Ti elnetek kint?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kicsit tanacstalan vagyok ezert kernem a segitsegeteket.

A volegenyem Kurd ( iraq-i kurd) Feljott egy ideje a tema hogy menjunk ki... Utanna neztem milyen kint ugy nagyjabol,nagyon szep,szinte masodik dubai de kicsit bennem van a felsz a masik kultura miatt :-) A csaladja nagyon rendes kedves tisztelet tudoak,nem utik a noket.. Volt mar kint valaki Erbil-ben vagy maga Kurdistanban? esetleg valakinek kurd ferj/volegeny barat ismeros?? Mi a velemenyetek rola? Ti kimennetek? nem minden a gazdagsag es a penz de mar elszeretnek menni innen messzire :( itt mar nem latom a jovot szinte...... Ti hogy tennetek a helyemben? Mennetek vagy maradnatok? Mi a velemenyetek ugy alapjaraton? Vagy felnetek mert "muszlim"? A nyelvet mar beszelem a csaladjaval szepen beszelgetek igaz meg szegyenlos vagyok :3 :D Csak rossz lenne itt hagyni anyukamat es a tesomat meg egy masik kultura.. :( mi lenne veluk mindig azon kattognek... :( koszonom a valaszokat.

#Irak #kurd #Iraq #Kurditan #irbil #kint eles
2014. jún. 4. 22:41
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
27%
A "lányom nélkül soha" megjegyzés már várható volt :).
2014. jún. 5. 06:06
 42/71 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy hányadik válaszoló írta, hogy ne magyarázzuk bele a ruházkodásába a változást. Pont, hogy a kérdező kezdte el magyarázni a bizonyítványát, hogy de neki ez jó, mert már nem nézik meg annyira a férfiak. Tehát, előtte hordott ilyen ruhákat, és valahogy azért kibírta, hogy néha-néha megnézték őt. És erre mit ad isten? A párjának ez már nem tetszik, elkezdett máshogy öltözni, és megmagyarázza nekünk, hogy ez neki miért is jó. Szóval, szerintem ez minden csak nem pozitív változás... A másik pedig, hogy igen, nekik ez a természetes, hogy hordják a kendőjüket, mert ebbe nőttek bele, de mi is a kendő eredendő célja? Hogy a nőt csak a férje láthassa, csak az övé legyen ilyen módon is, tehát eléggé egy korlátolt dolog. Nem tudom, mit szólna itt a közönség, ha írna egy nő, hogy a férje burka viselésére akarja kényszeríteni. Nem hiszem, hogy bárkinek a divat jutna eszébe.
2014. jún. 5. 06:32
 43/71 anonim ***** válasza:
2014. jún. 5. 07:33
 44/71 anonim ***** válasza:
100%
Gondolj már bele ha rosszra fordul a kapcsolatotok? Egyedül leszel! Neki ott a családja, de neked?? Senkitől nem várhatsz támogatást! Az meg hogy MÉG nem mutatta ki a foga fehérjét, nem biztos hogy a hazájában sem fogja, "haza vizeken" fog evezni... NEM mennék ki!
2014. jún. 5. 08:10
 45/71 anonim ***** válasza:
100%

Irakba nem mennék ki én sem, pedig arab férjem van és arab országban lakom (harmadik országban, nem a férjem hazájában, így egy kicsit könnyebb). De Irak kicsit durva még nekem is.

A megváltozás nem feltétlenül azt jelenti, hogy eddig hazudott és most majd kimutatja a foga fehérjét, hanem, hogy más közegbe kerülve alkalmazkodik a családja, környezete elvárásainak, nyomásának. Ez óhatatlanul meg fog történni, akármennyire szocializálódott már az európai életvitelhez, szokásokhoz! Nem fog a tradíciókkal szembe menni, ha otthon van, ez várható!

