Ti elnetek kint?
Sziasztok!
Kicsit tanacstalan vagyok ezert kernem a segitsegeteket.
A volegenyem Kurd ( iraq-i kurd) Feljott egy ideje a tema hogy menjunk ki... Utanna neztem milyen kint ugy nagyjabol,nagyon szep,szinte masodik dubai de kicsit bennem van a felsz a masik kultura miatt :-) A csaladja nagyon rendes kedves tisztelet tudoak,nem utik a noket.. Volt mar kint valaki Erbil-ben vagy maga Kurdistanban? esetleg valakinek kurd ferj/volegeny barat ismeros?? Mi a velemenyetek rola? Ti kimennetek? nem minden a gazdagsag es a penz de mar elszeretnek menni innen messzire :( itt mar nem latom a jovot szinte...... Ti hogy tennetek a helyemben? Mennetek vagy maradnatok? Mi a velemenyetek ugy alapjaraton? Vagy felnetek mert "muszlim"? A nyelvet mar beszelem a csaladjaval szepen beszelgetek igaz meg szegyenlos vagyok :3 :D Csak rossz lenne itt hagyni anyukamat es a tesomat meg egy masik kultura.. :( mi lenne veluk mindig azon kattognek... :( koszonom a valaszokat.
remélem kérdező te is visszaolvastad a belinkelt előző egy évvel ezelőtti kérdésed. Ahol a pasid még váltig állította h esze ágába sincs irakba költözni és Európában maradna veled, és ez a normális. Azóta úgy tűnik eljegyzett és szépen lassan becsepegtette h mégis haza akar költözni, h egy évre rá már azt kérdezed h mi élnénk-e kint.
Én azt az elvet vallom, h jobb félni, mint megijedni, mindig van b sőt c tervem is, sose hoztam magam ilyen helyzetbe h mástól függjek, és naiv se vagyok, pedig mint fent már írtam én is külföldre jöttem, Németországba. Honnan tudod, h a családjában nem verik a nőket? Máshgy kérdezem, biztos vagy benne, h tudnád, ha vernék? Valószínűleg nem. Az én arab ismerőseim pont olyanok, mint amiket leírtak itt, pedig csak barátkozás szintjén volt kapcsolatom velük, rettenetes nagy lovagok, a csillagokat is lehoznák egy haverért, azo ka típusok, akikről a naiv nő azt gondolja, vaó ez kell nekem ,a tenyerén hordoz. De ahogy jbban megismertem őket egytől egyig mind kimutatta a foga fehérjét, és olyan csúnyán beszélt velem, mint az utolsó ronggyal, pedig csak barátok voltunk, és még igazuk se volt, de konkrétan közölték velem h ne okoskodjak mert fogalmam sincs nőként az életről. Előtte meg hónapokig azt hittem h jólelkű barátok. Na ezért is úgy vagyok vele, h ha találkozom arabokkal, muszlimokkal, nem ítélem el őket elsőre, mert kedvesek, de közel nem engedek magamhoz egyet se még barátkozás céljából se.
(Nem olvastam az eddigi hosszázólásokat, úgy írom)
A régió (mert bocsi, de olyan, hogy kurdisztán nincs, csak irakban, törökországban stb. élő kurdok)nem igazán hemzseg a munkalehetőségektől, főleg nőknek. A barátom török, van pár kurd barátja magyar feleséggel. Viszont ők itt élnek és nem is szeretnének visszaköltözni. Én nem azért félnék, mert muszlim (azért ott is van rengeteg irányzat és nagyon családfüggő). Itthon miért nem látod a jövőt?
52-es vagyok: most olvastam végig az egészet és valóban látom, hogy nem találkozott még a szülőkkel.
Így, és ennyi kétséggel amit leírsz elég befolyásolhatónak tűnsz, tehát nem mennék ki. Miért nem maradtok ott, ahol vagytok, milyen kifogás van ellene?
"nem szeretnek kimenni max latogatoba"
Kint meg elrakja az útleveledet, azután kur(d)hatod!!!
Jo sok valasz... :-)
A lanyom nelkult soha mar olvastam is es lattam is.. igaz 30 evvel ezelott volt es IRAN nem IRAQ... es latom mas is el kint olaszban akinek kurd a parja :-) milyen jo...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!