Van még itt olyan, aki nem kap ajándékot karácsonykor?
Mármint tényleg semmit. Nekünk fánk sem lesz, ajándékot meg nem vettek, mert minek. Nem lázadok, de azért valami jelképes apróságnak örültem volna.
15/L
Hát,ha a szüleid nem akarnak karácsonyozni,velük nem sok mindent tudsz csinálni.
Viszont pénz nélkül is lehet karácsonyi a hangulat.Egy fenyőág,feldíszítve a szobádba,pár gyertya,az üvegükre(lehet befőttes)karácsonyi motívum,Narancs telitűzdelve szegfűszeggel.Állj neki,hátha anyukádnak is megjön a kedve.
Kedves Fiúk, Lányok, Nők, Férfiak (mindazok, akiknek nincs pénze adni és a családtagjaitól is azért nem kap, mert nincs miből!...
Most szépen mindenki kapja magát és "előássa" a dobozok mélyére régen rakott autókat, babákat, elektromos játékokat... A polcokon elfelejtett kedves könyveket, régen lejátszott DVD-filmeket... Egy régen fiókba tett karórát... A szekrény aljára régen eltett szép abroszt...
Nézzetek csak körül otthon : mindenkinél lesz majd olyan, amit előszedhet, becsomagolhat és átadhat az anyukájának, apukájának, testvérének!...
Lehet, sokan már emlékezni sem fognak, hogy nekik ilyen is van/volt?... Most kicsomagolva "ajándékká" válhat!!!
Lehet, karácsonyfára nem mindenütt lesz pénz (bár 24-én délután párszáz Ft-ért szépeket lehet kapni a kereskedőktől, van aki ingyen is odaadja!), de gyertya vagy mécses mindenütt van!
Tessék egy asztalkán "karácsonyt" csinálni : kitenni a gyertyákat, mécseseket, karácsonyi díszeket, angyalkákat!
Szép karácsonyi zenéket lehet a magnóba tenni, ez sem kerül pénzbe!!! (Ha bekapcsolod a rádiót, TV-t, 24-én mindenütt karácsonyi zene szól!)
Az éjféli misére elmenni sem kerül pénzbe!!!
Én sem vagyok vallásos, de elképzelhetetlen, hogy ne ünnepeljek ezen a csodálatos napon!
Békés, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! :D
Nálunk van ajándékozás, de a barátnőmtől nem kaptam semmit se, pedig járunk már 3 éve. Eddig születésnapomra, stbre se kaptam tőle semmit, csak egyszer mikulásra. Én szoktam neki mindig adni ajándékot mindig, szegény családban él, születésnapjára is csak tőlem kapott dolgokat, karácsonyra is csak a huga kap ajándékot a szüleitől, ő, meg az öccse már nem, mert idősebbek.
Karácsonyra tőlem, és anyumtól kapott ajándékot (külön), de anyu megjegyezte, hogy én nem kaptam tőle semmit se.
19/f
Nálunk se fa, se ajándék. Igazából szép a karácsonyfa, de valahogy felnőttem, szóval igazából gyerekként szerettem. A család se igényli már a felhajtást, és én sem. Az év 363 napján együtt vagyunk, az a két nap pedig ugyanolyan, mint a többi. Nem karácsonykor kell kedvesnek lenni egymáshoz, s szeretni mindenkit.
Igazából a karácsony abból a szempontból jó itthon, hogy mindenki itthon maradhat, senkinek nem kell felkelni korán, kipihenhetjük magunkat, s annyi biztos, hogy senki nem fog minket zargatni.
Sajnos a karácsony már szinte üzlet, arról szól, hogy vásárolj minél többet. Úgy vagyok vele, majd ha lesz gyerek, akkor lesz karácsonyfa is, hogy azért legyen meg az élménye és a hangulata. De addig nem lesz se fa, se ajándék. De nem tartom cikinek. Te se tartsd, hogy nálatok nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!