Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Így tudnál boldogan, kiegyensú...

Így tudnál boldogan, kiegyensúlyozottan élni?

Figyelt kérdés

Nem nyomort kell elképzelni, víz, fütès, internet van, bár a lakás csak garzon és albérlet, nem a legjobb állapotú. Éhezés nincs, napi 2, maximum 3 étkezésre telik.

Háztartási gépek nincsenek, új ruhákra nem jut, tisztálkodó és tisztítószerekre az olcsóbb kategóriából szintén.

Emellé munkahely (olyan, amit szeretsz), és párkapcsolat. A párod is dolgozik.

Akadályozó tényezö a szegénység, vagy nem?

Kort és nemetbis

2014. szept. 9. 21:15
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
62%
Ilyen mélyszegénységben csak az tud boldogan élni, aki ezt szokta meg. Én ebben biztos nem tudnék létezni boldog párkapcsolat ide vagy oda. Miért nem tudsz másik állást szerezni? A végzettséged miatt? Írtad, hogy nem olyan egyszerű. Én mindenképp azon törném magam, hogy legyen egy jobb munkám, meg a páromnak is. 18/L
2014. szept. 9. 21:32
 12/40 anonim ***** válasza:
46%

Vagy másik pasit:)

Bocsi, vicc volt, nem tudtam kihagyni...

2014. szept. 9. 21:33
 13/40 A kérdező kommentje:

20 vagyok, jövöre megyek egyetemre, tehát még nincs végzettségem.

Mert örülök, hogy van állásom, meg tetö a fejem felett, az elöbbi egy darabig nem volt

2014. szept. 9. 21:33
 14/40 A kérdező kommentje:
A pasimat nem cserélném el senkiért :D
2014. szept. 9. 21:34
 15/40 anonim ***** válasza:
92%
Helyes :)
2014. szept. 9. 21:36
 16/40 anonim ***** válasza:
63%

Fiatal koromban nem volt a házunkban sem víz, sőt a háború alatt villany sem. Nem voltak háztartási gépeink, a vizet az 100 méterre levő utcai kútból hordtuk, fával-szénnel tüzeltünk, kézzel mostam, szenes vasalóval vasaltam. A szőnyeget az udvarion prakkerral kiporoltam évente egyszer- kétszer.

TV-ről, internetről nem is hallottunk.

Még sem éreztük, hogy hiányozna valami.

Ma viszont már nem tudnék így élni.

2014. szept. 9. 21:51
 17/40 anonim ***** válasza:
61%

Kedves fiatal kérdező!

Mint látod ezeken az oldalakon olyan emberek akarnak tanáccsal ellátni, akik nem is érdemlik meg, hogy nekik tedd fel ezt e kérdést.

Fiatal létedre a szüleidtől leválva nem rajtuk élősködve -mint itt többen is- akarsz a lábadra állni.

Igen nagyon legyél büszke és nyugodtan örülhetsz is, annak amit elértél. Mindig a kiinduló helyzet számít, nem az ahonnan mások indulnak.

Fenn tudtok tartani egy kis lakást, háztartást vezetsz, szépen éltek, örömmel jársz be dolgozni, vannak terveitek,tanulni szeretnél.

Ha igyekeztek és boldogok vagytok az számít. Még előttetek áll az egész élet.

2014. szept. 9. 22:03
 18/40 anonim ***** válasza:
52%
Nem fog tetszeni a válaszom, de az lehet boldog ilyen körülmények között, akinek nincs igénye többre.
2014. szept. 9. 22:06
 19/40 anonim ***** válasza:
83%
A boldogsághoz még ennyi sem kell. Mert az belül van az emberben, és nem a körülmények okozzák. Így a válaszom, igen, tudnék. Túl nagyok az igények manapság a körülményeket illetőnek, a belső dolgok meg mit sem számítanak, ezért nem tudják sokan elképzelni, hogy miért vagytok boldogok. 40/nő
2014. szept. 9. 22:06
 20/40 anonim ***** válasza:
76%

igen egyébként, nem tudom, most az étkezés, hogy nem tud enni, az gáz, de a többit annyira nem látom borzasztónak.

szerintem elég sokan élnek így az országban. az, hogy már van tető a feje fölött meg vannak közművek, az egy óriási dolog.

új ruhákra nekem sem jut soha. de ha megnézzük, hányan vannak állandóan a turikban, szerintem nem vagyok egy egyedi eset.

2014. szept. 9. 22:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!