Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hivatásgondozás? Nagyon önző...

Hivatásgondozás? Nagyon önző dolog, ha valaki a gyermekeit akarja nevelni és nem megy dolgozni, hanem a családjának él?

Figyelt kérdés

Még csak egy gyerekem van, de nagy családot szeretnék, amiben a férjem támogat. Ennek ellenére még nem tudok dönteni. Mivel anyagi gondjaink nem voltak eddig, de ha lennének is én vállalnám a szerényebb életkörülményeket, nem tudom eldönteni, hogy helyes-e ez így, pedig erre vágyom szívem mélyén.

Nekem nem életcél a gazdagság, vagy karrier, hanem inkább a gyermeknevelés és a családom a fontos.

Felelős felnőtt lennék -e így is?

Kérlek írjátok oda hány évesek vagytok és hogy fiú-e vagy lány.

Köszönöm!

2010. jan. 5. 11:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
77%

Szép jó reggelt!

Született itt sok jó válasz tegnap este,de hová tünt a kérdező???

Megint eszembe jutott valami:és mi van azoknál a családoknál,ahol a nő keres több pénzt?Mert bizony sok ilyen van,még az én családomban is van olyan,ahol az apuka ment gyedre-gyesre,mert így anyuka fizetéséből jobban kijöttek.

Kedves kérdező!Te gondolom olyan pasival szóba se álltál volna,akiről kiderül,hogy nem a Csekonics báró igaz?

Vagy hány olyan nőről tudok,akik szültek elöbb,utána pedíg gyerek-gyerekek mellett diplomáztak,tanultak,karriert építettek.És nem sínylették meg a gyerekei,hogy anyukájuk nem a nap 24 órájában nyalja a feneküket.

Szóval ahogy valaki írta is már,össze lehet egyeztetni a karriert a gyermekneveléssel,így mindenki jól jár.

Még valami:valóban úgy van,hogy egy pasi szívéhez a gyomrán át vezet az út,szereti a jó főztöt minden pasi.Szeretik az anyáskodó nőket,akik lesik minden kívánságukat.Feleségnek ilyet választanak.

Na de sokáig szerintem egy pasi se tudja nézni,hogy asszonykája nap mint nap mackógatyában áll a tűzhely mellett,hagymaszagúan,tv-t néz meg gyerekeket nevel.z így nem megy.Hol marad a szexis,vonzó,céltudatos nő varázsa?És mi lesz a vége?Szerető....

2010. jan. 6. 07:29
 62/74 A kérdező kommentje:

Hú , nem is tudom hol kezdjem, annyi mindent írtatok.

Azon már én is gondolkodtam, hogy nem jól tettem fel a kérdést, mert valóban nem is önzés ez, hanem önfeláldozás, de nemcsak az enyém, hanem a férjemé is egyben.

lényeges dolgokra azért reagálnék:

-világ életemben kerültem a gazdag férfiakat, mert még véletlenül sem akartam, hogy rámkiabálják, hogy a pénze miatt vagyok vele.

-itthon mindent megcsinálok a falfestéstől kezdve a fűnyírásig

-a gyereknevelés és a családi dolgok véleményem szerint nem zárhatók le azzal, hogy kirepülnek a gyerekek itthonról. Azután is van élet, nem tudom ti, hogy gondoltátok ezt..

-nem vagyunk kulákok :) de meg van mindenünk ami szükséges, és nincs tartozásunk

-a végzettségem elég ritka és nem írom le, mert arról kiderülhetne, hogy ki vagyok (elnézést a titkolózásért)

-az, hogy egyvalakinek visszaszóltam, az nem jelenti azt, hogy nem érdekelnek a válaszok, az első oldalakon is írtam másnak, normális hangvételben

-azzal pedig, hogy a karrier meg a gyerek összefér azzal a mai sikerorientált nők hitegetik magukat, meg azokat akiket még el lehet ámítani ilyen hülye dumával...

Persze ott a gyerek, meg a karrier, de az életminősége... inkább hagyjuk, számos amerikai film erre a sztorira épül fel. De nem baj, amerikanizálódjatok csak... A gyerekből meg vagy csellengő lesz, vagy a boldogtalan gyerekkora az egész életére kihat majd.

