Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más családban is így van ez?

Más családban is így van ez?

Figyelt kérdés
Furcsállom, hogy két nagy gyerekemmel,és férjemmel ha megyünk nagybevásárolni a T-ba,4-en 4 felé széledünk.A két "gyerek" meg csak hozza,és rakja a kocsiba,ami nekik kell. Már megmondtam pedig nekik 1000x,hogy mivel én fizetek,szeretném látni,hogy mit is veszünk.Előfordult,hogy úgy küldtem őket vissza a cuccal,mert túl drága volt...Miért nem lehet megérteni ,hogy meg kell nézni, melyik az olcsóbb,ill. melyik éri meg jobban?Nagyon nem foglalkoznak vele, gondolván ,a mi pénzünkből megy...Ha majd saját fizetésük lesz,úgy szórják,ahogy akarják...Ezért nem szeretek velük menni, inkább elintézem itt,helyben a vásárlást...
2009. dec. 28. 11:48
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
95%
A nagyfiam mostmár 20 éves. A robogómat használja, de, ő tankolja, lemossa, szervizeli. Az autót is használja, persze tankol is bele, ami természetes.Az ösztöndijából tölti a telefonját,tankol, nem sok mégis ügyesen csinálja A 11 éves is tanulja, hogy mit veszünk és látja, sokmindent tud. Ezt azért nem árt idejében elkezdeni megtanitani.
2009. dec. 28. 13:21
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kédező, nem akarlak megbántani! ... de szerintem is kicsit neveltetés kérdése a dolog. Talán mindent megvesztek nekik és kicsit el vannak kapatva? Meg hogy hogy nem szóltok rájuk ilyenkor? Mert ha nem elég határozott a fellépésetek azt a gyerek kihasználja, egyébként elég egyszer elmondani. Nálunk soha nem volt ilyen engem anyu nevelt fel egyedül, tesóm nincsen. Nem álltunk sosem valami jól anyagilag, ezért mindig meg kellett fogni a pénzt. Persze most nem akarok itt prédikálni, mert azért én is sírtam néha anyunak, hogy légyszi, vegyük meg ezt-vagy azt, de sajnos sokszor meg kellett értenem, hogy erre most nincsen pénz :(

Egyébként meg a munka tényleg jó ötlet (diákmunka persze ennyi idősen) és akkor megtanulnák legalább értékelni a pénzt!

20/L

2009. dec. 28. 13:26
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
nálunk ez sosem volt így, pedig 3an voltunk testvérek és a szüleim középkategóriába tartoznak pénzügyi helyzet tekintetében. szóval megvehették volna, de nem volt szabad. ha valamit akartunk, akkor azt meg kellett kérdezni és bevásárlásonként maximum egy dolgot lehetett kapni, azt is csak vmi apróságot, édességet, ilyesmi. most 20 évesen már külön élek és a párom fizetéséből élünk nagyrészt és nagyonis oda kell figyelni, hogy mit vesz az ember. az már szerintem másodlagos, hogy most mi van a neveléssel. mondd meg nekik kerek-perec, hogy nem és kész, ha még eddig sosem szembesültek volna azzal, hogy igenis nem lehet mindent. amit nem te tettél a kocsiba, azt szépen kiveszed és jónapot. adsz neki fejenkétn 500Ft-ot hogy na akkor ebből vehettek, amit akartok. amíg a szüleimmel éltem meg sem fordult a fejemben, hogy olyat vegyek, amit nem kérdeztem meg előre, 18 évesen se. tessék a sarkadra állni, ha meg nem tetszik nekik, el lehet menni dolgozni, mint sok diák.
2009. dec. 28. 16:37
 34/37 anonim ***** válasza:
A te/ti nevelésed/nevelésetek.
2009. dec. 28. 18:01
 35/37 anonim ***** válasza:

Én is a külön kosaras módszert ajánlom, esetleg adj nekik 1-1 1000est (nem tudom van-e saját pénzük), hogy ennyit költhetnek. De ezt arra, amire ők akarják. Pl. ha az 500 ft-os csokit akarja megvenni, akkor engedd neki. Majd ha azt látja, hogy a tesója 8 db csokit tud venni a pénzéből, talán majd elgondolkozik (tudom, ők már nem csak csokit vesznek, ez csak pl).

Egyébként ha mi visszük anyut vásárolni (nincs kocsija, de így nem kell cipekedni), akkor mi is úgy vásárolunk, hogy férjem balra, mi jobbra, a végén találkozunk és "egyesítjük kosarainkat". Szóval végülis igen, nálunk is így megy ez (csak ha néha anya is jön), csak mi megnézzük megéri-e.

2009. dec. 28. 18:52
 36/37 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy van, hogy elszoktam menni anyuéktól és én is hozom, amit akarok, de előtte megmutatom, mondom mennyi és megkérdem, hogy odatehetem-e.

Én azért szoktam így, mert egy-két dolog miatt nem akarom kivárni, míg végig vánszorgunk mindenhol, amúgy is sokáig tart. Ha tudom, hogy nekem olyan sorból kell valami, ahova nem mennék, akkor elhozom én és megkérdezem, hogy szabad-e.

Ha nem értik meg, szerintem ne vidd el őket. Egyik unokatesóm csinálja ezt, ő arra játszik, hogy az anyja csak a pénztárnál látja majd meg, és akkor már nem cirkuszol, hanem megveszi.

2009. dec. 28. 19:12
 37/37 anonim válasza:

én mindig is tudtam h mi az amit meg lehet venni és mi az amit nem. Apu megmondta h ezt nem veszünk és kész, nem szóltam egy szót se. (ez volt 18 éves koromig.) utána is tudtam mi az ami belefér a keretbe (1 tábla csoki, stb...) és mi az ami nem (ruhák, stb...) én úgy lettem nevelve, h tudjam a pénz értékét. olyan helyeken vásárolok ruhát pl ahol a többi fiatal (zara, bershka, jeans club...), Apu ad rá pénzt, de a felét mindig hazaviszem :)és olcsón veszem ott is a ruhákat, akciók, stb... egyszerűen mit tudom mit szabad és mit nem. ülj le velük és beszéljétek meg. ők sem akarhatják h minden pénzeteket az ő hülyeségeitekre költsétek...21/L

amúgy miket tesznek a kosárba? (csoki, chips, ruha, cd, dvd...?)

2009. dec. 28. 20:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!