Miért ítélik el azt a nőt, aki a hagyományos családmodell híve?
Én nagyon unalmasnak és semmitérőnek érezném az életem, ha az a munka lenne az értelme, amit a munkahelyemen végzek, meg a házimunka. :D Talán ezért is értem meg azokat, akik ha megtehetik, kilépnek a hétköznapok unalmas taposómalmából.
Mondjuk biztos más az, amikor valakinek olyan munkája van, ami a hobbija is egyben és nemcsak szükséges pénzkereset. Szerintem ilyet szinte mindenki szívesen végez.... Bár ha jobban belegondolok, nekem az is valami olyan munka lenne, amit itthon végezhetek, vagy legalábbis önállóan, nem valami idegbeteg főnök kívánságait követve.
Meg ahogy jobban belegondolok, én is ítélkezek valamennyire itt, mert én meg az ítélkezőket ítélem el. :D
Én nem ítélem el, de szerintem teljesen felesleges. Első 3-4 évben jó, mert akkor még a gyerek is otthon van. De utána? Mikor ovisok meg iskolások lesznek, és reggeltől délutánig nincs otthon? Minek? Azért azt nekem ne mondja senki, hogy egy lakást (de akár házat is) naponta fel kell takarítani, port törölni, stb. Mosni sem kell mindennap! Főzni is jó esetben 1-2 óra alatt megvan, de lehet előre 3 napra is főzni, és akkor még azt sem kell. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy nem unatkoznak.
Másrészről a mai világban, amikor már semmi sem biztos, a férj is simán elveszítheti a jól fizető állást. Amíg nem talál másikat (ami akár hónapokig is eltarthat...), akkor addig bizony jól jöhet a nő bevétele!
Aki dolgozik is és férjes is, az kétfelé kiszolgáltatott.Egyrészt a főnökének, aki bármikor kirúghatja(a diploma sem életbiztosítás), másrészt a párjának, aki szintén bármikor elhagyhatja.Tehát akkor mivel van különb helyzetben egy háziasszonynál?
Minden esetre jobb egy olyan férfi, aki elfogadja a hagyományos családmodellt is, mert így ha asszonykát a munkahelyéről kirúgják, akkor van aki készséggel "kitartja" amíg nem talál új melót.
Mellesleg nekem nem kellene olyan férfi, akinek csak addig vagyok vonzó, amíg érdekes munkám van.Még véletlenül sem a lelkemért, az egyéniségemért szeret.Az ilyen férfi mit csinál, ha munkanélküli lesz a felesége?Otthagyja, mert úgy már nem izgalmas?Hát ez szép!Nekem nem jön be az ilyen pasi.
"Aki dolgozik is és férjes is, az kétfelé kiszolgáltatott.Egyrészt a főnökének, aki bármikor kirúghatja(a diploma sem életbiztosítás), másrészt a párjának, aki szintén bármikor elhagyhatja.Tehát akkor mivel van különb helyzetben egy háziasszonynál?"
Ez elég nagy baromság ugye te is tudod, csak írni akartál valamit ugye?
Nekem semmi bajom azzal a nővel, aki háztartásbelinek titulálja magát, ezért nem dolgozik, hanem a férje keresi meg a pénzt. Nem irigylem, mert ezen nincs mit irigykedni.
De ha a férj meg elhagyja egy fiatalabb, csinosabb nőért, akkor ne jöjjön ide az oldalra sírni, hogy az elmúlt 12 évben nem dolgozott, mert gyereket nevelt és mihez kezdjen.
Viszont én soha nem tudnám elképzelni, hogy ne dolgozzak, csak mert ez a "hagyományos" családmodell alapja...
Kérdező, szerintem te hencegni jöttél ide, hogy irigykedjenek, mert egész nap semmit se csinálsz, és van félretett pénzetek. Légy büszke magadra...
Ja és egy jó tanács: a munka nem olyan büdös ám ;)
Azért elszomorító, hogy mennyire nincsen manapság a szavak (se) értéke.
Dobálózik itt mindenki tök lazán az ítélet szóval, az előző válaszoló is kijelentette, hogy akik otthon vannak és nem csinálnak semmit azokat elítéli. Milyen duma ez? Akkor a rablókra, elmebeteg pedofilokra, gyerekgyilkosokra mit mondjon az ember? Arról nem is beszélve, hogy mi köze hozzá bárkinek is, hogy a másik család hogyan él? Kinek ártanak azzal, hogy ők így élik az életüket? Én az élni és élni hagyni elvet vallom és soha eszembe nem jutna "elítélni" meg bántani mást azért, mert őt eltartja a férje. Ha nekik így jó, hát csinálják, én nekem ettől nem lesz se jobb, se rosszabb.
Magába nézhetne itt néhány ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!