Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más családban is így van ez?

Más családban is így van ez?

Figyelt kérdés
Furcsállom, hogy két nagy gyerekemmel,és férjemmel ha megyünk nagybevásárolni a T-ba,4-en 4 felé széledünk.A két "gyerek" meg csak hozza,és rakja a kocsiba,ami nekik kell. Már megmondtam pedig nekik 1000x,hogy mivel én fizetek,szeretném látni,hogy mit is veszünk.Előfordult,hogy úgy küldtem őket vissza a cuccal,mert túl drága volt...Miért nem lehet megérteni ,hogy meg kell nézni, melyik az olcsóbb,ill. melyik éri meg jobban?Nagyon nem foglalkoznak vele, gondolván ,a mi pénzünkből megy...Ha majd saját fizetésük lesz,úgy szórják,ahogy akarják...Ezért nem szeretek velük menni, inkább elintézem itt,helyben a vásárlást...
2009. dec. 28. 11:48
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
62%
Kedves kérdező! Azt mondod, hogy minden gyereknek van egy sajátos viselkedési stílusa. Ez rendben van, de hogy lehet az, hogy neked 2 ilyen gyereked is van, másnak meg egy sem?
2009. dec. 28. 12:46
 22/37 anonim ***** válasza:
nha de gyerekek .... neveld őket ugy hogy jólegyen mentek vásárolni és megmondod hogy nincs semmi és mégis vesznek akkor pápá többet nemjöttök .... és akkor megtanulják hogy kell :) pl amikor én faterel elmeek vásárolni(=másom nincs) akkor azt mondja hogy max 2 dolog beis tartom sőt valamikor semmit nem kérek mert annyira gyötört fáradt vagyok hogy édességhez chiphez sincs kedvem .... és én így szépen megtanultam amiből igy sokat szoktam venni az az engergia ital de azzt sokszor a saját pénzemen mert fatert se akarom kifosztani tőle csak néha kérek ;) engem így neveltek :)
2009. dec. 28. 12:49
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként én 18 éves vagyok, az öcsém 16. Elég nehéz gyerekkorunk volt egy hülye apával, aki tönkretett mindent. Szép emlék alig van. Anyukám egyáltalán nem bánik velünk kesztyűs kézzel, mondhatni mindent megenged nekünk, ehhez képest én is és az egyébként "nehezen kezelhető" öcsém is mindig megkérdezzük, hogy vehetünk-e ezt azt, van-e rá pénzünk, ha igent mond (mert gyakran mond igent) megkérdezzük, hogy "de biztos? nem csak azért mondod, hogy örömet szerezz, közben meg nincs pénzünk?". És csak ezek után vesszük meg, ha a válasz 100%-ban igen.

Úgyhogy tényleg kicsit neveltetés kérdése...

2009. dec. 28. 12:50
 24/37 anonim ***** válasza:

mi ha közösenmegyünk akkor inkább az a gond, hoyg a két gyerek lesi, a másik mennyiért kap "külön" valamit, és akkor ha neki 500 ért, és nekemmég csak 300, akkor kérek még.....

részben persze igaza van.

összevissza nem pakolnak a kocsiba, ők 12 14 évesek.

én nem ítélem el a kérdezőt mint szülőt, vannak erős akaratú gyerekek, és neki kettő van. naná, hiszem testvérek, hát hasonlítanak( ami persze nem törvényszerű)

otthon előre meg kéne beszélnetek mi az az összeg amiért ők "külön" pakolhatank, de te fizeted, elég nagyok meg fogják érteni, egy próbát megér.

2009. dec. 28. 12:51
 25/37 anonim ***** válasza:
Egyébként a 12:44-es és a 12:50-es voltam én. (Csak azért írom, mert látom közben érkezett több hozzászólás)
2009. dec. 28. 12:52
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
Mostanában nem engedhetjük meg magunknak, hogy mindenfélét összevásároljunk a gyerekeknek, de régebben, mikor még jobb helyzetben voltunk, akkor is arra neveltem őket, hogy előbb mutassák meg, mit akarnak megvetetni velem, nincs olyan, hogy sutyiba beteszik a kosárba. Egyébként egyszerű a helyzet, ne vegyél nekik semmit, amíg megnem tanulják, hogyan kell takarékoskodni.
2009. dec. 28. 12:53
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy ez kicsit kemény, de ha ennyire nem tudják megérteni, hogy nem veszel meg minden sz@rt ész nélkül, akkor ha bementek a boltba, mondd meg nekik, h fogjanak külön kosarat, és a saját pénzükből (gondolom kapnak zsebpénzt) azt pakolnak bele, amit akarnak. te pedig, ha olyat találsz a kosárban, amit nem te tettél bele, egyszerűen kiveszed. 18 éves vagyok, de soha eszembe nem jutna úgy betenni vmit a kosárba, hogy nem kérdezem meg, pedig nem vagyok az a tipikus hű de jó gyerek.
2009. dec. 28. 13:04
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezés nélkül én is nagyon ritkán teszek bármit a kosárba. Néha előfordul egy-egy csokiszelet, vagy zacskó csipsz (anyu ismer, hogy imádok nassolni) de ha túlzásbaviszem rámszól, hogy mondjuk azt a kettőt megveszi nekem, a többi ha kell fizessem ki, azért kapom a zsebpénzt. Rögtön visszafogom magam, mert annyira mégsem kell, hogy saját pénzem költsem. Próbáld ki!
2009. dec. 28. 13:12
 29/37 anonim válasza:
Régen 10-11 éves koromba csináltam én ezt mindig. Akkor én nagyon sokat mentem anyámmal a boltba és mindent megvetettem. Mostmár 16 éves vagyok és már leszoktam erről. Mostmár nemjárok sűrűn anyámmal a boltba de hogyha meg igen akkor se vetetek semmit. Megvárom anyámat a bolt elött és kész. Na peace:D
2009. dec. 28. 13:15
 30/37 anonim ***** válasza:
91%
Én igaz sosem voltam ilyen, de nálam az okozott nagy változást, hogy elkezdtem dolgozni (igaz még csak diákmunkát) és megtapasztaltam mennyit kell gürcölni mondjuk egy edzőcipőért (most mondtam egy példát...) Talán a Te fiaidnak sem válna kárára egy kis munka!
2009. dec. 28. 13:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!