Szóljak a testvéremnek hogy szóljon rá a sógornőmre hogy csináljon is valamit?
Nem akarok én kötekedni, veszekedni de már ez szerintem mindennek a teteje.
Az öcsém aki 22 éves gyereke lett, a lány is fiatal.
És igen fiatalság lustaság?
3 hetes a gyermekük, és a pici állandóan sír, nem igazán ért még hozzá amit megértek, de annyira rá szoktatta hogy ölben nyugszik meg a pici, ezáltal szinte semmit sem tud csinálni, segíteni!
Anyu vagy én megfőzők, minden takarítás szinte rám marad, na meg persze anyura de őt inkább próbálom kímélni mert dolgozik is és nem fiatal már.Én is dolgozom, és hogyha marad mosatlan ott hagyja, a gépbe nem rakja be a ruhát kimosni, és még az ő bugyiját is nekünk kell kimosni.
Nem merek szinte szólni mert az lesz hogy kötekedem, netán irigy vagyok, pedig erről szó sincs. Nem gondolom hogy egy gyermek olyan irigyelni való dolog mert bárkinek lehet, de lényegtelen hogy én még nem akarok. Nem tudom hogyan kellene bevezetni abba hogy csináljon valamit, mert ha ölben van a gyerek mert megnyugtatja akkor is facebookozik, gépezik, játszik a gépen stb.
igenis szóljatok a sórgornőnek, bár lehet nem neked kéne, hanem anyukádnak.
Persze hogy a pici az első, de egy mosást berakni vagy kiteregetni pár perc, ennyit kibír a kicsi anya nélkül.
Ha most arra szokik rá a sógornő, hogy minden meg van csinálva, később sem fog ez változni.
ezzel a mondattal mindent elmondtál magadról.undoritó kijelentés egy nő szájából.
"Gyereke bárkinek lehet tudod...mindenki fel tudja magát csináltatni. "
1.Nem mindenkinek lehet....
2.tudod kik használják a felcsinálás szót?....na erről ennyit.
Jaj figyelj csak 20 éves nőről van szó! Aki inkább pötyög a gépen mint sem hogy csináljon valamit!!!Ez az egész egy nagy kifogás!
Nem akarnám dolgoztatni csak látnám az akarást hogy de igen ő egy talpra esett nő! DE nem az.... engem pedig innenstől nem érdekel! Szólni fogok már csak azért is mert sem én sem az anyánk nem cselédje a kisasszonynak! Ha nem tetszik mehet a putriba!
Persze, Kérdező, jól fizető állásod van...
Ha ez így van, akkor szégyen, hogy anyád nyakán élsz!
Irigy és rosszindulatú vagy!
Sajnállak.
Azért egy fogmosás közben el lehet indítani a mosást vagy evés után elmosni a tányért! Ehhez nem kell megszakadni és pár perc. Nem ablakpucolásról és szőnyeg súrolásról volt szó.De az alap igényesség legyen már meg mindenkiben,hogy ne más mossa már a szennyest is.
6 hét ide vagy oda,ebbe senki nem fog belehalni,nem megy el a teje,nem lesz rabszolgaként tartva.
Nem lehet, hogy szülés utáni depresszióról van szó?
Az esetleg állhat a hihetetlen érdeklődés és lustaság hátterében.
Ha mégsem, akkor is minden esetben a megoldás a megbeszéléssel kezdődik, és nem itt gyakori kérdéseken vadidegenekkel, hanem vele személyesen!
Le kell ülnötök, mielőtt elmérgesedik a helyzet és a feszült légkör még a babának is ártani fog. Fokozatosan kéne bevonnotok őt is a házimunkába, esetleg adhatnátok minden napra egy kisebb feladatot neki(mondjuk este a mosogatás, és egy kiteregetés) és ezt a feladatkört minden 2. héten racionális kereteken belül bővíthetnétek. Persze fontos, hogy addig biztosítanátok arról, hogy a gyerekkel vagytok.
Egyébként erről az ölben megnyugvós dologról hamar le lehet szoktatni, csak az elején hatalmas sírások lesznek, de ha egyikőtök sem inog meg, akkor hamar rájön a gyerkőc is, hogy nincs vész és a későbbiekre nézve is előnyös lesz, hogy nem fogja azt hinni, anyuci ölén kívül máshol rossz.
Szóval a lényeg....beszélnibeszélnibeszélni! (Higgadt hangnemben)
19-es vagyok...hihetetlen érdeklődés HIÁNYÁBAN...!
Azért lenne fontos, hogy nyugodt állapotban tudjatok beszélni az egész ügyről, mert még az anyukának is nagyon friss a helyzet, az egész élete átalakult azzal, hogy gyereke született, legyetek megértőek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!