Szülők! Ti mit gondoltok arról, hogy a 10 éves gyereknek már okostelefonja és Facebook-ja van, mert "haladni kell a korral"?
39: nálunk is ez van, mi is külföldön élünk.
Környezetismeret órán minden gyereket külön laptop elé ültetnek.
Az okostelefon nem vészes, ha nem a méregdrága fajtáról van szó. Csak mert a 10évesek még nem olyan óvatosak, mint a felnőttek, nem vigyáznak a cuccukra, menőznek vele a többiek előtt, látványosan telefonálnak - közben ott áll a tolvaj a hirdetőoszlop mögött a tökéletes időpontra várva...
A Facebookot viszont ellenezném. Nem véletlen, hogy az eredeti szabályzat is TILTJA 13 v. 14 év alatt a regisztrációt. A 10 éves még nem fogja fel a dolgokat, ha anya-apa megmondja neki, hogy idegenekkel ne beszéljen és ne rakja ki a lakcímét, legyint rá, hogy az ősök korlátozzák. Még ha alapvetően érettebb típus is, ráír egy cuki pasi / szép lány, és elkezd álmodozni, nem arra gondol, hogy egy tolvaj vagy egy idős perverz állat van az avatar mögött... arról nem is beszélve, hogy azt hiszik, milyen király, ha a neten fikázhatnak másokat és kamu sztorikat hintenek el a tanárokról, aztán mehetnek majd az igazgató elé rágalmazás miatt (nálunk abból volt majdnem balhé anno, hogy egy 14 éves csaj az egyik külföldi sulikiréndulásról posztolt iwiwre egy olyan fotót, amiben volt a kezében egy sör...). Ha kukkoló is van, az meg nézegetheti azt, hogy épp mikor milyen helyre jelentkezik be vki.
27-es! Ez komoly? Az akkor HAT éves gyerekedet regisztráltad? Felfogtad te azt, hogy miféle emberek vannak fent Facen is?
Én felnőtt vagyok, minden dolgomat csak és kizárólag ismerősök láthatják, az idővonalamat kivettem a találatok közül, mégis megtalálnak vadidegen emberek, akik nem az ismerőseim ismerősei.
Voltak a kamuprofiltól kezdve a perverz őrültekig mindenféle emberek.
Amúgy meg inkább hívná fel a nagyanyját a gyerek, mint Facen írjon neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!