Az természetes dolog, ha egy 4 tagú család egy maximum fél kád vízben fürdik meg?
A barátoméknál voltam néhány napot, és ők így csinálják.
Nem gazdagok, de azért nem is szegények, inkább máshogy osztják be a pénzt. És például ilyeneken, (mint pl. a víz) spórolnak, más dolgokra meg többet költenek.(pl. autó-motor)
Én elfogadom őket, és nem megszólni akarom, mert másképp élnek, de elképzelni sem tudnám itthon ezt.
Zuhanyozni szoktam, és ha fürdök is nagyon ritkán, akkor kifertőtlenítem a kádat, és mielőtt beleülök, a kényesebb területeken előtte lezuhanyzom, hogy ne a saját "koszomban" üljek. Ők pedig 4-en egymás után, nagyon kevés víz hozzáengedésével(mert például hül ki) fürdenek.
A zuhanyzás sem feltétlenül sokkal több víz szerintem, mert bevizezem magam, beszappanozom, majd leöblítem..
De most komolyan mi van, ha anya menstruál? Ő megy utoljára? Akkor meg jó sok szart elkaphat mások után.
És szőrteleníteni hogy szoktak, ha szoktak? Hajat mosni?
"Szerintem azt sem illik közölni, hogy 15 cm :)
Ez van, beülni nem akartam, hazudni meg nem fogok, úgyis hallja, hogy zuhanyzom."
Ja értem, visszavágtál valamivel ;) Hosszúéletű kapcsolat lesz, ahogy látom :D
Írtam már, hogy én a pasitól nem undorodom, nem is érintkezek vele ilyen fürdéseknél, mert havonta kb 3x jár haza(és fürdik így) akkor pedig ugye nem találkozunk, mert nagyon messze lakik.
Szóval az undorodás fel sem merült, és egyébként sem undorodnék ezért.
Hajat külön a mosdóban mosnak, ha kell.
Borotválkozást nem tudom, lehet hogy amikor valaki utoljára fürdik, akkor intézi ezeket.
Menstruálásnál lehet hogy zuhany van, van nekik tusolófej, és attól még hogy általában fürdenek, azért nem mindig kötelező gondolom.
Szerintem pont azért lesz hosszú kapcsolat, mert őszintén megmondjuk egymásnak a dolgokat, és nem pl. fürdök kényszerből, hogy ilyen apróságokat ne kelljen a szemébe mondanom... a "be nem ülök a kádba", szerintem nem durva.. :)
Kis "élménybeszámoló" tőlem.
Ez nálunk hasonlóképp ment gyerekkoromban. Anyám -gondolom apám nyomására- mindig így csinálta. Kb. egy legfeljebb 8-10 cm-re engedett kádban fürödtünk egymás után tesómmal (néha hozzáengedéssel). Később persze aki másodiknak fürdött, reklamált, és engedett magának másikat. Én aztán átálltam a zuhanyzásra, mert megvolt az igényem, hogy tiszta legyek, hiába akartak ilyenné nevelni.
Apámnak abból állt az otthoni fürdése, hogy a mi fürdővizünkben lábat mosott, mondván, munkahelyen már zuhanyzott. (Ami igaz, de ő utána még több órát eldolgozott otthon a kertben, ami bizony járt ugyanannyi izzadással..)
Undorító ezekre visszagondolni! A kádban fürdést azóta is hülyeségnek tartom, egy pár perces zuhannyal sem fogy el több víz, de az ember frissnek érzi magát.
Ilyenen spórolni! Így sem használunk sok vizet a párommal albiban, de tiszták vagyunk, minden ruhát egyszeri felvétel után mosok, mégsincs 3-4 köbméternél nagyobb fogyasztásunk havonta. De ha kétszer ennyibe kerülne, akkor sem spórolnék a vízen!
Nekem szégyen, hogy apámék hálószobája, ami egyben nappali is, bűzlik attól, hogy beleivódik apám bűze a bútorokba, az ágyneműbe, mindenbe! Mikor pár hétig nem jártam bent, és bementem, alig bírtam megmaradni, de ők nem érzik ezt.
25N
Hát, ha pici gyerekekről van szó, az mondjuk nem gáz, ha ők együtt fürdenek, de felnőttek esetében ne már...
Amúgy a férjemmel mi nemhogy egy vízben, hanem együtt szoktunk fürödni sokszor, mondjuk akkor nyilván nem, ha egyikünk nyakig koszos, mert kertészkedett vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!