Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Diplomás nők közül sokan...

Diplomás nők közül sokan azért maradnak szinglik mert túl nagyon az elvárásaik?

Figyelt kérdés
2014. aug. 1. 08:32
 51/104 anonim ***** válasza:
19%

"Volt egy haverunk, 30 évesen otthon lakott, keresett valami minimálisat. Megismerkedett valakivel, aki hajtotta, a 8 általánosával..."

Nem ez lenne a normális? Előítéletek nélkül hozzáállni a másikhoz. Megismerni a másikat, a céljait, letisztázni a lehetőségeit és a korlátait.

Ha egyedül maradt volna, szerinted megteszi ugyanezt, eljut ugyanide? Nem biztos.

Ezzel a hozzászólásoddal kicsit közeledtél ahhoz, amit eddig tagadtál.

2014. aug. 1. 12:21
 52/104 anonim ***** válasza:
87%
Ja, de ő addig is rakott félre a minimálisból, tehát ha keveset is, de felmutatott, ezért tudott kimenni is, mert volt alapja, de valaki írta, hogy itthon teljesen esélytelen az emberek 80 százalékának a kilátása, na ezt hagyjuk.
2014. aug. 1. 12:25
 53/104 anonim ***** válasza:
100%
Már én is hallottam nem egy ilyen történetet az ismerősi körömben. Ott is nem 1 nő van, akinek 2 diplomája van, de itt nem a arra gondolok, aki diplomás mégis buta, hanem aki tényleg okos és intelligens, na és ők tényleg nagyon nehezen találnak magukhoz párt, mert a saját agyi szintjükhöz keresnek párt. De ehhez meg nem feltétlen kell diplomásnak lenni. De valamilyen szinten igaz az, hogy valaki minél tanultabb talán annál válogatósabb is lesz.
2014. aug. 1. 13:15
 54/104 anonim ***** válasza:
90%
Én diplomás szingli nő vagyok. Azért vagyok saját meglátásom szerint szingli, mert látok magam körül vonzó férfiakat. Meg sem tudom mondani, hogy mikor volt utoljára szimpatikus nekem egy férfi. Nagyrészt, és most az, akire ez nem igaz, ne sértődjön meg, lényegében a házimunkáért akarják a nőt tartani, miközben megy a melldöngetés, hogy ők mennyire rendesek, mert egy szakmunkással is beérik. Persze, hiszen így van valaki, aki a háttérországot megteremti nekik. Egy férfi ezt akkor sem fogja felvállalni, ha 8 általánosa van, a nő pedig egyetemi tanár, mert nem fér össze az egójával az, hogy "női munkát" végezzen. Nekem márpedig csak akkor érné meg egy kevesebbet kereső, alacsonyabb végzettségűvel összeállni, ha átvállalná a házi munka nagyobb részét. Ha ezt nem teszi meg, akkor minek törjem magam? Akkor nekem is inkább megéri "felfelé" házasodni, mert így dolgozhatok is, és még arra is jut pénz, hogy takarítónőt tartsunk. Tehát azt akarjátok, hogy lejjebb adjuk az igényeket, akkor el lehet kezdeni többet nyújtani.
2014. aug. 1. 14:10
 55/104 anonim ***** válasza:
96%
Még csak annyit, hogy ismertem egy olyan egyetemi tanárt, aki egy 8 általánossal rendelkező pasival állt össze, aztán még el is ment Gyesre 3 évre, a pasi alig bírta eltartani a családját. Jó nagy hülye volt szerintem.
2014. aug. 1. 14:11
 56/104 anonim ***** válasza:
16%

"Én diplomás szingli nő vagyok. Azért vagyok saját meglátásom szerint szingli, mert látok magam körül vonzó férfiakat. Meg sem tudom mondani, hogy mikor volt utoljára szimpatikus nekem egy férfi. Nagyrészt, és most az, akire ez nem igaz, ne sértődjön meg, lényegében a házimunkáért akarják a nőt tartani, miközben megy a melldöngetés, hogy ők mennyire rendesek, mert egy szakmunkással is beérik. Persze, hiszen így van valaki, aki a háttérországot megteremti nekik. Egy férfi ezt akkor sem fogja felvállalni, ha 8 általánosa van, a nő pedig egyetemi tanár, mert nem fér össze az egójával az, hogy "női munkát" végezzen. Nekem márpedig csak akkor érné meg egy kevesebbet kereső, alacsonyabb végzettségűvel összeállni, ha átvállalná a házi munka nagyobb részét. Ha ezt nem teszi meg, akkor minek törjem magam? Akkor nekem is inkább megéri "felfelé" házasodni, mert így dolgozhatok is, és még arra is jut pénz, hogy takarítónőt tartsunk. Tehát azt akarjátok, hogy lejjebb adjuk az igényeket, akkor el lehet kezdeni többet nyújtani."

