Vannak itt olyanok, akik középiskolát fejeztek, a testvérük meg egyetemet vagy fordítva?
nem érzitek úgy hogy "igazságtalan" vagy hogy a testvér "előrébb" van?
Bocsánat,elég nehezen tudtam megfogalmazni,de remélem értitek a lényeget.nemet és kort is írjatok!előre is köszönöm!
Nem tudom, 10-es, hallottál már róla, hogy vége a középkornak?
Az államilag finanszírozott suli egyrészt olcsóbb, másrészt van ösztöndíj, diákmunka, diákhitel, - csak hát tanulni kell...
# 11/12
Pénz kérdés akart lenni.
" Nem tudom, 10-es, hallottál már róla, hogy vége a középkornak?
Az államilag finanszírozott suli egyrészt olcsóbb, másrészt van ösztöndíj, diákmunka, diákhitel, - csak hát tanulni kell..."
Te nem tudom merre élsz? Hallottál mar a csodálatos magyarorszagi munkanélküliségrol? Esetleg z nem merült fel benned, hogy teszem azt a szulok elveszítettek a munkájukat es a gyerek tartja el őket? Vagy a gyerek ugyan kapna ösztöndíjat, allamilag finanszírozott helyre kerülne, csak épp nem tudna magat fenntartani, mert nem kap munkát?
Akkor szülők keresnek munkahelyet.
Pont ezt írom akit 18 éves korukig eltudtak tartani azt plusz 3 évig is eltudják. Helyi egyetemre kell menni aztán nem kell kollégium semmi, csak egy max 3000Ft-os diákbérlet.
# 15/16
Albérletet nem is ösztöndíjból kell fizetni az egy egyetemistának luxus. Havi 20 ezerből megvan a kollégium azt még mindig fedezi az ösztöndíj.
Másrészt ha annyira szegény akkor megy a Miskolcon lévő egyetemre és ott fog tanulni.
Hát azért attól is milyen szakot végez pl ha építész vagy építős azoknak még rájön a rajztábla, a papírok (mert ugye a tanárok előszeretettel dobják vissza a rajzokat), a különleges ceruzák, tollak, színezők, szögmérők, vonalzók. A makettek anyagai stb.
Ha vegyész akkor is be kell ruháznia, köpenyre, kesztyűre, sapkára, cipőre...
Sok szakon nemcsak be kell járni de vannak még extra költségek az írószer-tankönyv-ön túl. (a jegyzettámogatás meg nevetséges összeg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!