Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más családban is így van ez?

Más családban is így van ez?

Figyelt kérdés
Furcsállom, hogy két nagy gyerekemmel,és férjemmel ha megyünk nagybevásárolni a T-ba,4-en 4 felé széledünk.A két "gyerek" meg csak hozza,és rakja a kocsiba,ami nekik kell. Már megmondtam pedig nekik 1000x,hogy mivel én fizetek,szeretném látni,hogy mit is veszünk.Előfordult,hogy úgy küldtem őket vissza a cuccal,mert túl drága volt...Miért nem lehet megérteni ,hogy meg kell nézni, melyik az olcsóbb,ill. melyik éri meg jobban?Nagyon nem foglalkoznak vele, gondolván ,a mi pénzünkből megy...Ha majd saját fizetésük lesz,úgy szórják,ahogy akarják...Ezért nem szeretek velük menni, inkább elintézem itt,helyben a vásárlást...
2009. dec. 28. 11:48
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
85%
Hány évesek? Ez sem mindegy.
2009. dec. 28. 11:53
 2/37 anonim ***** válasza:
94%
Nem nincs így.Ne vidd őket.Csak a férjeddel menj.Akkor csak az kerül a kosárba amit te akarsz.
2009. dec. 28. 11:55
 3/37 anonim ***** válasza:
96%
Nem, nincs így. Nálunk anyám öt gyerekkel ment bevásárolni, de soha nem csináltunk ilyet. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de nevelés kérdése. Ha rögtön a legelején visszarámoltattál volna velük mindent, és még ne adja a jó isten, rájuk is förmedtél volna, akkor nem csinálnák ezt. Ennek oka van, hogy ezt csinálják, méghozzá az, hogy nem lett időben rájuk szólva.
2009. dec. 28. 11:57
 4/37 A kérdező kommentje:
16 és 19
 5/37 anonim ***** válasza:
95%

Én gyerekkoromtól fogva mentem vásárolni, piac, hiper, így láttam azt, hogy milyen is az, amikor valami drága, valamit egyszerűen nem veszünk meg, ez belém lett nevelve. Így van, hogy ha most én megyek el vásárolni a családnak, ugyanannyiért vásárolok, mint a szüleim.

20/F

6/37 anonim ***** válasza:
94%

Mi a tetsvéreimmel soha nem csináltunk ilyet,általában nélkülünk vásároltak be,ha meg mentünk és szerettünk volna valamit,akkor megkérdeztük,hogy lehet-e. Nagyon sok családba látom,hogy a velem egykorú,de még otthon élő fiatalok szinte kihasználják a szüleiket,azaz van fizetésük,de egy fillért se adnak haza. Viszont a kajában meg minden ilyesmiben nagy igényeik vannak. Sajnálom is ilyenkor a szülőket,de aztán mindig az is eszembe jut,hogy ők nevelték a gyereküket olyannak amilyen.

26/L

2009. dec. 28. 12:00
 7/37 anonim ***** válasza:
93%

Én kb 12 éves koromtól fogva tudom, mit lehet betenni a kosárba, és mit nem. Joghurt, esetleg egy olcsó szelet csokira mindig van pénz, ritkán kapok drága dolgokat.

Chipset pl. havi egyszer veszünk (ami kb 3-400 ft, tehát nem annyira vészes). Ruhát, műszaki cikket stb. nem ilyen helyen veszünk.

19L

2009. dec. 28. 12:01
 8/37 A kérdező kommentje:
Nem túl régóta járunk,vagy 1,5 éve.Addig a férjemmel mentünk, vagy én helyben vásároltam be. De mivel ,csak a fiamnak van jogsija, rá vagyunk utalva, mert néha tényleg jó a "nagybevásárlás",és így nem kell cipekedni.Nem kicsik már megérthetnék...Viszont most bekeményítettem, már 1 hete nyúznak, hogy menjünk,de azért se megyünk,tanulják meg ,hogy nem minden úgy van ,ahogy ők akarják.Talán még helyrehozható a dolog,én eddig se engedtem meg minden,hogy megvegyenek,... De amúgy nem túl gyakran,kb.1 hónapban 1x,vagy 2x megyünk...
2009. dec. 28. 12:03
 9/37 anonim ***** válasza:
90%

Hát ilyen korú "gyerekeknek" tudniuk kellene viselkedni. Miért nem tudod ezt velük megbeszélni? Nem lehet, hogy még direkt bosszantani is akarnak ezzel? Nálunk a családban soha nem volt olyan, hogy mi gyerekként direkt drága cuccokat vetettünk volna, mindig megnéztük az árat. Lehet, hogy azt kellene csinálnod, hogy x összeg zsebpénzt kapnak, abból vegyenek mindent, ami nekik kell és nem mehetnek túl egy bizonyos érték határon. Akkor majd megtanulják beosztani a pénzt.

Első

2009. dec. 28. 12:04
 10/37 anonim ***** válasza:
93%
Akkor sem értelek. Vagy ráparancsolsz a fiadra, hogy megvársz kint a kocsiban, vagy lefekteted még otthon a szabályokat, hogy azt vesszük meg, amire rámondtam az áment, és semmi mást. Nehogymár a gyerek parancsoljon az anyjának. Az ilyen szülőket sosem értettem. Ez már akaratgyengeség.
2009. dec. 28. 12:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!