Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az természetes dolog, ha egy...

Az természetes dolog, ha egy 4 tagú család egy maximum fél kád vízben fürdik meg?

Figyelt kérdés

A barátoméknál voltam néhány napot, és ők így csinálják.

Nem gazdagok, de azért nem is szegények, inkább máshogy osztják be a pénzt. És például ilyeneken, (mint pl. a víz) spórolnak, más dolgokra meg többet költenek.(pl. autó-motor)

Én elfogadom őket, és nem megszólni akarom, mert másképp élnek, de elképzelni sem tudnám itthon ezt.

Zuhanyozni szoktam, és ha fürdök is nagyon ritkán, akkor kifertőtlenítem a kádat, és mielőtt beleülök, a kényesebb területeken előtte lezuhanyzom, hogy ne a saját "koszomban" üljek. Ők pedig 4-en egymás után, nagyon kevés víz hozzáengedésével(mert például hül ki) fürdenek.

A zuhanyzás sem feltétlenül sokkal több víz szerintem, mert bevizezem magam, beszappanozom, majd leöblítem..

2014. máj. 20. 11:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 A kérdező kommentje:

A katona zuhany ötletét felvetettem neki, de azt mondta az nem olyan jó, hasznosabb a fürdés.

Abban igaza van, hogy ha mindig katona van hosszútávon, az sem a legjobb.

Érdekes mennyi válasz jött. Szegény nem is gondolja szerintem hogy ez mekkora baj, és egyedi, hogy így fürdenek, mert kiskora óta ezt látta, belenevelték, és ez a természetes neki.

Képzelem egy ilyen apa, aki ezt elvárja a gyerekeitől, miket vár még el.. Úgy értem kiskorában milyen szigorúak lehettek vele..

2014. máj. 22. 08:24
 62/76 anonim ***** válasza:
65%

"de azt mondta az nem olyan jó, hasznosabb a fürdés. "

Mégis miért hasznosabb a fürdés? Mert magára veheti a család védőbacijait a használt víz által? Egy zuhanytól/katonazuhanytól valóban tiszta lesz az ember, a fürdéstől meg sosem, csak ázik. Persze ez igényesség kérdése. De hogy is beszélhetünk igényességről olyan ember esetében, akinek a családdal 15 centi vízben fürdés jelenti a tisztálkodást?

Kérdező, én ilyen igénytelen férfival biztos nem tudnék együtt lenni. Hála az égnek, az én páromnak hazaérkezve munkából első dolga egy alapos ZUHANY. Ő még nagyvécézés után is megmosakszik, mert bántaná a komfortérzetét, ha nem tenné.

2014. máj. 22. 09:36
 63/76 anonim ***** válasza:
77%
nem, nincs igazatok! a zuhanyzás (még a "katonai" is) mindig egészségesebb marad, mint a fürdés. fürdésnél te belefekszel a kádba, a kosz, bacik leáznak rólad és a vízben lebegnek, melyben Te fekszel. ezzel szemben a zuhanyzásnál lemosod magadról a koszt, ami mentem lemegy a lefolyón.
2014. máj. 23. 08:55
 64/76 anonim ***** válasza:
56%
egyszerü....ha valaki ilyet tapasztal .azt kell csinálni hogy elsőnek kell menni. amikor végzel meg belefosol a kádba.így kénytelenek lesznek leengedi.a második ugyanígy...és így tovább az utolsónak már nem kel belefosnia
2014. máj. 23. 13:36
 65/76 anonim ***** válasza:
68%

Amikor kicsi voltam, nálunk is ez volt, mert nagyon alacsony színvonalon éltünk, nem volt pénz. Előbb a húgom fürdött, mert ő a legkisebb. Aztán én, anyu, majd apu.

Később kezdett zavarni a dolog, és reggel iskola előtt jártam fürödni, amíg mindenki aludt.

Otthon még mindig ezt csinálják :(

2014. máj. 28. 15:14
 66/76 anonim ***** válasza:
74%
Nekem is volt ilyen ismerosom egy par voltak raadasul es ok is egymas vizebe furodtek.Telen nem futottek mert az draga es igy dunnaba meg puloverba aludtak.De draga szempilla spiralra volt penz meg markas ruhakra.Kajabol is a leg gagyibbat vettek pedig volt pezunk.Ez eleg gaz amugy aki igy el.
2014. máj. 28. 17:35
 67/76 anonim ***** válasza:
75%
Ilyenről én is hallottam már másoktól. Azt mondták hogy leginkább azoknál a családoknál alakult így akiknek fiatal korában nem volt fürdőszobája és télen is lavórt kellett használni. Amikor picik voltak a gyerekek nem volt nekik zavaró, később pedig megszokták. Nekem az is nagyon furcsa hogy vannak olyan családok ahol az első fogás étel tányérját nem mossák el hanem kikaparják és abba szedik a másodikfélét. Például ha az első fogás gulyásleves akkor a maradékot kikaparják és abból eszik a rántott húst krumplival. Valahol ez a szokás, valahol az.
2014. máj. 28. 17:54
 68/76 anonim ***** válasza:
57%

Nyáron amikor megizzadok, kb 5x le tudnék zuhanyozni... Ha egész nap ki se kelek az ágyból, akkor is jól esik a forróvíz...

Brr nem bírnám elviselni... :S

2014. máj. 29. 07:15
 69/76 A kérdező kommentje:

Igen kis koraban nagyon szegenyek voltal es nem volt furdo! Tisztaban is vagyok ezzel hogy ez csak rossz" berogzodes"

Elso fogas utan pedig nem mossak el a tanyert. Bar szerintem sokan nem :) en azert eloblitem itthon.

2014. máj. 29. 16:18
 70/76 A kérdező kommentje:
*voltak
2014. máj. 29. 16:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!