Az természetes dolog, ha egy 4 tagú család egy maximum fél kád vízben fürdik meg?
A barátoméknál voltam néhány napot, és ők így csinálják.
Nem gazdagok, de azért nem is szegények, inkább máshogy osztják be a pénzt. És például ilyeneken, (mint pl. a víz) spórolnak, más dolgokra meg többet költenek.(pl. autó-motor)
Én elfogadom őket, és nem megszólni akarom, mert másképp élnek, de elképzelni sem tudnám itthon ezt.
Zuhanyozni szoktam, és ha fürdök is nagyon ritkán, akkor kifertőtlenítem a kádat, és mielőtt beleülök, a kényesebb területeken előtte lezuhanyzom, hogy ne a saját "koszomban" üljek. Ők pedig 4-en egymás után, nagyon kevés víz hozzáengedésével(mert például hül ki) fürdenek.
A zuhanyzás sem feltétlenül sokkal több víz szerintem, mert bevizezem magam, beszappanozom, majd leöblítem..
A katona zuhany ötletét felvetettem neki, de azt mondta az nem olyan jó, hasznosabb a fürdés.
Abban igaza van, hogy ha mindig katona van hosszútávon, az sem a legjobb.
Érdekes mennyi válasz jött. Szegény nem is gondolja szerintem hogy ez mekkora baj, és egyedi, hogy így fürdenek, mert kiskora óta ezt látta, belenevelték, és ez a természetes neki.
Képzelem egy ilyen apa, aki ezt elvárja a gyerekeitől, miket vár még el.. Úgy értem kiskorában milyen szigorúak lehettek vele..
"de azt mondta az nem olyan jó, hasznosabb a fürdés. "
Mégis miért hasznosabb a fürdés? Mert magára veheti a család védőbacijait a használt víz által? Egy zuhanytól/katonazuhanytól valóban tiszta lesz az ember, a fürdéstől meg sosem, csak ázik. Persze ez igényesség kérdése. De hogy is beszélhetünk igényességről olyan ember esetében, akinek a családdal 15 centi vízben fürdés jelenti a tisztálkodást?
Kérdező, én ilyen igénytelen férfival biztos nem tudnék együtt lenni. Hála az égnek, az én páromnak hazaérkezve munkából első dolga egy alapos ZUHANY. Ő még nagyvécézés után is megmosakszik, mert bántaná a komfortérzetét, ha nem tenné.
Amikor kicsi voltam, nálunk is ez volt, mert nagyon alacsony színvonalon éltünk, nem volt pénz. Előbb a húgom fürdött, mert ő a legkisebb. Aztán én, anyu, majd apu.
Később kezdett zavarni a dolog, és reggel iskola előtt jártam fürödni, amíg mindenki aludt.
Otthon még mindig ezt csinálják :(
Nyáron amikor megizzadok, kb 5x le tudnék zuhanyozni... Ha egész nap ki se kelek az ágyból, akkor is jól esik a forróvíz...
Brr nem bírnám elviselni... :S
Igen kis koraban nagyon szegenyek voltal es nem volt furdo! Tisztaban is vagyok ezzel hogy ez csak rossz" berogzodes"
Elso fogas utan pedig nem mossak el a tanyert. Bar szerintem sokan nem :) en azert eloblitem itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!