Ti kimennétek a férjetek után 2 hónapra gyerekkel?
Az utazás kategóriában tettem fel egy kérdést, ahol elkezdték mondani, hogy 2 hónapra minek megyek ki, azt ki lehet bírni, meg több vele a macera...stb.
Egész évben alig látjuk egymást, annyit dolgozik, a gyereket szinte sose látja, mert mielőtt felkelne, elmegy, mire hazajön, alszik. Hétvégente is dolgozik. Most kapott 2 hónapra egy munkát Münchenben, kap lakást, viszonytag jó fizetést (kint átlagos, itt soknak számít), és kitaláltuk, hogy egy héttel utánamegyünk. Vonattal mennénk több okból is, de nem is ez a lényeg. Ugye sok dolgot be kellene szerezni kint a kicsinek.
De nem akarok itthon kuksolni tök egyedül egész nyáron úgy,hogy egész évben nem találkoztunk! Ráadásul én is szívesen látok világot. Meg mondta, hogy ott kint nem lesz sok munkája, bár minden nap bent kell majd lennie, de csak 2-3 órát, így sokat tudnánk együtt lenni.
Ti mennétek? Vagy tényleg pénzkidobás ezeket beszerezni, kiutazni, megéri-e szenvedni a másfél éves gyerekkel a hosszú vonatúton stb. Ti belevágnátok?
Számoljatok utána először egy kicsit. Münchenben nagyon drága az élet (nem messze élünk onnét). Feltételezem a rezsijét maga állja, és az éltet is.
Egy főre az étkezés megoldható kb. 120-150 euróból, egy családra ez akár 300 vagy több is lehet könnyedén. Az áram, vízköltségek sem olcsók. Münchenben feltételezem nem autóval közlekednétek, egy felnőtt bérlet 2 zónára 50 euró, többre hadd ne részletezzem, és ebbe ugye a gyerekek nem tartoznak bele.
A gyerek dolgai drágábbak itt kint, ha úgy nézzük (játékok, ruhák, stb.).
Megértem, ha nem akarsz otthon kuksolni, de ha a pénz miatt megy ki a férjed, én nem mennék utána. Irtózatos nagy veszteség lenne az egész. Ha egyébként megvagytok pénzügyileg, akkor más kérdés.
Biztos nem mennek. Ket honapot ki lehet birni.
Amugymeg ha a fizetese kint atlagosnak szamit, akkor ha ti mentek, sokat nem fog tudni belole felretenni.
Mindenképp mennék, akár több hónapra is, ha megoldható lenne. A távkapcsolat alapból nem jó, hidd el nekem másfél évig volt benne részem, borzasztó volt !!!
Ha te tudsz és van rá lehetőséged, menj ! Most mennyi lehet beszerezni a legszügségesebb dolgokat ott? Nyugodtan megvehetitek esetleg használtan, most arra a 2 hónapra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!