-azért is írtam, hogy nem vállalnám a túlórát, mert a karrier hazánkban igenis ezzel jár.

-a férjem is olyan munkahelyet választott, hogy ne kelljen túlóráznia, hogy a magánéletünket meg tudjuk tervezni, ne kelljen megszakítania semmilyen családi programot

-tévét szinte amióta megvan a kisgyermekünk azóta nem nézek..

A további feltételezéseket meg rátok bízom,

röviden ennyi.

Mégegyszer köszönöm az értékes hozzászólásokat.

2010. jan. 6. 10:12
 63/74 anonim ***** válasza:
77%

De milyen boldogtalan gyerekkorról beszélsz?Gondolkodjál már!

Írtam már nekem kettő van,az egyik iskolás a másik ovis.

Kiegyensúlyozott,nyugodt gyerekek,de te már csellengőkről beszélsz.

Nekem például igenis hiányozna ha nem tudnék a kollégáimmal egy jót nevetni,viccelődni,együtt dolgozni.

Meg egyáltalán maga a társaság is fontos mert más mert nem az otthoni.

Egyébként ku@va jó állása lehet a párodnak ha se túlóra se plusz munka,se maszek,és még rengeteg szabadideje is van rátok ja és maga ossza be az idejét....az ő foglalkozását sem árulod el?Gondolom valami vállalkozó vagy nagykutya.

Meg a babysittert is honnan veszed?Olyat te nem ismersz,hogy nagymama?????Vagy például nálunk a párom is sokszor van itthon a gyerekekkel ha nekem olyan az elfoglaltságom!Ennyi,húúú de nehéz.

Meg milyen amcsi filmek is erre épülnek???Na hagyjál már a marhaságaiddal,én a saját magyar szokásaim szerint élek,és nevelem a gyerekeket.

Meg te nem nézel tv-t....lehet hogy sok szenny van a tv-ben de hogy semmit nem nézel benne?Akkor neked fingod nincs a külvilág történéseiről,a politikáról,az eseményekről.Élmény lehet veled beszélgetni.....a nagy semmiről.

De netezni azt tudsz látom! Az nem tilos?Az nem árt a kicsi személyiségednek? Persze,apa fizeti a net előfizetést ja igen.....

Gusztustalan vagy,hogy lenézed azt aki dolgozik és mellette anya is!

Tudod mit,kívánom,hogy a párod is tisztán lásson és hagyjon ott téged a nagy semmibe egyedül a gyerekeddel!Akkor majd még netezni se fogsz nemcsak tv-zni!

Elegem van belőled!

2010. jan. 6. 10:38
 64/74 anonim ***** válasza:
77%

"-világ életemben kerültem a gazdag férfiakat, mert még véletlenül sem akartam, hogy rámkiabálják, hogy a pénze miatt vagyok vele. "

márpedig ha az volt a terved, hogy te nagycsaládot akarsz ahol neked nem kell dolgoznod, akkor igenis olyan férfit kerestél aki ezt meg tudja adni neked.

"-a gyereknevelés és a családi dolgok véleményem szerint nem zárhatók le azzal, hogy kirepülnek a gyerekek itthonról. Azután is van élet, nem tudom ti, hogy gondoltátok ezt.. "

tudom, csinálsz új gyerekeket. de ha nem, akkor áruld el mit fogsz csinálni 50évesen nulla élettapasztalattal mikor 20-25éven át a barlangodból is alig szaglásztál ki? írd le kérlek.

"-nem vagyunk kulákok :) de meg van mindenünk ami szükséges, és nincs tartozásunk "

nem tudtam mi az a kulák, de rákerestem:

[link]

szal a "kulák" akkor simán csak te vagy.

"-a végzettségem elég ritka és nem írom le, mert arról kiderülhetne, hogy ki vagyok (elnézést a titkolózásért) "

hát ez elég gyenge egy beszólás, én nem tudok olyan szteches szakmáról amit az egész országban annyira kevesen tudnak elvégezni, hogy kapásból kiderül, hogy kicsoda. mellesleg lehet neked atyaúristeni papírod is, akkor is senki maradsz a szakmában ha semmi gyakorlatod tapasztalatod nem lesz mert eltartott leszel.

