Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vannak itt olyanok, akik...

Vannak itt olyanok, akik középiskolát fejeztek, a testvérük meg egyetemet vagy fordítva?

Figyelt kérdés

nem érzitek úgy hogy "igazságtalan" vagy hogy a testvér "előrébb" van?

Bocsánat,elég nehezen tudtam megfogalmazni,de remélem értitek a lényeget.nemet és kort is írjatok!előre is köszönöm!

2014. máj. 25. 09:05
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

Azt ugyan még nem tudjátok,hogy még egyikünk se jár egyetemre,én vagyok az időssebb,még középiskolás vagyok,a testvérem általános iskolás végzős, és itt nálunk nem a lustaságon múlik.hanem én nehezebben tanulok,többet kell tanulnom ahoz,hogy jó eredményt érjek el,az öcsém meg tanul 10 percet,és már mindent tud.nem vagyok irrígy,félre ne értsetek.csak néha úgy érzem,lenéznek.az öcsém biztos fog menni egyetemre.a szüleim egyik szavukban azt mongyák,hogy próbáljam meg az egyetemet,a másikban azt hogy ne,én szívem szerint megpróbálnám.csak iszonyat zavar az,hogy egyszer így beszélnek,egyszer amúgy..............

2014. máj. 25. 13:58
 32/47 anonim ***** válasza:
46%

"Viszont, ahhoz, hogy meg tudjak venni egy könyvet, fél évvel korábban el kezdenem rá gyűjteni, mert egyszerűen olyan sokba kerül. Azért középiskolában 10, max 20 ezer forintba került a tankönyvcsomag, itt meg egy könyv kerül 10 ezerbe"

Időben kell könyvtárba menni, ismerni kell a helyi nyomtatók kínálatát, jóban kell lenni felsőbb évesekkel.

Debrecenbe járok egyetemre, sok orvosi könyv is megvan a helyi nyomtatóknál és kétezer forintért több száz oldalnyi élvezetes anyagot kapsz. Lehet, hogy csak egy spirál tartja össze, nem pedig csillivilli fényes kötés. De ahhoz, hogy megtanuld nem is a külcsíny kell.

Sok orvosist ismerek, nekik sem kerülnek százezrekbe a könyveik, mert van annyi eszük, hogy találnak jobb megoldást.

Az én könyveim felsőbb éveseken keresztül lettek beszerezve, feleannyiba került, mint azoknak akik nyomtatták őket. Pedig már ők is megspórolták a valódi összeg nagy részét. Magyarul negyedannyiért szereztem be mindent. Idén kb 5000ft-ot max hatot költöttem könyvekre. Pedig a tankönyvlistán volt olyan ami újonnan kerül ennek duplájába.

2014. máj. 25. 14:16
 33/47 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk nem nagy a könyvtár, sokan már előre kiveszik a könyveket (kolisok), vagy meg sincs a könyvtárban. Nem tudom, máshol hogy van, mi a tanárok által írt könyvből tanulunk. Nagyon sok kötetet most újra kiadtak, kibővítve, sőt van olyan régi (értsd: tavalyi) kiadás, ami már elévültnek számít, és nem lehet használni. Ahogy írtam, gazdasági szakra járok, itt pedig, hála drága kormányunknak..., elég gyakran változnak a törvényi előírások, amikhez nekünk is alkalmazkodni kell. Nyomda meg nem igazán van a környéken.

Illetve nálunk sok órára be kell vinni a könyvet, munkafüzetet, mert abból dolgozunk, és már nem egy esetről hallottam, amikor a tanár feljelentette a diákot, mert másolt könyvből dolgozott.

Egyébként, amit tudok, azt én is másoltan szerzek be.

Kérdező: ha úgy érzed, hogy szeretnél egyetemre járni, akkor menj és próbáld ki. Végezd el. Ha sose iratkozol be, nem fogod megtudni, milyen is igazából.

2014. máj. 25. 14:39
 34/47 anonim ***** válasza:
38%

"nem nagy a könyvtár, sokan már előre kiveszi"

Akkor vedd ki te is, vagy jegyeztesd elő.