ebben nincs semmi meglepő. statisztikák szerint a nők nagy része a férfiak 80%-át átlagon alulinek találja. semmi újat nem mondtál, a legtöbb nő ilyen, ezért írtunk túlzott elvárásokról és beképzeltségről. egyébként meg rengeteg nő van, aki évekig nem talál társat. vajom miért? hát a beképzeltsége miatt. amíg egy átlagos magas férfinak a nők nagy része megfelel külsőre, addig a legtöbb nőnek kb. 10 férfiből 1-2. 30 éves korotokig persze lehet így válogatni, utána

meg egyre nehezebb lesz.

aha hogyne. lehet,h megérné, de h szexuálisan nem vonzódnál egy olyan férfihoz, aki mosogat helyetted és még a státusza sem magasabb, abban biztos vagyok. már csak azért is, mert azt is kimutatták, h nagyobb az esély a válásra, ha megosztják a házimunkát. a válások többségét a nők kezdeményezik. a másik mondatodnak sincs túl sok realitása, egy diplomás nő általában szóba sem áll 8 általános végzettségű férfival. alacsonyabb végzettségűvel is csak akkor, ha többet keres nála.

jellemző ez is:D megint a férfiak nyújtsanak többet, nyilván. nehogy egyszer ti nők. elvárások azok vannak. szted ha a pénz nagy részét a férfi keresi, akkor miért meglepő, h a nőtől várja el,h házimunka nagy részét megcsinálja? mert ahogy írtam, a legtöbb nő még ma is felfelé házasodik. majd biztos a férfi lesz a kenyérkereső meg majd házimunka felét is bevállalja.

amúgy én a helyetekben elgondolkodnék, mert ezek az elvárásmániás 30as nők szokták nagyon megszívni. nem véletlen,h egyre több 35-40 körüli egyedülálló nő van. és nem azért, mert félnek a férfiak tőlük, ezt a női ego találta ki, hanem mert egy gazdag jóképű negyvenes akkor inkább egy beképzelt 25 évest fog választani, mint egy beképzelt elvárásmániás 35 évest.

"Még csak annyit, hogy ismertem egy olyan egyetemi tanárt, aki egy 8 általánossal rendelkező pasival állt össze, aztán még el is ment Gyesre 3 évre, a pasi alig bírta eltartani a családját. Jó nagy hülye volt szerintem."

maradjunk annyiban, h más volt az értékrendje, mint neked. ne haragudj, de tipikus példája vagy a kérdésben szereplő nagy elvárásokkal rendelkező egocentrikus nőnek. előled minden egészséges értékrendű férfi menekülne.

2014. aug. 1. 14:30
 57/104 anonim ***** válasza:
82%
56-os: Képes másra is a fröcsögésen és személyeskedésen kívül is? Mert eddig csak ezekről adtál tanulságot. Másrészt pedig mondd már meg, hogy miért kellene valakinek a seggét kitartanom, ha még arra sem képes, hogy elvégezze a házimunka rá eső részét? Semmi okom rá. Nem érdekelnek a statisztikák, meg hogy a nők bla, bla, bla, ehhez meg ahhoz vonzódnak, whatever your fuckin' speech is. Én tudom, hogy jobban értékelem a nevetséges, gyerekes alfáskodó melldöngetésnél azt, ha látom, hogy nem csak cselédnek tartanak, pont. És ha nincs kihez vonzódni, akkor szerinted miért veszteség egyedül maradni? Azt hiszitek, hogy ekkora főnyeremények vagytok, csak mert lompos van a lábatok között? Elárulom, hogy nem. Ha magamat is el tudom tartani, akkor márpedig kell valamit nyújtani a pénzen kívül, mert különben de facto nem éri meg együtt lenni az illetővel. A véleményem a tanárnőről pedig továbbra is tartom.
2014. aug. 1. 14:42
 58/104 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező gondolom az nem jutott eszedbe, hogy esetleg sokan azért is maradnak szinglik, mert nincsenek rászorulva a férfiakra és inkább élnek szabadon, mint egy rossz kapcsolatban, ami tele van megalkuvással?

