Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintek bunkó voltam, ti...

Szerintek bunkó voltam, ti kiakadnátok ezen?

Figyelt kérdés

A sztori a következő:

Anyós eljött hozzánk látogatóba.

Na már most, tudni kell, hogy amíg nem volt munkám, (5 éve), addig az élettársammal ott laktunk náluk, de nem volt meg köztünk az összhang, így amint adott volt a lehetőség, elköltöztünk.

Szülinapom volt, és egy üveg bort hozott nekem ajándékba.

Tudja, hogy nem szeretem a bort, de ő azzal védekezett, hogy ez egy "minőségi magyar bor" matricával ellátott 3 ezer forintos bor.

Nem akartam megbántani, így azt mondtam neki, "majd kólával megiszom!" mire a fiára nézett, és megrázta a fejét, hogy hogy lehetek ilyen rosszindulatú. Én meg csak lestem.

Párom szerint igaza volt, mert minőségi száraz bort nem szoktak kólával inni. ..

2014. júl. 5. 20:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 A kérdező kommentje:

Le van írva valahová, hogy:

"A múltban folyamatosan piszkálódó, áskálodó anyóssal kötelező álszentnek lenni"?

Mert annyira mondogatjátok ezt a: "köszönd meg,és mosolyogj!" dolgot....

2014. júl. 5. 21:00
 42/77 A kérdező kommentje:

Érdekes, egy kommented szerint eddig neked is ment.

Kulcsszó: EDDIG

2014. júl. 5. 21:00
 43/77 anonim ***** válasza:
59%

Minden ajándékot illik megköszönni, és elfogadni, mindenféle bántó megjegyzés nélkül, akár az évszázad ajándéka, akár egy darab xar, függetlenül az ajándékozó kilététől. Magadban elkönyvelheted, aminek akarod, teszel vele, amit akarsz, de neki nem szólunk be.

Igen, le van írva. 1001 illemtankönyvbe. Olvasgass kicsit, rád fér.

2014. júl. 5. 21:02
 44/77 anonim ***** válasza:
53%
Ha eddig tudtál normálisan viselkedni, mostantól miért nem megy?
2014. júl. 5. 21:03
 45/77 A kérdező kommentje:

Minden ajándékot illik megköszönni, és elfogadni, mindenféle bántó megjegyzés nélkül

1. Megköszöntem

2. Elfogadtam

3. Ha ő egy nagy "nem iszom kólával a minőségi bort, mert proli dolog!" típusú nő lenne, akkor nem szóltam volna, de ő is csak kólával tudja meginni (de ezt is leírtam, szóval inkább olvasgass te, rád férne)

2014. júl. 5. 21:05
 46/77 anonim ***** válasza:
62%

Tipikus esete ez annak, mikor az emberek direkt gerjesztik a feszültséget egymás közt. Ha az anyósod tudja és tényleg tudja, nem felejtette el, hogy te nem szereted a bort, akkor nyilván ő is bunkón viselkedett, mert azt vitt.

De ugyanolyan bunkó voltál ezzel a beszólással.

Megköszönted volna, elteszed a szekrénybe, aztán majd legközelebb ha olyanok jönnek vendégségbe, akik szeretik a bort, felbontod.

2014. júl. 5. 21:05
 47/77 anonim ***** válasza:
55%

45.ik válaszoló,igazad van,mert ha direkt,majd beleun.

A kérdezővel meg nem kell foglalkozni,mert,aki mellette áll arra felteszi a kérdést,h miért is van kiakadva stb,mintha legalábbis nem ő lenne az egészen kiakadva.

Ki érti az ilyen embereket?

2014. júl. 5. 21:06
 48/77 anonim ***** válasza:
57%
Én a helyedben megnyitottam volna ott és akkor, mindenkinek töltöttem volna, és ha én magam annyira nem szeretem, akkor öntök hozzá a kólából. Így lett volna egy kis közösségi élmény, az anyós örült volna, hogy mindenkinek örömet okozott, aztán kész.
2014. júl. 5. 21:07
 49/77 A kérdező kommentje:

ma 21:03

Belefáradtam abba, hogy ha eljön, akkor mindenhez jó képet kell vágni (párom szerint), mert akkor nem fog kötözködni, ami nem igaz. Ha mosolyt varrnék az arcomra, és úgy ülnék, mozdulatlanul előtte, akkor is belekötne vmibe....

2014. júl. 5. 21:07
 50/77 anonim ***** válasza:
70%
De ő ilyen és kész, amikor a fiát választottad, csomagban kaptad őt is, el kell tudnod viselni, és igen, igazán erőt vehetsz magadon, mikor ott van. De szerinted mindenki hülye, csak te vagy a helikopter.
2014. júl. 5. 21:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!