A Ti férjetek takarít? Tegnap ezért szóltak meg.
Nálunk a párom végzi a házimunka mindennemű takarítás részét (sepregetés, porszívózás, portörlés, csempe mosás stb.). Nem én kértem rá soha, így alakult. Ő azt szereti, hogy minden hibátlanul tiszta legyen én meg kissé felületesen, hamar, mert sietek, nincs türelmem.
Persze ha hétvégére esik a takarítás, akkor besegítek, nem nézem feltett lábakkal, hogy takarít, de alapvetően akkor oldja meg, amikor én nem vagyok otthon...
Nos, innen a kérdésem. Tegnap hazaértem egy elég távoli rokonával a vőlegényemnek. Ő éppen mosta le az ajtókat. Az illető már délután hívta anyósomat, hogy milyen nőt akar elvenni a párom? Hogy néz ki, hogy odaállítom ajtót mosni? Soha nem állítottam neki semminek...És nem hiszem, hogy emiatt kéne megítéljen. Anyósom persze, nem foglalkozik a dologgal, nem is az a lényeg. De hogy képzeli az illető, hogy amiatt szól be a hátam mögött (mert persze előttem naaagyon kedves volt...).
Tényleg ilyen gáz?
Teljesen mindegy ki mit gondol. SOHA nem szabad senki véleményével sem foglalkozni!
Nálunk 80%-ban én takarítok...de a férjem is szokott mosogatni, mosni, porszívózni stb.
Köszi szépen a válaszokat. Nos akkor ez mégsem annyira rendkívüli dolog, mint ahogyan az a nő látta.
Ettől függetlenül igazán jól aludtam az éjjel és rendbe is tudom tenni magamban a dolgot, nem azért írtam ki a kérdést, csak kíváncsi voltam a véleményetekre. Legyen szép napotok!
Hát hogy őszinte legyek, a válaszolók zömét irigylem.
Pont tegnap tettem szóvá a férjemnek, hogy segíthetne. Kérdeztem tőle, hogy hogy tudja elnézni, hogy mindent én csinálok, hogy semmiben nem segít, minden az én dolgom szerinte.
Annyit kérdezett, hogy miben nem segít. A válasz semmibe.
Akkor hozzátette, hogy hát nem fog ő főzni, mosni, mosogatni, vasalni, ablakot pucolni, stb.
Ja hát ha ezekbe nem akarsz, akkor tényleg nem is tudsz.
Nagyon haragszok rá, mert én is ledolgozom a 8 órámat, közben a gyerekeket intézem. Szóval reggel fél héttől este 10-ig pörgök. A fiaim mondjuk segítenek, ennyivel könnyebb, de közben megüt a guta.
Tegnap a férjem rettenetesen megharagudott, mert amikor szóvá tette, hogy nem találja a zoknijait, mert biztos nem mostam ki, ami nem igaz mert fél gépnyi ruha jött még csak össze mert a gyerekek elutaztak, mondtam neki, hogy a fürdőt és a mosógépet megtalálja, mellette van a mosópor hajrá.
No mindegy. A kérdésed kihozta belőlem a bánatom, nem is kellett volna leírnom, de jól esett.
Szóval tedd össze a két kezed, és ne foglalkozz mások véleményével. A férfiak zöme nem olyan mint a párod. Becsüld meg!
Igen, takarít
Habár most már nem mindennemű takarítást...stb mármint nem mindig ő csinálja, régen így volt. Sokkal többet dolgoztam mint ő, neki a beosztása ezt lehetővé tette
Egyébkent ő is sokkal alaposabb, mint én.
Most egy jó ideig nem volt munkám, volt hogy 1 honapig nem nyúlt a mosogatóhoz sem, nemhogy a porszívóhoz..
Most már dolgozom, apránkent kezdünk visszaállni.
Nem megy egyszerűen, de mégis könnyebben, mint elsőre számítottam.
Másik kérdésre:
Egyáltalan nem gáz, ez a ti dolgotok, a ti munkamegosztásotok, a ti életetek, nem a távoli rokoné, nem a szomszédé, nem az anyósodé, nem a leendő gyerekeitek ővodástársának az anyjáé...sőt meg nem is az itt lévő válaszadóké
:)
Ha odaállítottad volna az ajtó elé, akkor sem lenne semmi, ha a párodnak ez így megfelel.
Legközelebb ha esetleg jönne ez a kedves rokon, akkor beszólnék neki, hogy reméled nem az anyósodtól kell majd másnap visszajelzest kapnod a lakás tisztasagát, vagy a hütő tartalmát illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!