Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vannak itt olyanok, akik...

Vannak itt olyanok, akik középiskolát fejeztek, a testvérük meg egyetemet vagy fordítva?

Figyelt kérdés

nem érzitek úgy hogy "igazságtalan" vagy hogy a testvér "előrébb" van?

Bocsánat,elég nehezen tudtam megfogalmazni,de remélem értitek a lényeget.nemet és kort is írjatok!előre is köszönöm!

2014. máj. 25. 09:05
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
27%
Utolsó ez a kérdés az egyetem is hülyeség. Én pl középiskolásként kaptam 12 ezer családit, egyetemen kaptam 5000Ft bursat,szociálist is kaptam ennyit pedig mindkét szülőm dolgozót, és ugyan ennyi ösztöndíjam is volt minimum. Nem azt mondom ez luxusra elég, de akit középiskola alatt el tudtak tartani azt plusz 3 évig is ennyiből.Aki akar az igenis tud tanulni.
2014. máj. 25. 09:49
 12/47 anonim ***** válasza:
29%

Nem tudom, 10-es, hallottál már róla, hogy vége a középkornak?

Az államilag finanszírozott suli egyrészt olcsóbb, másrészt van ösztöndíj, diákmunka, diákhitel, - csak hát tanulni kell...

2014. máj. 25. 09:49
 13/47 anonim ***** válasza:
18%

# 11/12

Pénz kérdés akart lenni.

2014. máj. 25. 09:53
 14/47 anonim ***** válasza:
75%

" Nem tudom, 10-es, hallottál már róla, hogy vége a középkornak?

Az államilag finanszírozott suli egyrészt olcsóbb, másrészt van ösztöndíj, diákmunka, diákhitel, - csak hát tanulni kell..."

Te nem tudom merre élsz? Hallottál mar a csodálatos magyarorszagi munkanélküliségrol? Esetleg z nem merült fel benned, hogy teszem azt a szulok elveszítettek a munkájukat es a gyerek tartja el őket? Vagy a gyerek ugyan kapna ösztöndíjat, allamilag finanszírozott helyre kerülne, csak épp nem tudna magat fenntartani, mert nem kap munkát?

2014. máj. 25. 09:55
 15/47 anonim ***** válasza:
50%
Aha. Tehat ha pl Miskolc letett lakik a gyerek es Szegedre menne egyetemre, akkor az albérletet megis miből fizetne? A csaladipotlekbol meg az ösztöndíjbol? Enni mar nem is kell mellette, minek....
2014. máj. 25. 09:57
 16/47 anonim ***** válasza:
12%

Akkor szülők keresnek munkahelyet.

Pont ezt írom akit 18 éves korukig eltudtak tartani azt plusz 3 évig is eltudják. Helyi egyetemre kell menni aztán nem kell kollégium semmi, csak egy max 3000Ft-os diákbérlet.

2014. máj. 25. 09:57
 17/47 anonim ***** válasza:
100%
Mi hárman vagyunk testvérek, és abból ketten nagyok egyetemet végzünk, a kicsi valószínű nem fog, ő másban tehetséges. Ez nem amiatt van, mert a szüleink rá nem akarnak pénzt áldozni vagy ilyesmi, neki valószínűleg nem lenne jó a továbbtanulás, nem érezné ott jól magát, csak szenvedne. Mivel még kicsi, egyelőre nem látja át a helyzetet szerintem, és nagyon igyekszünk, hogy ne is érezze magát ettől kevesebbnek. Például ugyanolyan megbecsüléssel beszélünk a szakmunkásokról, mint egy orvosról.
2014. máj. 25. 09:59
 18/47 anonim ***** válasza:
20%

# 15/16

Albérletet nem is ösztöndíjból kell fizetni az egy egyetemistának luxus. Havi 20 ezerből megvan a kollégium azt még mindig fedezi az ösztöndíj.

Másrészt ha annyira szegény akkor megy a Miskolcon lévő egyetemre és ott fog tanulni.

2014. máj. 25. 10:01
 19/47 anonim ***** válasza:
89%

Hát azért attól is milyen szakot végez pl ha építész vagy építős azoknak még rájön a rajztábla, a papírok (mert ugye a tanárok előszeretettel dobják vissza a rajzokat), a különleges ceruzák, tollak, színezők, szögmérők, vonalzók. A makettek anyagai stb.

Ha vegyész akkor is be kell ruháznia, köpenyre, kesztyűre, sapkára, cipőre...

Sok szakon nemcsak be kell járni de vannak még extra költségek az írószer-tankönyv-ön túl. (a jegyzettámogatás meg nevetséges összeg)

2014. máj. 25. 10:04
 20/47 anonim ***** válasza:
34%
utolsó de ezek előtte középiskolásként sem voltak ingyen. Középiskolásként sem kapott ingyen ruhát ingyen ceruzát stb. Egyetem előtt dolgozik nyáron abból bőven telik köpenyre meg ceruzára.
2014. máj. 25. 10:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!