Hivatásgondozás? Nagyon önző dolog, ha valaki a gyermekeit akarja nevelni és nem megy dolgozni, hanem a családjának él?
Még csak egy gyerekem van, de nagy családot szeretnék, amiben a férjem támogat. Ennek ellenére még nem tudok dönteni. Mivel anyagi gondjaink nem voltak eddig, de ha lennének is én vállalnám a szerényebb életkörülményeket, nem tudom eldönteni, hogy helyes-e ez így, pedig erre vágyom szívem mélyén.
Nekem nem életcél a gazdagság, vagy karrier, hanem inkább a gyermeknevelés és a családom a fontos.
Felelős felnőtt lennék -e így is?
Kérlek írjátok oda hány évesek vagytok és hogy fiú-e vagy lány.
Köszönöm!
A hozzászólásod szerint te számon tartasz minden egyes forintot. Nem hibáztatlak, én is ilyen voltam, de egy család boldogsága nagyon hamar labilis lehet, ha ilyen kicsinyes dolgokon leragadunk. Mint írtam én nem költöm magamra a közös pénzünket. Most egyébként én is kapok GYEd-et, dolgoztam is előtte.
Mindketten tudjuk mi a szükséges, mire költhetünk stb. Ezen nincs vita.
Ez a gyereknevelés olyan dolog, hogy az anya van otthon többnyire - nálunk is - de azt például nem értem miért fogadják el jobban, hogy ha a gyereket baby szitter neveli?
Én is tennék fel egy pár kérdést.
Akkor most senkinek ne legyen nagy családja? Vagy legyen, de úgy, hogy az anyuka dolgozzon is mellette mint az állat mert ez az elvárás?
Tudjátok, hogy milyen nehezen alkalmaznak ha van gyereked?
Ha meg több gyereked van akkor még kevésbé.
A legtöbb munkaadó első kérdése, hogy van-e gyereked.
A másik dolog meg: valaki írta, hogy nem közös a vagyon a kérdezőéknél. Honnan veszi ezt? Lehet, hogy együtt vették meg a házat stb. Attól, hogy csak a férfi dolgozik ( a nő is , csak Ő otthon)a törvény szerint a vagyon fele a feleségé.Tehát az életközösség ideje alatt szerzett javak egyenlő arányban illetik a házastársakat. Mégpedig azért, mert a vagyonszerzésben a feleség munkája is benne van, Ő neveli a gyerekeket, mos, főz takarít szóval vezeti a háztartást, ami nem kis dolog.
Szóval kedves kérdező: Ha úgy érzitek, hogy szeretnétek, és megtehetitek anyagilag is vágjatok bele.
Szeretném valamire felhívni a figyelmedet. Az hogy a Ti házasságotokban közös minden, az egy jelenlegi állapot, de ez is valahol tévedés. A férjed munkahelye, az Ő anyagi stabilitása pl csak az övé és ennek az előnyeit Te csak addig élvezed, amíg együtt éltek. Nem állítom, hogy a Te férjed valaha is magadra hagy a gyerekkel, de az tény, hogy sok házasság végződik válással. Az is tény, hogy ott, ahol az egyik félnek nincs saját jogon egzisztenciája, csak a rövidebbet húzhatja.
Itt egy a lényeg. Ha Te mered vállalni ennek a kockázatát, ha ettől nem érzed magad rosszul, akkor nincs min gondolkozni, azt kell csinálni, ami tetszik, de a felelősség egyedül csak a tiéd, mivel Te sokkal többet kockáztatsz, mint a férjed.
Nekünk 4 gyerekünk van, minden nap eszembe jut, milyen jó lenne csak velük törődni. Apuka két félállásban dolgozik, sokat szaladgál, de napközben többször is látom. Én is dolgozom, nem munkaidőben, hanem feladat van amit meg kell csinálni. A legkisebb lányunk még mindig itthon van, őt egymásnak passzolgatjuk napközben.
Idő kevés, pénz elég, sőt tudunk a hosszú távú célokra is félretenni (nagyobb ház). De nem merek a munkából leadni, mert félek az anyagiaktól. Apuka nem bírná maga eltartani a családot.
Egyébként az olyan férfiak, akik nagy családot szeretnének, általában felelősségteljesek is, ,és ha az anyuka nem dolgozik saját maga ellen, valószínűleg nem válik el soha. Az én párom se tudná elképzelni sem, hogy váljunk, meg más nő legyen az életében, mert teljesen ez a beállítódása. 15 éve vagyunk együtt.
Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!