Magyarországon simán mászkálok rövidnadrágban, miniszoknyában, de itt Kairóban felveszem a hosszú ruhákat, sőt legszívesebben sokszor zsákot húznék magamra, mert annyira gusztustalanul bámulnak és beszólogatnak! Nem csodálom, hogy sok arab nőnek esze ágában sincs levenni a kendőt még akkor sem, ha 45 fokban majd megfulladnak.

Én nem költöznék a helyedben, Európa az az ért mégiscsak Európa! Arra is kell gondolni, hogy ha egyszer gyerekeitek lesznek és véletlenül megromlik a házasságod, akkor ne kerülj kilátástalan helyzetbe. Akármekkora a szerelem, ésszel kell belemenni egy ilyen kapcsolatba és mindig legyen B terv.

2014. jún. 5. 08:37
 46/71 Őszödi Ferenc ***** válasza:
77%

Már megint Magácska, meg az iraqi Szindbád.

Menjen nyugodtan, jó kaland, móka és kacagás várja az ott az Eufrátesz partjánál.

2014. jún. 5. 08:59
 47/71 anonim ***** válasza:

ne az öltözettel foglalkozzunk, van ennek mélyebb rétege.

"de mar elszeretnek menni innen messzire :(

itt mar nem latom a jovot szinte..."

Ezen ledöbbentem. Hazámban élek, küzdök, szerető, családban, 3 gyerekkel, nevelek és ahogy tudom, megvalósítom az elképzeléseimet, alkotó tevékenységgel.

Kérdező. Mit akarsz? Mihez értesz?

Hogy kéne "látni a jövőt?"

2014. jún. 5. 09:00
 48/71 anonim ***** válasza:
92%

Várj csak, akkor én most bvalamit nem értek. A kérdésben azt írod, kimennél élni, mert már nem látod a jövőt ott, ahol élsz. Aztán az egyik kommentedben meg már azt írod, hogy nem élnél kint, hanem csak látogatóba mennél ki. Akkor most mi van????

Amúgy OLaszországban éltek, ami nem egy rossz hely. Meg éltetek Dániában is. PL. Dániából miért jöttetek el? Egy felmérés szerint ott élnek a legboldogabb, legkiegyensúlyozottabb emberek. Nagyon sokan vágynának ott élni, de szinte lehetetlen bejutni abba az országba letelepedni. Aki egyszer oda bejut, az nagyon is ott akar maradni.

Azt még megérteném, hogy elvágyódsz Magyarországról, hogy más országot is láss. De Olaszországból vagy Dániából hogy lehet elvágyódni éppen Irakba???

Amúg ymeg én aztán semmiképp se mennék. A párod mesélhet szépeket, viselkedhet jó, aztán kint előjönnek az ő törvényeik és a párod igazi énje. Én ettől azért tartanék.

2014. jún. 5. 09:34
 49/71 anonim ***** válasza:
100%

nem költöznék oda. max látogatóba. pedig én is elég bevállalós lennék ilyen téren, Latin-Amerika, Mexikó...ezekről a helyekről is sok rosszat hallani, de ki szeretnék menni, mert nagyon érdekel. De Irakba max látogatás szintjén. Ismerek ilyen párokat, és sok rosszat hallani ezekről a férfiakról. Például, hogy először a csillagokat is lehozzák, meg kedvesek, aztán elkezdődik kb az önkényuralmuk, hogy ez meg az nem tetszik, inkább ne csináld. Igen, helyesek, jól néznek ki, könnyen meghódíthatnak bárkit, de annyira más a felfogásuk (engem a vallási dolog zavar a legjobban, mert elég durván az az életük középpontja), hogy hosszútávú kapcsolatban eleve nem gondolkodnék, nem hogy kimenjek.

Lehet a párod más, de ha tényleg szeret, akkor marad veled Olaszországban, vagy bárhol Európában. Szerintem...

2014. jún. 5. 09:34
 50/71 anonim ***** válasza:
100%
Én semmiképp nem mennék ki! Én tartok a muszlimoktól, a kultúrájuktól.
2014. jún. 5. 10:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!