Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány embernek adsz karácsonyko...

Hány embernek adsz karácsonykor ajándékot? (főleg rokon)

Figyelt kérdés
Elsősorban gondolom családtagoknak (és itt beiktatom mellékkérdésként, hogy milyen messzire mész el az ajándékozással a rokoni ágon), de barát, és kolléga is szóbajöhet, szóval hányan vannak? :)
2009. nov. 10. 12:41
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Szűk kis családom 15 főből áll, ők kapnak ajándékot. Én a barátoknak nem szoktam, szerintem nem is kell. A kollégáimnak sem szoktam ajándékot venni, csak süteménnyel szoktam kedveskedni (minden évben más-más sütit készítek, attól függően, hogy melyik az aktuális kedvenc).
2009. nov. 10. 12:46
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Mama,papa,tesó-barátja,nagyik 3db,kereszt mama,baricsaj. azaz 9.
2009. nov. 10. 12:47
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia, csak a kisfiam es a ferjem kapnak ajandekot. Mivel kulfoldon elunk, nem kuldok Magyarorszagra ajandekot haza, tul koltseges lenne, a postaban pedig abszolut nem bizok, veluk olcsobb lenne ugyan, de kerdes, hogy megerkezne-e a csmag?!:)

A kisfiam a lenyeg karacsonykor, senki mas.

2009. nov. 10. 12:49
 4/23 anonim ***** válasza:
85%
Lehet,hogy ezen most sokan meglepődnek, de mi eldöntöttük a múlt Karácsonykor, hogy senkinek nem veszünk semmit. Tartottunk egy vacsorát, és ezzel le volt tudva. Hozzáteszem senki nem ment haza sértődötten, hogy nem kapott semmit(mert kapott: fincsi ételeket, jó beszélgetést,társaságot).Nekünk ennyi elég, nem azzal mutatjuk ki,hogy mennyire szeretjük a másikat, hogy hány számjegyű az ajándék ára. Szerintem legközelebb akkor lesz ajándékozás Karácsonykor, ha lesz gyerekem, és akkor ő majd kap ajándékot.
2009. nov. 10. 12:51
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Jó kérdés már én is gondolkoztam rajta.

Nagy ajándékozás nincs a családban. A páromnak egy parfümöt gondoltam, egy könyvet már megvettem. A lányomnak is valami könyvet és társasjátékozt gondoltam, de még nem vettem semmit. Anyumnak mondtam, hogy ne ajándékozzuk meg egymást, de azóta gondolkoztam, hogy még is megkéne. De éppen ezért mondtam, mert mindene meg van és ötletem sincs, hogy mit vegyek neki. Még a nagymamámat ajándékoznám meg, neki egy állólámpát gondoltam, de még ez sem biztos. Szóval nehéz.... Szívem szerint anyunak egy hintaszéket vennék, de nem tudok annyit beruházni. :(

Végül is a kérdésedre a válasz: én 4 embernek veszek ajándékot, ebből a lányomra költöm majd a legtöbbet, max 10000 Ft-ot.

2009. nov. 10. 12:53
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet,hogy ezen most sokan meglepődnek, de mi eldöntöttük a múlt Karácsonykor, hogy senkinek nem veszünk semmit. Tartottunk egy vacsorát, és ezzel le volt tudva. Hozzáteszem senki nem ment haza sértődötten, hogy nem kapott semmit(mert kapott: fincsi ételeket, jó beszélgetést,társaságot).Nekünk ennyi elég, nem azzal mutatjuk ki,hogy mennyire szeretjük a másikat, hogy hány számjegyű az ajándék ára. Szerintem legközelebb akkor lesz ajándékozás Karácsonykor, ha lesz gyerekem, és akkor ő majd kap ajándékot."

Teljesen igazad van! Otletes es igazan jo, mert igy nincs hiszti, hogy en nem ezt akartam.....blabala..amugy en eddig csak a szerelmemnek .szuleimnek es tesomnak adtam egy ajandekcsomagot...pezsgo ...csoki...stb.vel.

2009. nov. 10. 12:54
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Mivel én Angliában élek,így elég messziről viszek ajándékot.

A húgom kislányát(6 éves) már jóval karácsony előtt amikor telefonálok,mindig megkérdezem,hogy most éppen mivel játszik,melyik "királylány" a menő,és tud-e valami jó játékot ami nagyon jó...Órákig tud mesélni a drágám(imádom is hallgatni),és persze el mondja,hogy éppen mire fáj a pici szíve..Ezeket igyekszem megszerezni,és még időben postára adni,hogy karácsonyra odaérjen neki(sajnos idén nem megyünk haza)..A másik unokahúgom már 18 éves,őt egyszerűen megkérdezem,hogy mit szeretne...A testvéreimnek,sógoraimnak,és apámnak csak a szokásos dolgot vesszük..Mivel mindenkinek megvan már szinte mindene(egyikünknek sem telik arra,és felesleges is,hogy plazma TV-t vagy autót vegyünk karácsonyra)így a lányok bon-bont,vagy valami édességet kapnak,a férfiak finom bort,vagy pezsgőt...Akik fontosak azok a gyerekek..A párommal sem ajándékozzuk egymást,hanem inkább olyan dolgot veszünk ami amúgy is kell vagy "kirúgunk a hámból" és elmegyünk olyan fizetős helyre ahová nem igazán jutunk el..Mivel a fiam is 16 éves így őt is megkérdezzük,hogy mire vágyik,és azt kapja...A barátoknak küldök képeslapot...

2009. nov. 10. 13:01
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
idén nulla. már tavaly is nulla volt, mert már akkor is munkanélküli voltam. tavalyelőtt még úgy 6-7.
2009. nov. 10. 13:08
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Mi a családdal megbeszéltük, hogy csak a gyerekek kapnak ajándékot. Ők is 6-an vannak, így ez sem kevés, ráadásul a kisfiamnak 26-án van a szülinapja is. A távolabbi rokonsággal pedig amúgy sem szoktuk egymást megajándékozni. Barátokkal jót poénkodunk, hogy ne várjanak semmit, mert csórók vagyunk, aztán csak kapnak egy csokit, sütit, vagy valami jópofa dolgot minimális kiadással. Munkatársaknak nem szoktunk venni semmit, csak megköszöntjük egymást.
2009. nov. 10. 13:13
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Nagyobb ajándékot a szüleim, öcsém, a párom és a keresztlányom meg keresztfiam fog kapni. De ezenkivül kap még Mamám is ajándékot, párom szülei,teója,annak a bnője. De ott csak apróságokra gondolok.
2009. nov. 10. 13:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!