Van még itt olyan, aki nem kap ajándékot karácsonykor?
Mármint tényleg semmit. Nekünk fánk sem lesz, ajándékot meg nem vettek, mert minek. Nem lázadok, de azért valami jelképes apróságnak örültem volna.
15/L
Úristen.:|
Olvasva ezeket a válaszokat...Összeteszem a kezeim,hogy nálunk 'normális' karácsony lesz.El sem tudnám képzelni a karácsonyt fenyőfa nélkül.Ahogy szétárad a szobában az illata és rajta a fényes díszek...:)Süti is lesz,igaz az utóbbi években már nem mi készítjük,hanem vesszük,mert az tuti siker.Ajándékozás is lesz.Mi sem állunk anyagilag olyan hű,de jól,de mindenkinek sikerült venni valamit.És nem is kevesen vagyunk(9ember van a családban:D).Ez, az év egyetlen olyan időszaka,amikor a családunk együtt van.(Testvérem külföldön lakik,stb)És olyan jó a fa körül lenni együtt lenni szeretetben és énekelni,éjféli misére menni...:)
Szerintem az egyik legszebb ünnep.És nagyon sajnálom,hogy másoknak nem így adatik meg :(
16/L.
Nekünk évek óta műfenyőnk van, mert egyrészt nincs már kicsi gyerek, másrészt így hosszú távon olcsóbb.
Én nem tudom, hogy kapok-e valamit, mert nálunk az a szokás, hogy ha valaki ajándékot kap, nem tud róla előre, szerintem ha már előre tudod, hogy kapsz valamit vagy hogy mit kapsz, az nem jó. :-) Lehet, hogy te is kapsz valamit, csak titkolják.
jaj drágám :( csak kapsz valami kis apróságot! nekem is azt mondták, h nem kapok, de hátha :P háttt ha szomorú vagy, gondolj bele, h a fát úgyis neked kellene feldíszítened (pfff -_-")
hát... nézz karácsonyi műsorokat a tvben, hátha attól megjön a hangulatod. vagy csinálj délelőtt karácsonyi koszorút fenyőgallyból :D vagy ha van otthon narancs, szurkálj bele szegfűszeget, jó az illata XD meg égess mécsest.
ennyit tudsz megtenni a karácsony szelleméért :D
18.L
Amióta ideköltöztünk mi sem ajándékozunk karácsonykor.Vagyis tavaly kaptunk a testvéremmel egy kis apróságot meg mikulásra, mivel ő kicsi sokmindent kapott így én is kaptam ajándékokat bőven.De így meg a karácsonykor nem.Fa az viszont mindig van, ünnepi kaja is, de nem üljük körbe a fát, nem énekelgetünk, nem is csinálunk nagy cécót, de jólesik még a gép elég leülni csak simán és nézni a sok kiírást msn-en, hogy boldog karácsonyt, a TV-ben a sok karácsonyi film, szóval ezért szeretm a karácsonyt:)
A kérdésedre válaszolva röviden:fa lesz, ajándék nem.Vagyis nem hiszem.Talán vmi kis apróság.Nekem is csak az a lényeg:)
Nekünk tavaly nem volt karácsony, egésznap ágyban voltunk a tesómmal,anyu is pihent, ajándék se volt ha jól emlékszem:S Csak azért mert nem volt meg a kedvünk hozzá és anyu összeveszett a rokonokkal, olyan nap volt mint a többi.. Fenyő volt, de azt is csak utolsó pillanatba szereztük be. Idén nem lesz fa, a szüleimtől nem kapok ha jól tudom semmit, de viszont jönnek a rokonok aminek nagyon örülök, mert visszatekintek az eddigi karácsonyokra, és soha nem kaptam olyat amit szerettem volna (nagyjából soha) de az egészben a legjobb mindig az volt amikor sokan ültünk az asztalnál, együtt mindenki. Na az nagyon jó érzés:)
15/L
Én nem várom.Egész évben azzal küszködött anyám hogy legalább kenyér legyen az asztalon.Mindennap 15órákat dolgozik...elmegy reggel 5kor és hazajön este fél12-re.És még boldogok sem vagyunk.Még a testvéremre sem számíthat mivel ő is olyan lett mint az apám akitől elvált.Meg hát miért is várnám, mikor ha eljönn a karácsony napja csak az jut az eszedbe hogy a barátaid legalább boldogok... egyben van a család és ők megengedhetik maguknak az ünneplést és mi meg nem.Én csak 14éves vagyok na meg lány..és néha énis vágyok ajándékra vagy csak pár új holmira.De csak magamban gondolkodok ezen, anyámnak nem mondom, tudom hogy töri magát hogy mindent megadjon és miért szomorítsam még ezzel is?Most azis kérdéses hogy lesz e fánk de ha lesz is az műfenyő lesz.Tudom sokan vannak ilyen helyzetbe, valaki az utcán tölti az ünnepeket valaki nyomorúságos környezetben, de azért mégis csak más hallani róla és azt mondani jaj szegény emberek mint hogy átélni.
Boldog Karácsonyt Nektek!
Sajnálom. Elhiszem hogy nem méregdrága ajándékokra vágysz, de azért egy kis apróságnak örülnél... mint mindenki.
Én el sem tudom képzelni a Karácsonyt úgy, mint a többi szürke hétköznapot. Ez a kedvenc ünnepem, minden évben kapok ajándékot, adok is, van fenyőfánk is, sütünk-főzünk,együtt van a család, és ez így gyönyörű :)
Szerintem győzd meg a szüleidet hogy ez igenis egy csodálatos, fontos ünnep!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!