"-azzal pedig, hogy a karrier meg a gyerek összefér azzal a mai sikerorientált nők hitegetik magukat, meg azokat akiket még el lehet ámítani ilyen hülye dumával...

Persze ott a gyerek, meg a karrier, de az életminősége... inkább hagyjuk, számos amerikai film erre a sztorira épül fel. De nem baj, amerikanizálódjatok csak... A gyerekből meg vagy csellengő lesz, vagy a boldogtalan gyerekkora az egész életére kihat majd. "

beképzelt patkány vagy. és szánalmas, hogy amerikai filmekre alapozol, gratula;)

"azért is írtam, hogy nem vállalnám a túlórát, mert a karrier hazánkban igenis ezzel jár."

nem kell, hogy nagy karriert csináljon a nő, elég ha dolgozik tisztességesen.

ha te annyira hiperszuper végzettséggel rendelkezel, akkor miért nem tudsz szuper munkahelyen dolgozni(erre válaszolj)

"a férjem is olyan munkahelyet választott, hogy ne kelljen túlóráznia, hogy a magánéletünket meg tudjuk tervezni, ne kelljen megszakítania semmilyen családi programot "

szal ő választotta a, akkor nem saját vállalkozása van.

kíváncsi vagyok mit dolgozik?

"tévét szinte amióta megvan a kisgyermekünk azóta nem nézek.."

akkor honnan jött az amerikai filmes hasonlat?

2010. jan. 6. 10:52
 65/74 anonim ***** válasza:
77%

Szia kedves 73%-os,én vagyok a tegnapi 81%-os aki mára már csak 79% al büszkélkedhetek.Vajon miért?

Nem fogadja el a véleményeinket a kérdező,és még le is pontoz...szép,de le van sz.a.r.v.a hány pontos vagyok,nem attól leszek jobb válaszoló.

Nem szoktam ilyen rondákat írni de már tényleg gusztustalan ahogy a kérdező beszólogat.

2010. jan. 6. 11:06
 66/74 anonim ***** válasza:
67%

Ja és folyamatosan többes számban ír a kérdező:megvan mindenünk,nem vagyunk kulákok stb...

Mikor veszi már észre,hogy csak a párjának a fejére kerülhet glória????

Ő mi a francot tett le az asztalra amire így veri a mellét?

Mert mindenről írt már de hogy mi az ő érdeme arról még nem.

Ja szült egy gyereket!Azt mindenki tud.

2010. jan. 6. 11:13
 67/74 anonim ***** válasza:
77%

szerbusz 80% :)

ha lejjebb megy a százalékod, akkor más emberke is lepontoznak, de ahogy elnézem nem ebben a topicban, itt többnyire egymás mellett vagyunk és látjuk közösen, hogy a kérdező a hülye.

amúgy nem a pontok határoznak meg. Engem olyanokban pontoznak 0-ra meg 10%-ra amik maximálisan relevánsak. Lényegtelen is, naponta cseszem fel az agyam a hülye emberek miatt, főleg a poltika meg közösség témában, gondolhatod:) Azért lettem 73%-os.

A kérdező amúgy vagy provokál és így éli ki magát, hogy beugat azoknak a nőknek(nekem nem, nem nő vagyok) akik olyan "szerencsétlenek", hogy dolgozniuk kell és nem tartja el a pitsájukat valaki, vagy simán tleg ennyire hülye. Ált sznob stílus ez, olyasmi mint amikor felteszi a kérdést egy sznob gyerek, hogy hogy lehet, hogy az "oszt társa a menzán eszik, miért nem vásárol minden nap a büfében mint ő és miért nincs medencéjük?"

sok ilyen fel sem fogja, hogy milyen nem gazdagon élni.

Amúgy az irigykedős szöveg beérkezése előtt tisztázom, hogy 24 éves vagyok, másfél éve dolgozom és elég jól keresek, nincs komolyabb anyagi gondom, nem vagyok jómódú gazdag, de ezzel a haladással leszek, szal nem irigykedek, nem azért írok ilyeneket mert annyira az flusztrál, hogy a kérdezőt eltartják pénze van stb.

2010. jan. 6. 11:15
 68/74 anonim ***** válasza:
70%

juj te pasi vagy? És mégis ilyen reálisan látod a dolgokat?! Ez tök jó,végre egy fiú is:))

Én nő vagyok,30 éves,és örülök,hogy pasikat is megmozgat ez a téma.

