Szóljak a testvéremnek hogy szóljon rá a sógornőmre hogy csináljon is valamit?
Nem akarok én kötekedni, veszekedni de már ez szerintem mindennek a teteje.
Az öcsém aki 22 éves gyereke lett, a lány is fiatal.
És igen fiatalság lustaság?
3 hetes a gyermekük, és a pici állandóan sír, nem igazán ért még hozzá amit megértek, de annyira rá szoktatta hogy ölben nyugszik meg a pici, ezáltal szinte semmit sem tud csinálni, segíteni!
Anyu vagy én megfőzők, minden takarítás szinte rám marad, na meg persze anyura de őt inkább próbálom kímélni mert dolgozik is és nem fiatal már.Én is dolgozom, és hogyha marad mosatlan ott hagyja, a gépbe nem rakja be a ruhát kimosni, és még az ő bugyiját is nekünk kell kimosni.
Nem merek szinte szólni mert az lesz hogy kötekedem, netán irigy vagyok, pedig erről szó sincs. Nem gondolom hogy egy gyermek olyan irigyelni való dolog mert bárkinek lehet, de lényegtelen hogy én még nem akarok. Nem tudom hogyan kellene bevezetni abba hogy csináljon valamit, mert ha ölben van a gyerek mert megnyugtatja akkor is facebookozik, gépezik, játszik a gépen stb.
Én alapvetően megértem a kérdezőt. Szerintem az igenis probléma, hogy a sógornő annyit nem csinál, hogy elindítja a mosógépet vagy a tányérját elmossa. És mindezt nem azért nem teszi meg, mert a gyerekével foglalkozik, hanem mert netezik. Kérdező, javasoljátok neki a hordozókendőt, ha abban magára köti a gyereket, akkor tud mellette szinte mindent csinálni. A 3 hetes gyereknek amúgy az anyai közelség kell, ezért igenis sokat kell felvenni, de ez normális. Az öcsédnek is illene besegítenie a házimunkába még akkor is, ha dolgozik.
Azzal a megjegyzéseddel nem értek egyet, hogy gyereket csinálni mindenki tud, mert ez nem igaz, van sok ember, akinek sajnos valami miatt nem lehet gyereke és ez sértő rájuk nézve.
Szólj rá a testvéredre, hogy csináljon valamit. 3 hete szült anyukának a férje segítsen, ne a sógornő, vagy anyós.
Ez a világ rendje. Ha a baba sír, akkor fel kell venni, nem ridegmarha, aki kicsapunk a legelőre. Lehet anyád téged nem vett fel, mikor sírtál, hát itt az eredmény, nem dicsekedhetsz a sikertelen szocializációddal.
Egy kérdés (vagy több) a lepontozóktól!
Nektek van-e gyereketek?
Ha van! Volt-e segítségetek és nyomtátok az ágyat 6 hétig vagy nem volt,csak rohadtul akartatok és ezért álltok az anyuka oldalára?
3 hétnek bőven elégnek kell lennie,ha nem volt komoly gond,hogy valaki nekiálljon legalább 5 percig tartó házimunkához.
2 császáron vagyok túl,10 és 5 napig voltam kórházban,hazajövetel után én csináltam mindent,csak főzni főzött a párom és néha besegített,ha kértem. Attól,hogy baba született,nem állt meg a világ,főleg úgy,hogy később jön a neheze,mert most még csak alszik és eszik és néha sír. De nem kell minden sírásra azonnal felkapni vagy félbe hagyni a dolgokat.
Nem vagyok hipi-szupi anyuka.A gyerekek velünk aludtak,míg át nem aludták az éjszakákat. Úgyanis addig szopiztak és felkeltek éjszaka és úgy aludtak el. 16 hónapos korukig volt így. Minden akarás kérdése.
Nem pontoztam senkit de akkor én is kérdezném hogy azok akik kórház után csinálták a dolgukat vezették a háztartást ők most ettől jobbak vagy mi?vagy az az anyuka aki megteheti hogy kifeküdje a 6hetet az lusta?mert kb ez jön le....
most nem a kérdező sogornőjére gondolok mert nyilvánvaló hogy itt nem a sogornő lustasága a fő gond,ez a jéghegy csucsa.
Nem fogadtam cselédet, viszont segített a férjem. A gyerek apja, mert ugye nem kizárólag egyedül vállaltam a gyereket. Amikor hazaért a munkából átvette és addig rendbe tettem a dolgokat, összedobtam valami könnyű kaját.
Nyilván az sem a legjobb,ha egy 3 hetes mellett egyáltalán nem csinál semmit, viszont azért elég pici még ahhoz a baba,hogy megtanulja, hogy anya mondjuk nagytakarít és maradjon már csöndben.
Egyébként, amíg neked nem kell "segíteni", ez kizárólag a testvéred és a lány dolga!
Hiába a nagy felháborodás, attól függetlenül elég nevetséges, aki kisbabára hivatkozva nem csinál semmit sem. Ez konkrétan élősködés. Apunak meg anyunak is össze kellene szednie magát kicsit.
"Dolgozik az öcséd....na és?dolgozni bármelyik férfi tud és az mellet még segit a frissen szült párjának..."
Az otthon levő fél meg tud általában 10 perc házi munkát végezni.
utolsó,én irtam az idézetet és a kérdező tudja mire vonatkozik ugyanis amikor megkérdeztem hogy az öccse mégis mit csinál akkor felháborodva közölte üzenetben hogy hát dolgozik.Na erre mondom én hogy na és,ahogy ő is azt mondta hog kb mindenki fel tudja magát csináltatni ugy az öccse se nagy szám azzal hogy dolgozik,nem kell hanyatesni tőle.
hazaér apuka,anyuka a melkasára teszi a picit,igy apuka pihen,gyerek nyugodt, anyuka meg kitereget meg max föz valami vacsit.ennyi.Takaritás alatt nem értem mire gondol.most kellene ablakot pucolni vagy csempét surolni a fürdiben?
Erről beszéltem,hogy pár percre át lehet passzolni a gyereket,akár apukának akár anyósnak vagy sógornak/sógornőnek,ez nem lehet kifogás!
Nem!Nem érzem magam jobbnak,hogy el tudtam látni a háztartást,de ha látom,hogy másnak nyűg,hogy utánam pakolásszanak,takarítsanak rám,akkor nekiállok megcsinálni magam!
Nem lehet másra hárítani a dolgaimat,ha ő nem akarja!
Tehát nézhetjük ebből a szempontból is,hogy hiába friss anyuka,de nem kérte senki és nem mindenki erre vágyott!
Én nem kértem,hogy bárki jöjjön hozzám,így nem is jött. A kérdezőnél más a helyzet,mert a baba oda született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!