Szerintetek lehet hosszútávon élni egy párkapcsolatban boldogan, testiség nélkül? El lehet ezt fogadni?
Nem tudom, még nem próbáltam... :D De szerintem nem, elképzelhetetlennek tartom. A párkapcsolat pont a testiségben teljesedik ki. Ha az nincs, vagy legalább az erre irányuló vágy, akkor én baráti vagy max. testvéri kötelékről beszélek két ember között. De ha már ott van a vágy, akkor meg minek kínoznátok magatok?! Szóval szerintem igenis fontos alkotóeleme a jól működő párkapcsolatnak a testiség is, anélkül sosem lesztek felhőtlenül boldogok.
18/L
Nem.
Az ember szaporodásra van tervezve.
Még ha az egyik fél esetleg valami betegség miatt nem is kívánná a szexet, a másik félnek egy idő után muszáj lenne félrejárnia.
Egészséges ember nem tudja egy életen át visszafogni magát csak mert muszáj, vagy minimum hogy nagy erőfeszítéseibe kerülne, úgy meg nem lenne épp túl boldog élete.
Ha esetleg belefér a kapcsolatba hogy néha-néha "lazíthasson" a másik, úgy már tökéletesen működhetne.
Ha mindketten ilyen beállítottságúak akkor igen. De legtöbb helyen csak az egyik fél tartózkodik a másik vágyik a szexre. Illetve egy idő alakul ki, először csak csökken a mennyiség. Legalábbis én ezt látom.
Szerencsére nem vagyok ilyen helyzetben, pedig mi is együtt vagyunk 15 éve. Fogalmam sincs hogyan reagálnék arra ha a férjem egyszer csak nem akarna lefeküdni velem. Nekünk fontos a szex. Ha én változnék, akkor szerintem azért lefeküdnék vele, hiszen úgy vett el. Bár nem tudom, hogy mennyire jó a másik félnek, ha tudja hogy nem jó amit csinál. Vagy folytonos tettetés? Hát nem tudom mi a megoldás. De szerintem szex nélkül nem működik egy normális kapcsolat, ha a másik vágyik rá. Előbb-utóbb gondok lesznek.
Vannak már egy specializálódott pszichológusok szerintem érdemes egyet felkeresni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!