Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, lépjek le?

Mit csináljak, lépjek le?

Figyelt kérdés

A párom azzal állt elő, hogy ő akarja nevelni a hatéves lányát.

Én nem bírnám ki, ha a gyerek állandóan itt lenne velünk. Szeretem ugyan, de nem úgy, mintha az enyém lenne. Az a legnagyobb baj, hogy gyűlölöm az anyját, és ezt sajnos kivetítem a gyerekre, minden igyekezetem ellenére is.

Alig bírom ki azt a heti 3 napot, amit itt tölt, nincs türelmem a nyafogását meg a hülye kérdéseit hallgatni, sokszor összeszorított fogakkal kell uralkodnom magamon, hogy ne kezdjek el kiabálni vele. És ez az egész amiatt van, hogy az anyját meg az anyja elcseszett nevelését látom benne. Így, hogy heti 3 napot van itt, még csak-csak tudok türelmes lenni vele, és igénye szerint körbeugrálni, de 0-24-ben tutira nem leszek rá képes.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem mondhatom a páromnak, hogy ne költöztesse ide, elvégre a gyereke.

De én nem tudnék vele élni.

Így nem marad más választásom, mint felbontani az eljegyzést és lelépni, igaz?

2014. ápr. 30. 11:31
1 2 3 4 5 6
 51/52 anonim ***** válasza:
*fejèben
2014. ápr. 30. 18:26
 52/52 anonim ***** válasza:

Senkinek nem tiszte bírálni a kérdezőt. Csupán arra vagyok kíváncsi, hogy egyes válaszolók, ha olyan szituációba kerülnének, ahol ők is hasonlóan éreznének, tudnának jó döntést hozni? Ne csak ebbe a szituba gondolkodjunk, hanem lehetne más is. Képzeljék oda azt, aminek ők sem örülnének és nem bírnák elviselni.

A kérdésre válaszolva pedig: tedd azt, ami számodra a legjobb! Mindig! Hiszen te élnél abban az életben, te élnél abban is, ahol mással lennél. És azzal, hogy negatívan érzed magad ebben a környezetben, csak egy ok arra, hogy tégy azért, hogy ez megváltozzon. Persze elmenekülni nem a legjobb döntés, talán ezt az aggályodat a pároddal is meg kéne beszélned. Ha ő is elmondja mit gondol erről, mit érez, mi lenne a legjobb döntés, akkor tedd azt, amit.

Tapasztalatból: nem mindig az a rossz döntés, ami másoknak rossz, hanem ami számunkra az.

2014. ápr. 30. 18:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!