Hivatásgondozás? Nagyon önző dolog, ha valaki a gyermekeit akarja nevelni és nem megy dolgozni, hanem a családjának él?
Még csak egy gyerekem van, de nagy családot szeretnék, amiben a férjem támogat. Ennek ellenére még nem tudok dönteni. Mivel anyagi gondjaink nem voltak eddig, de ha lennének is én vállalnám a szerényebb életkörülményeket, nem tudom eldönteni, hogy helyes-e ez így, pedig erre vágyom szívem mélyén.
Nekem nem életcél a gazdagság, vagy karrier, hanem inkább a gyermeknevelés és a családom a fontos.
Felelős felnőtt lennék -e így is?
Kérlek írjátok oda hány évesek vagytok és hogy fiú-e vagy lány.
Köszönöm!
15:04-es,
én meg téged nem irigyellek...
(egyébként elárulom sokmindenhez értek, többek között: képeket festek, meg elég komoly számítástechnikai végzettségem van, varrok, szintetizátorozok stb..
ezekkel is ki tudnám tölteni a napomat, ha nagyon akarnám, de jelenleg nem ez foglalkoztat. Nem épül le minden anyuka nehogy azt hidd. )
Kedves 73%-os válaszoló,igazad van!
Milyen élet az olyan,ahol csakis egy pasira támaszkodik egy nő,lehet,hogy nagyon jól ellátja a gyerekeit,úgy főz mint Horváth Rozi,felnyalja az egész lakást nap mint nap,de mit tud a külvilágról?
Van az ilyen nőnek életcélja?Mármint,hogy megvalósítsa önmagát?Én pl a mai napig abban a szakmában dolgozom am 3 éves koromban akartam lenni,és bízom benne,hogy innen is megyek nyugdíjba.Attól még én is tökéletesen ellátom a háztartást,van gyerekem,kutyám,nagy lakásom,autóm stb.
Nem hiszem el,hogy valaki csak szülni és főzni akarjon.
Én tényleg begolyóznék otthon ücsörögve évtizedeken át.
Emlékszem,régen mikor még én voltam általános iskolás volt olyan osztálytársam nem is egy akinél az ellenőrzőjükbe az volt beírva,hogy anyja foglalkozása htb.Háztartásbeli.De ez x éve volt,már akkor is furcsálltam,hogy barátnőim anyukája hogyan képes otthon tobzódni....
A másik,ahogy írtam már igen papírforma szerint házasságban minden közös...de van olyan amire az ilyen eltartott nő büszke?Mondjuk,hogy ezt a szekrénysort én vettem,ezt a kocsit én vettem stb...
Manapság divatos a sztárok körében,hogy mikor öszeházasodnak vagyoni szerződést kötnek.Szerintem be kéne vezettetni mezei emberek körében is.
A fizetésemet úgy értem el,hogy tanultam,nyelvvizsgáztam,egyetem,szakosítók,túlóra,meló,stb akkor hagy ne ékeskedjen az én összegürizett tulajdonommal valaki más mégha a férjem/feleségem az sem.
Kedves kérdező,köszönöm jókívánságodat,igen boldog vagyok,van karrierem,családom,se több se kevesebb mint amiről álmodtam,nem vagyok sem gazdag sem szegény,jól érzem magam a bőrömben.
A kérdés csak az,vajon te leszel-e valaha ilyen boldog,munkádban sikeres,családod körében szeretett ember?
Én a túlórát meghagynám az olyanoknak, mint amilyen te vagy. Én nem azért szültem gyereket, hogy csak fényképről ismerjen.
És szerintem az a baj, hogy más az értékrendünk, én például sohasem írnék házassági szerződést. Ez már téged minősít.
Ne haragudj, de én ezzel befejeztem az értelmetlen társalgást, mivel úgysem szándékom senkit meggyőzni az igazamról, van fontosabb dolgom is: A családom.
szia
Nézd,köszönöm szépen a bíztató szavakat,de tudod itt te kérdeztél,Én csak válaszoltam és leírtam a véleményemet.Egyébként ha ott van melletted a tökéletes férj,aki minden döntésedben támogat,akkor miért kérded ki vadidegen emberek véleményét?
Én nem szeretek vitázni,egy mondattal lezárom a témát az én részemről:
Élj úgy a jelenben,hogy ha a jövőben lepereg elötted életed filmje érdemes legyen visszagondolni a múltra...
(üdv:én,a karrierista,anya,feleség)
köszi 81%-os;)
tudod általában az az ember ugat össze-vissza meg sérteget másokat akinek saját magával van baja:) érti ő, hogy igazunk van és ezért ennyire ingerült.
"Én a túlórát meghagynám az olyanoknak, mint amilyen te vagy."
aha, szal büdös a munka mi?:) Volt cigány a felmenőid között?
lassan kezdem átlátni, hogy gazdag vagy jómódú családból származhatsz ha ennyire lenézed azt aki dolgozik. dolgoztál te már életedben? és nem válaszoltál még, hogy mi az a szuper infó szakmád, csak kíváncsi vagyok:)
mellesleg nem írnál házassági szerződést? még jó, hisz te nem dolgozol, válás esetében te járnál rosszabbul:D
Azt írta magáról,hogy ért sok mindenhez:képeket festeget,számtech-es stb....
és ezt elviseli a férje?Hogy naphosszat képeket festegessen, meg persze gyerek nevelés?
hát az a pasi se 100-as!
Igen kezdek irigykedni,hol találok olyan pasit aki eltartana? Esküszöm megtanulok én is képet fessteni,még hímezni is,ha ez a titka:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!