Furcsállom, hogy két nagy gyerekemmel,és férjemmel ha megyünk nagybevásárolni a T-ba,4-en 4 felé széledünk.A két "gyerek" meg csak hozza,és rakja a kocsiba,ami nekik kell. Már megmondtam pedig nekik 1000x,hogy mivel én fizetek,szeretném látni,hogy mit is veszünk.Előfordult,hogy úgy küldtem őket vissza a cuccal,mert túl drága volt...Miért nem lehet megérteni ,hogy meg kell nézni, melyik az olcsóbb,ill. melyik éri meg jobban?Nagyon nem foglalkoznak vele, gondolván ,a mi pénzünkből megy...Ha majd saját fizetésük lesz,úgy szórják,ahogy akarják...Ezért nem szeretek velük menni, inkább elintézem itt,helyben a vásárlást...
26/L ! Hidd el, nem olyan könnyű szülőnek lenni, pláne nem kamaszokkal.Kisebb korukban negyedannyi baj nem volt velük. Próbáltam nem túl szigorúan nevelni, de túl engedékeny se voltam szerintem.Nevelni csak azt lehet,aki hagyja is magát, sajnos ez az igazság...Minden gyereknek van egy sajátos természete,van aki könnyen irányítható,van aki makacs...stb.
2009. dec. 28. 12:09
12/37 anonim válasza:
Én gyerek vagyok, és amikor a szüleimmel vásárolok, mindig meg szoktam tőlük kérdezni, hogy megvehetem-e azt, amit akarok.
2009. dec. 28. 12:12
13/37 anonim válasza:
Öcsém 19, én 24, elszoktunk még menni anyával bevásárolni, de megkérdezzük,h vehetünk-e ezt vagy azt. És amikor kisebbek voltunk szintén így volt.
2009. dec. 28. 12:13
14/37 A kérdező kommentje:
Én elfogadom mindenki válaszát,és meg is köszönöm, de kiváncsi vagyok, hogy aki itt osztja az észt egy 41 éves nőnek,hogy kéne gyereket nevelni, meg hogy akaratgyenge szülő vagyok, az vajon hány éves 14, ? (meg hány gyereket nevelt már fel?) Bocsi.
2009. dec. 28. 12:13
15/37 anonim válasza:
Te egy tehetetlen szülő vagy. Csak azt lehet nevelni, aki engedi? Hát hogy mondhatsz ekkora baromságot? Csodálkozol, hogy a saját gyerekeid szembe röhögnek? Akkor aki nem hagyja magát nevelni, az neveletlen lesz egész életében? Minden szülő meg tudja nevelni a saját gyerekét, ha akarja.
2009. dec. 28. 12:15
16/37 anonim válasza:
Ez nekem is furcsa,nálunk sem volt így soha.Mi tesómmal 13-14 éves korunk óta minden nyáron dolgoztunk.Sosem kaptunk zsebpénzt,gyakorlatilag a szórakozásunkra akkor kellett megkeresnünk a pénzt.Annyira el voltam mindig fáradva és olyan sokat tettem azért a pénzért,hogy sosem jutott eszembe,hogy hülyeségekre költsek.Tesóm ugyanígy.Megtanultunk spórolni,sosem nyaggattuk anyuékat,hogy drága ruha vagy cipő kell.
2009. dec. 28. 12:15
17/37 A kérdező kommentje:
12.15.-ős ,megkérhetlek,hogy okos tanácsaiddal mást boldogíts?! Milyen jó neked, hogy pár mondatból el tudod dönteni,hogy milyen szülő vagyok, stb, jó neked! A többi válaszolónak, köszönöm a válaszokat,sok értelmes okos hozzászólást kaptam, sziasztok,szép napot mindenkinek!
2009. dec. 28. 12:27
18/37 anonim válasza:
Nézd a felháborodásodból csak annyi szűrődik le nekem, hogy fáj neked az igazság, hogy mint szülő megbuktál.
Sajnálom, de ez van. Egy tehetetlen, akaratgyenge szülő vagy, aki a saját gyerekeit nem tudja megnevelni, és szégyenszemre az interneten panaszkodik a saját gyerekeire. Egy normális szülő nem csinál ilyet.
2009. dec. 28. 12:37
19/37 anonim válasza:
Valamilyen szinten ez tényleg neveltetés kérdése.
Minket úgy neveltek,hogy azt vesszük meg amire TÉNYLEG SZÜKSÉG VAN ÉS JOBBAN MEGÉRI.Tehát ha elmegyünk együtt vásárolni akkor is tudatosan megyünk és azt vesszük meg amire szükség van.Erre a legjobban bevált módszer:írunk egy cetlit,hogy mi kell és csak azt tesszük a kosárba.
Ennek a neveltetésnek az eredménye,hogy amit ballagásra kaptam 40.000Ft-nak több,mint a fele meg van még;)
15/L
2009. dec. 28. 12:41
20/37 anonim válasza:
Én a helyedben azt csinálnám, hogy őket kettőjüket küldeném el nagybevásárolni. Felírod, hogy mi az, amit mindenképpen látni akarsz a szatyorban, és ennek megfelelően adod oda a pénzt. (Ehhez előtte tájékozódni kell, hogy kb. mi mennyibe kerül) Hagyhatsz rajta mondjuk 500 ft pluszt, hogy ne kerüljenek feltétlen kényelmetlen helyzetbe, illetve ennyiért tudjanak veni maguknak egy csokit vagy nem tudom.
A többit ők intézik. Ha mindenből azt vették és annyit amennyit felírtál, akkor minden rendben lesz. Ha megint dobálnak mindent a kosárba, a pénztárnál égni fog a fejük.
Kicsit drasztikus lehet a módszer, de akkor nekik kell majd lehúzatni a listáról a felesleges dolgokat és talán megtanulják, hogy mi a helyzet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!