Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ítélik el azt a nőt,...

Miért ítélik el azt a nőt, aki a hagyományos családmodell híve?

Figyelt kérdés
Tehát aki ugy gondolja, hogy a férfi dolga az anyagiak előteremtése, a nőé pedig az otthonteremtés - házimunka, gyermeknevelés. Miért degradálják elnyomottnak, ha ő választotta ezt az êletformát és így boldog?
2014. ápr. 19. 08:18
 111/141 anonim ***** válasza:
100%
Lényeg, hogy 90%-nak sem az otthoni, sem a munkahelyi munka nem tetszik, de azért a másikra mutogat, hogy naplopó és lusta dög.A lényeg úgy látom ebben van.
2014. ápr. 19. 16:00
 112/141 anonim ***** válasza:
72%
Azért ítélkeznek, mert van véleményük és ennyi. Mindenkinek joga van a saját véleményét kinyilvánítani ha én elítélem azt ha valaki otthon van egész nap és jóformán semmit nem csinál akkor ez a véleményem, ha meg támogatom benne akkor az a természetes. Persze most is vannak akik kertet művelnek, állatot tartanak stb. annak legalább látom értelmét, de ha mondjuk találkozok egy olyan nővel aki semmit nem csinál csak otthon ül és várja haza a férjét, a napi programja hogy a gyereket elviszi oviba, elmegy a fodrászhoz, műkörmöshöz, egész nap lóf(a)szt nem csinál, mire hazaér a férje összeh(á)ny valami kaját az ilyen nőt sokra nem tartom és sajnos manapság ennyivel ki is merül az otthon lévő anyukák napja akikkel már nincs kisgyerek otthon. Nem azt mondom hogy napi 15 órát gürizni kell és lesz(a)rni a gyerekeket az a normális, mert ez is már sarkítás és nem munkába kell mérni egy embert de én úgy vagyok vele, hogy jó azért ha van értelme az életnek és a munka mindig is nagyon fontos része volt az életnek.
2014. ápr. 19. 16:09
 113/141 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon unalmasnak és semmitérőnek érezném az életem, ha az a munka lenne az értelme, amit a munkahelyemen végzek, meg a házimunka. :D Talán ezért is értem meg azokat, akik ha megtehetik, kilépnek a hétköznapok unalmas taposómalmából.

Mondjuk biztos más az, amikor valakinek olyan munkája van, ami a hobbija is egyben és nemcsak szükséges pénzkereset. Szerintem ilyet szinte mindenki szívesen végez.... Bár ha jobban belegondolok, nekem az is valami olyan munka lenne, amit itthon végezhetek, vagy legalábbis önállóan, nem valami idegbeteg főnök kívánságait követve.

Meg ahogy jobban belegondolok, én is ítélkezek valamennyire itt, mert én meg az ítélkezőket ítélem el. :D

2014. ápr. 19. 16:19
 114/141 anonim ***** válasza:
88%
112! Ne keverd a fogalmakat! Az, hogy van véleménye valakinek és ezt el is mondja...nem egyenlő az ítélkezéssel! Míg az előbbi teljesen normális..az utóbbi jogtalan! Véleménye mindenkinek lehet, de ítélkezni nem lehet! Ahhoz senkinek sincs joga. Nem is értem mi a fas.znak kell itt bárkinek is vitatkozni! Mindenki mondja el a sajat gondolatait a témáról, de hagyja meg a másiknak is ezt a lehetőséget, anélkül, hogy belekötne abba. Amúgy meg mindenki úgy él ahogy tud..ahogy akar! Ha valaki karriert akar vagy csak szimplán nem engedheti meg magának az otthoni életet..hát járjon munkába! Áldasom rá! Aki meg otthon akar gyerekeket nevelni, háztartást vezetni..tegye azt! Arra is áldás! Ennyi!
2014. ápr. 19. 16:29
 115/141 anonim ***** válasza:
36%

Én nem ítélem el, de szerintem teljesen felesleges. Első 3-4 évben jó, mert akkor még a gyerek is otthon van. De utána? Mikor ovisok meg iskolások lesznek, és reggeltől délutánig nincs otthon? Minek? Azért azt nekem ne mondja senki, hogy egy lakást (de akár házat is) naponta fel kell takarítani, port törölni, stb. Mosni sem kell mindennap! Főzni is jó esetben 1-2 óra alatt megvan, de lehet előre 3 napra is főzni, és akkor még azt sem kell. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy nem unatkoznak.

Másrészről a mai világban, amikor már semmi sem biztos, a férj is simán elveszítheti a jól fizető állást. Amíg nem talál másikat (ami akár hónapokig is eltarthat...), akkor addig bizony jól jöhet a nő bevétele!

2014. ápr. 19. 16:43
 116/141 anonim ***** válasza:
34%

Aki dolgozik is és férjes is, az kétfelé kiszolgáltatott.Egyrészt a főnökének, aki bármikor kirúghatja(a diploma sem életbiztosítás), másrészt a párjának, aki szintén bármikor elhagyhatja.Tehát akkor mivel van különb helyzetben egy háziasszonynál?

