Hivatásgondozás? Nagyon önző dolog, ha valaki a gyermekeit akarja nevelni és nem megy dolgozni, hanem a családjának él?
Még csak egy gyerekem van, de nagy családot szeretnék, amiben a férjem támogat. Ennek ellenére még nem tudok dönteni. Mivel anyagi gondjaink nem voltak eddig, de ha lennének is én vállalnám a szerényebb életkörülményeket, nem tudom eldönteni, hogy helyes-e ez így, pedig erre vágyom szívem mélyén.
Nekem nem életcél a gazdagság, vagy karrier, hanem inkább a gyermeknevelés és a családom a fontos.
Felelős felnőtt lennék -e így is?
Kérlek írjátok oda hány évesek vagytok és hogy fiú-e vagy lány.
Köszönöm!
régen így volt.
ezzel egy a gond. rá vagy utalva egy másik emberre aki eltart téged és a családot. ha téged nem zavar, hogy önállóan nem tudsz megélni akkor csináld.
és persze olyan férfit válassz aki nem hagy el soha, mert ha elhagy akkor éhen döglesz, amíg nem találsz másikat aki eltart.
24/F
Szerintem dicsérendő az amit vállalsz.
Nagy családot szeretnél és 3-4 gyereket nevelni+a háztartást vezetni...nos ezt szerintem nem lehet munka mellett kielégítően végezni.
Nem véletlenül volt régen bevett szokás, hogy a nők otthon maradtak a gyerekekkel.
Ha az anyagi feltételek megvannak,akkor nagyon igazad van.A gyerekeknek is jobb,ha az anyuka velük van,és vannak testvérei.Sokkal alkalmazkodóbb,jobb felnőttek lesznek az ilyen gyerekek.Mivel nem kapnak meg mindent,megtanulják becsülni ,amit kapnak.
Sajnos ez a mai gyerekekről nem igazán mondható el.
Sok sikert és boldog családot kívánok nekte.
74/N
Jó lenne előbb elgondolkodni azon, hogy majd a gyermekeidnek is jó lesz-e a szerényebb életkörülmény. Mi lesz ha majd addig fajul a helyzet, hogy mondjuk karácsonyfára se lesz pénzetek vagy a gyerekek 3 évig hordják ugyanazt a ruhát? És még sorolhatnám.
De ennél enyhébb dolog mondjuk, de bármelyik családban előfordulhat, hogy például egy osztálykirándulásra nincs pénzük. Hát nem túl jó érzés egyedül bejárkálni az iskolába tanulni, míg a többiek jól érzik magukat valami klassz kis helyen.
Ne legyél önző.
Köszi! Ezzel tisztában vagyok és a férjem is! Mégis én is ezt érzem, hogy kitartottnak néznek majd.
Szerintem ez nagy tévedés! A kitartott csak magával törődik, én nem költök magamra, hanem a gyerekemre!
Nekünk is van két gyermekünk,de eszembe sem jutna eltartatni magam a párommal,én imádok munkába járni azon kevesek egyike vagyok aki azt mondja nekem hivatásom van nem szakmám,és örömmel megyek minden nap dolgozni.
Teljesen becsavarodnék otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!