Már én is gondoltam rá,hogy a kérdező csak lázít minket!

Tudod mit?Én felpontozlak:)

2010. jan. 6. 11:28
 69/74 anonim ***** válasza:
57%

Kedves kérdező! Mi a nyavalyából gondolod, hogy minden gyerek elkallódik, boldogtalan, akinek az anyja nem otthon van, hanem dolgozik is?

Úgy nőttem fel, hogy mindkét szülőm dolgozott világéletében. Mindketten nagyon szegény családból jöttek, apáméknak a fehér kenyér ünnepi kaja volt. Tudod, te, mit jelent ez? Nem raktak alájuk semmit, az esküvő után még ők adtak a szüleiknek, hogy hó végéig ne éhezzenek, ők pedig egy szobában, munkásszálláson kezdték a közös életüket, aztán kaptak egy szolgálati lakást, ahonnan költözni kellett, mert penészesek voltak a falak. 20 évig fizették a lakás törlesztését, amiben most élünk, pedig apámnak tényleg ritka szakmája van, olyan, amiben az országban nagyon kevesen dolgoznak, és személyesen ismerik egymást, és mivel kevesen vannak, több helyre is hívják őket dolgozni, oktatni, baleseteket vizsgálni, és viszonylag tényleg jó a fizetése, mégse engedhették meg maguknak azt a luxust, hogy anyu itthon maradjon és ne dolgozzon. És anyu se tudta volna megtenni, mert szeret tanítani.

És azt hiszem se öcsém se én nem kallódtunk el, még akkor se, ha nem volt felhőtlen a gyerekkorunk. Öcsém 8 érmet szerzett fővárosi és országos sportversenyeken általános iskolás korában, egyetemre jár, vannak barátai, én 10 évig énekeltem egy hazai népszerű gospel kórusban (szabadidő hiányában abbahagytam), kitűnőre és évfolyamelsőként érettségiztem, informatikát tanultam főiskolán, és az egyik leghíresebb nemzetközi rajzfilmstúdiótól kaptam lehetőséget még tovább képezni magam és dolgozni, ha kezemben lesz a diploma. Anyu istenien süt-főz, mindig itt volt, ha kellett, ápolt, ha betegek voltunk, amellett, hogy a kerület egyik legjobb tanítója, és ezért mindent meg is tesz. Megtanultam mellette, hogy a házimunkát el lehet végezni úgy is, hogy nem pepecselünk órákig, és közben jól is lehet szórakozni, és van idő olvasni is, mozogni is, eljárunk együtt moziba is, ha úgy adódik, hogy kedvünk van, anya-lánya programok közé ez is tartozik, és a munka is kész van.

De ha te ennyire beszűkült vagy, én hiába írok neked bármit, tapasztald meg a saját bőrödön, a fagyi egyszer úgyis visszanyal.

2010. jan. 6. 11:58
 70/74 anonim ***** válasza:
70%

Kedves utolsó válaszoló!Te írtad már előzőleg is,hogy édesanyád tanítónő igaz?

Nem tudom,hogy számít-e bármit is,de ahogy leírod az életeteket,ugyan olyan mintha én mesélném el.Anyuméktól kezdve a hétköznapokig.Nekem is anyu tanította meg,hogy pepecselés nélkül mi mindenre van idő,nem kell egész nap a konyhában roskadni,és én anyum is nevelő hivatásban dolgozik-dolgozott csak ő az önkormányzatnál.Apumék úgyszintén olyan szegények voltak,mint ahogy te is írod,anyu megijedt az első szülői találkozás elött mert kifutott a térképről a vonat olyan eldugott helyről való volt apám.Mégis itt vagyok,megszülettem,nem éhezek,pedíg nem vagyok milliomos.És boldog vagyok!Az én gyerekem nem lesz csellengő,ellentétben a kérdező gyerekével,akit annyira elkényeztetnek,hogy majd a fejére nő,sz.a.r.n.i fog rá a szüleire és pont az ilyen gyerekek ütik agyon a nagyanyjukat meg lopnak,betörnek,akik ilyen sznob családból származnak.

2010. jan. 6. 12:35
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!