Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vannak itt olyanok, akik...

Vannak itt olyanok, akik középiskolát fejeztek, a testvérük meg egyetemet vagy fordítva?

Figyelt kérdés

nem érzitek úgy hogy "igazságtalan" vagy hogy a testvér "előrébb" van?

Bocsánat,elég nehezen tudtam megfogalmazni,de remélem értitek a lényeget.nemet és kort is írjatok!előre is köszönöm!

2014. máj. 25. 09:05
1 2 3 4 5
 41/47 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat!:)
2014. máj. 26. 08:25
 42/47 anonim ***** válasza:
65%

Ha megnézed a helyesírási hibáim jó része gépelésből ered, mivel nem számítógépről vagyok...az érintőképernyő vicces dolgokra képes... visszaolvasásra viszont nagyon nem alkalmas.

Egyébként a helyesírásom azt hiszem egyre rosszabb( észrevettem),de ano megyei első voltam versenyen ;-D

De vicces, hogy csak ebbe tudsz belekötni.

Elnézést az off miatt

ON

Tényleg igazságtalan, de senki sem tehet róla, hogy ő könnyebben tanul.

A másik részről szerintem a szüleid biztosítanák neked a tanulást, csak nem biztosak a képességeidben, vagy a kitartásodban.

Ez jogosan esik rosszul, viszont az is érthető, ha nem akarnak az ablakon pénzt kiszórni.

Én a heyledben a tanárok véleményét kérném ki.

Szerintem, ha szorgalmas vagy akkor menni fog. Másrészt nem feltétlenül kell diploma ahhoz, hogy az ember jól helyezkedjen el, hanem egy jő adag szerencse is.

Én talán, ha nincs semmi olyan álmom, amit egy bizonyos egyetemen/ egyetemmel akarok megvalósítani (pl orvosi), akkor kitalálnék valamit, amivelszívesen foglalznék, és azt anulnám meg rendesen.

Diplomásokkal Dunátl ehet rekeszteni, de egy jó "szakmunkást" sem találni, mind kókler..

2014. máj. 26. 09:03
 43/47 anonim ***** válasza:
19%
"ano" az mit jelent?
2014. máj. 26. 09:44
 44/47 anonim ***** válasza:
53%

"Anno" ugye latinul évet jelent, ebből ered gondolom, hogy nálunk egy n-nel " valamikor régebben" kifejezésre használjuk, használják nem irodalmi környezetben ;-)

Néha van aki áno-nak írja, mondja ( Komárom-Esztergom megye)

2014. máj. 26. 10:06
 45/47 anonim ***** válasza:
83%

Egyetem és egyetem között hatalmas különbségek vannak. Én középiskolában képtelen voltam felfogni a biológiát vagy a törit, ellenben a matek gond nélkül ment, nyilván amikor jelentkezni kellett, így orientálódtam.

A szociális ellátásokkal meg az a helyzet, hogy egy-két speciális szakot leszámítva egy ügyes ember meg tudja oldani a saját maga fenntartását. Saját példa: mivel a családom nem él valami fényes körülmények között (harmincvalahányezer az egy főre eső jövedelem), kapásból 23 ezer szoctámot kaptam. És ezért még tanulni se kell. Ehhez jött az ösztöndíj, ami nálunk nem valami fényes, 6 fölötti átlaggal kap az ember csak értékelhető összeget, de néhány ezer forint azért abból is csöppent. Bursát nem kaptam, ellenben felvettem a diákhitelt (havi 40), plusz dolgozom is, amennyit tudok. De ha nem dolgozom, a havi 70 akkor is megvan, annyival meg már el lehet döcögni, sokan teljes munkaidőben nem keresnek ennyit! Persze dolgozni mindenképp érdemes, egyrészt mert annyival kevesebbet használok fel a diákhitelből és a többit vissza tudom törleszteni, másrészt mert már most ott tartok, hogy mire diplomám lesz, lesz mellé néhány év munkatapasztalatom is. Nyilván ezeknek egy része nem releváns a szakmához, de azért ha az ember 3-5 éven keresztül figyeli a lehetőségeket, akkor jó eséllyel fog találni olyan diákmunkát, amit később a munkáltatók is értékelnek.

Az már egész más helyzet, amikor a gyereknek kell eltartania a szüleit, bár erről mondjuk meg is van a véleményem: van olyan barátnőm, aki azért nem tanulhatott nappalin, mert az anyukája nem hajlandó elmenni dolgozni, mert heti egyszer munkaügyis nyelvtanfolyamra jár, hogy majd kimenjen Ausztriába dolgozni. Ezért a barátnőm teljes munkaidőben dolgozik és estin jár egyetemre, na ehhez kell az igazi elszántság! De még így is meg lehet oldani.

2014. máj. 26. 19:08
 46/47 anonim ***** válasza:
67%

Nem nagyon lehet ezt az egyetem dolgot a pénzre fogni, mert kifogás szaga van.

Én egyetemet végeztem, illetve csak alapszakot, a mester folyamatban van. Államira jártam, a 3,5 év alatt szerintem vettem 5 könyvet, azokat se kellett volna csak nem szeretem a könyvtárat. A saját városomban választottam egyetemet úgyhogy se koli se albérlet nem kellett (albérletben lakom de ez a saját választásom, nem lenne muszáj egyáltalán). De a koli nagyon olcsó, azt hallottam és van aki szeret is ott lakni.

Nem muszáj 18 évesen kezdeni ha tényleg nincs pénz, egyik ismerősöm 34 éves és most fejezte be az alapszakot. Munka és gyerekek mellett!!! Pedig ő mondhatta volna hogy se pénz se idő, de ehelyett inkább csinálta.

Tesómnak még nincs diplomája hogy a kérdésre válaszoljak mert fiatalabb, első éves. 3 év múlva reméljük lesz:)

2014. máj. 27. 15:26
 47/47 anonim ***** válasza:
Ha nem lenne egyetemi végzettségem és a testvéremnek lenne szinte biztosan kevesebbnek érezném magamat, de csak azért, mert nem tudnám hogy mennyit (nem) jelent manapság egy diploma megszerzése. Emlékszem mikor még gimis voltam, hogy felnéztem az egyetemistákra...aztán rájöttem, hogy szinte könnyebb elvégezni egy egyetemet, mint leérettségizni pedig nem egy könnyű "büfé" szakot végeztem, egyszerűen más a rendszer. Nálunk egyébként nekem lett előbb diplomám, szerettem volna nagyon a szakmámban elhelyezkedni, évekig próbáltam, de nem tudtam. Testvéremnek pár évre rá lett meg a diplomája, az első egyetemet 2 év után otthagyta, utána jelentkezett máshova csak hogy legyen egy diplomája, de esze ágában nem volt abban a szakmában elhelyezkedni, neki mégis úgy alakult azt csinálja ami a végzettsége és sokkal jobban is keres, mint én de féltékenyek nem vagyunk egmásra semmiért.
2014. jún. 17. 13:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!