Hányszor hallani még ma is, amikor azt tanácsolják egy nőnek, hogy maradjon a párja mellett, mert örüljön (??), hogy az milyen rendes, nem veri, nem iszik, nem lép félre. Ennyi? Erről szólna egy párkapcsolat, hogy érjük be ennyivel?

Én biztos nem fogom. Nagyon jól megvagyok egyedül is, alkalmi kapcsolatra mindig akad valaki, és nem vagyok annak kitéve, hogy valaki beleszól, hogy hány órát dolgozok, mennyit költök a fizetésemből és mire, nem akarja nekem senki bemagyarázni, hogy a nemi szerveimnél fogva az én dolgom a róla való gondoskodás. Rólam nem kell anyagilag gondoskodni, nem is értem, hogy nekem akkor miért kellene valakinek a vonalkódos nadrágját mosni, ha van kedvem, ha nincs.

Igen, ha majd megtalálom azt, aki egyenrangúnak kezel a párkapcsolatban, akivel azonos az érdeklődési köröm, és nem a száját húzgálja, ha színházba szeretnék menni, akkor látott már könyvet közelről, aki utazáskor rendelkezik legalább annyi minimális nyelvtudással, hogy ne vesszen el, akkor lehet szó komoly kapcsolatról. Addig meg százszor inkább élem az életem, mint hogy összeakadjak valakivel, aki attól férfi, hogy na ő aztán nem végez házimunkát, aki olyan "okos", hogy a nő hallgasson, mert úgy sem ért semmihez, aki nem a TV előtt döglik szabadidejében.

Nem kell hozzá egyébként diploma, hogy mindezt nyújtani tudja, de azért ne legyünk naivak. A diploma jó esetben nem csak egy papírt ad, hanem tájékozottságot, nyelvtudást is feltételez.

Nem vagyok vak egyébként, én is ismerek sok "büfészakos" diplomás nőt, akik nagyon el vannak szállva a végzettségüktől, de egy normális diploma szerintem ma is érték. És igen, biztosan van az autószerelők, asztalosok és kőművesek között is, aki művelt és tájékozott, de azért nagy általánosságban nem ez a jellemző.

Amivel nincs is baj, csak ha a nők felé elvárás, hogy ugyan érjék már be egy alacsonyabb színvonalú férfival is, akkor legyen már a férfiak felé is elvárás ugyanez.

Nagyon jól írta itt valaki, hogy volt az az idősebb férfi, aki azt hitte, hogy neki jár a királylány. Rengeteg ilyen férfi van. Kövér, elhízott, lusta, ápolatlan, borotválkozni is csak ímmel ámmal szokott, gondoskodni magáról nem tud, de csak olyan nőt akar, aki sportos, csinos, ápolt, szőrtelen, nem IQ light, de a háztartást persze 100 %-ban vezeti, dolgozik, tehát nem kell eltartani.

Írta azt is valaki, hogy nehéz egyetemre és főiskolára menni kevés fizetésből. Senki nem mondta, hogy könnyű. Levelezőn 158.000 Ft volt a tandíjam, 2001-ben kezdtem a főiskolát, hétköznap iskola büfében, hétvégén lángos sütödében dolgoztam. Szerinted mennyit bírtam vele keresni? Nehezen boldogultam, de inkább áldoztam a tanulásra pár kemény évet, mint hogy életem végéig hasonló munkáim legyenek csak. És ha nekem ment, akkor miért kellene beérnem valakivel, aki csak a kifogásokat keresi?

2014. aug. 1. 14:47
 59/104 anonim ***** válasza:
63%
58-as: Már várom, hogy mikor gyűlnek majd ide a férfiak felsőbbrendűségét hirdető farkak a kommentedet kiforgatva, személyeskedve, megmagyarázva azt, amiről fogalmuk sincs, mert ez persze csak úgy működhet, hogy ők mindent tudnak a nőkről, mi pedig magunkról semmit sem, de róluk sem.
2014. aug. 1. 14:54
 60/104 anonim ***** válasza:
75%
Látom a pontozásokból, hogy valakinek neme tetszik az, hogy nem juthat olcsón nunihoz. Egyenjogúság van fiúk! Minek tartanánk meg az egész disznót, ha ingyen megkapjuk a kolbászt?
2014. aug. 1. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!