2014. máj. 25. 15:07
 35/47 anonim ***** válasza:
43%
Én az ország legjobb egyetemére járok (ELTE), ráadásul BTK-ra,ahol aztán tényleg rengeteget kell olvasni, mégsem kerülnek a könyveim tízezrekbe. Nálunk 3 ingyenes könyvtár van + egy ahol 500 forint az éves beiratkozás. Ezek a könyvtárak úgy vannak berendezve, hogy a szükséges könyvek 98%-a megtalálható bennük. Ráadásul a tanáraink folyamatosan visznek be egy-egy példányt, hogy még véletlenül se legyen hiány. Van 2 könyvtár, ahonnan nem lehet kikölcsönözni könyveket, viszont fénymásolásra és helyben elolvasásra van lehetőség. Tehát olyan sincs, hogy nincs meg valamelyik könyv. Kényelmes, szép körülmények között lehet tanulni, ingyen. Nekem egyedül az étel és az utazás kerül pénzbe. Van aki kollégiumban lakik, na nekik havi 9000 forinttal több a költségük. De akik tanulnak kapnak ösztöndíjat, ami 5000-50000 forint is lehet havonta, az átlagunktól függően. Azt hiszem ennyi pénzből egy egyetemistának nem túl nehéz kijönnie. Van olyan ismerősöm, aki a Debrecenbe jár egyetemre és olyan is akad aki az orvosira (SOTE). Ők sem vesznek százezrekért könyveket. Nem tudom, hogy ti milyen egyetemre jártok, hogy ennyibe kerülnek a könyveitek, de javaslom hogy gyertek át az ELTE-re vagy a SOTE-ra, ott biztosan nem lesz ilyen problémátok.
2014. máj. 25. 19:02
 36/47 anonim ***** válasza:
66%
30-as: tényleg, akkor menjen bölcsész szakra vagy egyéb hasonlóan keresett szakokra, azzal majd tuti el tud helyezkedni..... mert "olcsóbb". Akkor jobban jár, ha hiányszakmát tanul.
2014. máj. 25. 19:10
 37/47 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező: ha te meg akarod próbálni az egyetemet és a szüleid nem jelentették ki kategorikusan, hogy ők nem finanszírozzák, akkor az egész csak rajtad múlik. Az, hogy az öcsédnek elég kevesebb idő a tanuláshoz, neked meg több, kit izgat? Az eredményetek számít, amit mindenki a neki kellő tanulással ér el. A te ötösöd ugyan olyan ötös, mint az öcsédé, az érettségid mellé nem fogják odaírni, hogy "Egyetemre alkalmatlan, mert kétszer annyit tanul, mint az öccse." ;)
2014. máj. 25. 19:14
 38/47 anonim ***** válasza:
71%

35-ös: Ne haragudj, de ezen most jót szórakoztam. :) Nem azt írtam, hogy 100 ezrekbe, hanem 10 ezrekbe kerülnek. Azt kijelenteni, hogy az ELTE az ország legjobb egyeteme, erős túlzás. Nem azt mondom, hogy nem az, inkább úgy fogalmaznék, hogy van, amiben jobb, de pl gazdasági területet erősen viszi a BGF és a Corvinus.

Nem mindenhol egyforma az ösztöndíjrendszer. Vannak szakok, ahol szinte nem jár semmi. Ebből, pedig elég nehéz gazdálkodni. :)

2014. máj. 25. 21:40
 39/47 anonim ***** válasza:
13%

Nekem egyetemi végzettségem van,tesómnak pedig egy szakmája, amit rövid képzéssel csinált a gimi után.

Én mindig jobban tanultam mit ő, de nem votam annyira szorgalmas, ő ha szorgalmasan tanult, akkor ozta azokat az eredményeket, amiket én..

Középiskolában volt egy nayon rossz időszaka, lógott, nem tanult, majdnem kirakták a suliból, az érettségije így elsőre nem is sikerült ( nem mehetett matekból)

Úgy, hogy egyébként jó matekból, viszont mivel nem járt be, a dolgozaokon nem teljesített..

A lényeg, hogy a szülei k megadták neki a lehetőséget, amivel nem élt.

Egyébként erről ehenek, me nem csípték el időben, amikor csúsztt le... Bára. Suli is tehet, mert elfelejtette jelezni, hogy a tesóm nem jár be a suliba..

Nem érzi igazságtalannak, egyébként sem szeretett volna tovább tanulni, ő csak azt sajnálja, hogy gimibe ment ano, jobb lett volna szakmát tanulni, de a környéken csak olyan szakközép van, ahova linkek járnak, és vagy romák, így hiába lenne jő asztalos valaki, mert szetné csinalni, leeősége sincs a többi diák miatt megtanulni.....

27 ő 24

2014. máj. 26. 07:27
 40/47 anonim ***** válasza:
72%
Komolyan, ezzel a helyesírással sikerült egyetemi diplomát szerezni, utolsó???
2014. máj. 26. 07:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!