Minden esetre jobb egy olyan férfi, aki elfogadja a hagyományos családmodellt is, mert így ha asszonykát a munkahelyéről kirúgják, akkor van aki készséggel "kitartja" amíg nem talál új melót.

Mellesleg nekem nem kellene olyan férfi, akinek csak addig vagyok vonzó, amíg érdekes munkám van.Még véletlenül sem a lelkemért, az egyéniségemért szeret.Az ilyen férfi mit csinál, ha munkanélküli lesz a felesége?Otthagyja, mert úgy már nem izgalmas?Hát ez szép!Nekem nem jön be az ilyen pasi.

2014. ápr. 19. 17:14
 117/141 anonim ***** válasza:
79%

"Aki dolgozik is és férjes is, az kétfelé kiszolgáltatott.Egyrészt a főnökének, aki bármikor kirúghatja(a diploma sem életbiztosítás), másrészt a párjának, aki szintén bármikor elhagyhatja.Tehát akkor mivel van különb helyzetben egy háziasszonynál?"

Ez elég nagy baromság ugye te is tudod, csak írni akartál valamit ugye?

2014. ápr. 19. 17:19
 118/141 anonim ***** válasza:
78%

Nekem semmi bajom azzal a nővel, aki háztartásbelinek titulálja magát, ezért nem dolgozik, hanem a férje keresi meg a pénzt. Nem irigylem, mert ezen nincs mit irigykedni.

De ha a férj meg elhagyja egy fiatalabb, csinosabb nőért, akkor ne jöjjön ide az oldalra sírni, hogy az elmúlt 12 évben nem dolgozott, mert gyereket nevelt és mihez kezdjen.

Viszont én soha nem tudnám elképzelni, hogy ne dolgozzak, csak mert ez a "hagyományos" családmodell alapja...

Kérdező, szerintem te hencegni jöttél ide, hogy irigykedjenek, mert egész nap semmit se csinálsz, és van félretett pénzetek. Légy büszke magadra...

Ja és egy jó tanács: a munka nem olyan büdös ám ;)

2014. ápr. 19. 18:03
 119/141 anonim ***** válasza:
4%
Nálunk nekem van lakásom és a férjem költözött ide a gyerekével. Ennyi erővel akkor a férjem a kitartott :D ráadásul mikor még dolgoztam 2x annyit keretem, mint ő és volt olyan időszak is mikor neki egyáltalán nem volt munkája, fél évig semmi bevétele nem volt. Most én vagyok itthon a kicsivel és ő dolgozik, az ő pénzéből élünk. Akkor most ki tart el kit? Én aki a lakást adom, vagy ő aki a megélhetést biztosítja jelenleg. Na szóval szerintem ezt nem lehet így nézni. Én úgy gondolom kölcsönösen kell segíteni egymást. De nekem például eszembe nem jutna itthon maradni mikor már a kicsi is ovis lesz és tudok dolgozni menni. Szerintem az a normális hozzáállás, hogy ha tud az ember dolgozni igenis menjen keressen munkát és dolgozzon, de ha valami oknál fogva a helyzet úgy kívánja hogy otthon kell lennie akkor azt kell elfogadni, de számomra az nem elfogadott hogy valaki csak azért nem megy el dolgozni, mert a férje jól keres és megteheti hogy ne dolgozzon. Én iskola mellett is dolgoztam 15 éves korom óta, mert igényem volt rá hogy ne anyámtól kelljen pénz kérni ruhára meg később bulizásra. AZtán meg el nem tudtam képzelni, hogy én az épp aktuális páromtól kérjek pénzt és elítéltem azokat az ismerőseimet is akik folyamat meghívogattatták magukat erre-arra a srácokkal. Ha éppen dolgozni nem is megy el valaki, mert "megteheti" vállaljon ingyen "munkát", járjon el karitatív szervezetbe, vagy csináljon valami értelmeset akkor nem ítélem el, ha csak otthon mereszti a seg(g)ét azt igenis elítélem.
2014. ápr. 19. 18:45
 120/141 anonim ***** válasza:
88%

Azért elszomorító, hogy mennyire nincsen manapság a szavak (se) értéke.

Dobálózik itt mindenki tök lazán az ítélet szóval, az előző válaszoló is kijelentette, hogy akik otthon vannak és nem csinálnak semmit azokat elítéli. Milyen duma ez? Akkor a rablókra, elmebeteg pedofilokra, gyerekgyilkosokra mit mondjon az ember? Arról nem is beszélve, hogy mi köze hozzá bárkinek is, hogy a másik család hogyan él? Kinek ártanak azzal, hogy ők így élik az életüket? Én az élni és élni hagyni elvet vallom és soha eszembe nem jutna "elítélni" meg bántani mást azért, mert őt eltartja a férje. Ha nekik így jó, hát csinálják, én nekem ettől nem lesz se jobb, se rosszabb.

Magába nézhetne itt néhány ember.

2014. ápr. 19. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!