban találtam rengeteget, úgy hogy rezsivel együtt kiszámoltam, mennyibe jönnék ki.

Szóval albérletet meg lehet oldani, úgy gondolom jó pénzből is.

Napi 3 étkezés az nagyon rendben van, viszont a leirtak alapján, én hiányolom a kikapcsolódást.

Tippek (amik nálam mindigis beváltak) :

(elsősorban én is dolgozom, de szüleimmel élek még együtt, tény: rezsibe én is beleadok)

- ruhákat olcsón és viszonylag jó minőségben, a turiból ajánlom, nekem is onnan rengeteg jó cuccom van

(azért nem mindegy hogy kiadsz egy cipőért 15.000 ft -t vagy még a negyedét sem...)

- kaja: próbáljátok meg úgy megoldani hogy változatos és low budget tipusú legyen (ehhez azt ajánlom hogy az olcsóreceptek.hu-t látogasd naponta, ott rengeteg olyan recept van ami nagyon finom-tapasztalat- és nagyon kevés pénzből ki lehet hozni)

pl : virslis spagetti-ténleg, nagyon de nagyon finom (!), bögrés süti, krumplileves és a többi és a többi...

- háztartási gépeket (internet segitségével) minimális áron is be lehet szerezni, ha nagyon szükségetek van rá, van a facebook-on is egy ilyen csoport, ahol szó szerint pár ft-ből, vagy ingyen (csak a postaköltséget kell állni) betudnátok szerezni ezt - azt

Nem éri meg? :)

- tisztákodási cikkek úgyszint, vannak olcsóbbak is, és tudd meg hogy van mikor az olcsóbb a jó

(viszonylag lehet kézzel is mosni, mosószapannal, de nem minden ruhát épp... főképp ha sok a ruha, elég fárasztó)

Viszont érdekelne, hogy szülők, rokonok semmivel nem támogatnak? Ők is a megunt háztartási cuccokut, elunt ruháikat szivesen odaadhatnák.

Lehet nem fontosak a tanácsaim, mivel ha te igy boldog vagy pároddal, akkor hiába, de gondoltam csak leirom :).

19/l

2014. szept. 9. 22:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!