Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ítélik el azt a nőt,...

Miért ítélik el azt a nőt, aki a hagyományos családmodell híve?

Figyelt kérdés
Tehát aki ugy gondolja, hogy a férfi dolga az anyagiak előteremtése, a nőé pedig az otthonteremtés - házimunka, gyermeknevelés. Miért degradálják elnyomottnak, ha ő választotta ezt az êletformát és így boldog?
2014. ápr. 19. 08:18
 101/141 anonim ***** válasza:
72%
Én nem nézem le a háztartásbelieket. Aki megteheti és közös megegyezés, az tegye meg. Viszont téged eléggé lenézlek a viselkedésed miatt.
2014. ápr. 19. 14:46
 102/141 anonim ***** válasza:
77%

Én senkit nem nézek le az élete miatt, de tényleg sokszor jön ide egy-egy csőlátású, buta, begyepesedett ember, akinek nem terjed tovább a látása annál, hogy egy nő élete áll: munkahelyen való gürizésből és otthon takarításból. Persze, hogy ő nem tudja elképzelni, hogy mit csinálhat egy nő, aki nem dolgozik munkahelyen, hiszen egész nap csak nem takaríthat... takarítások kívül meg mit is csinálhat még egy ember... talán főzhet.. :D Ilyenekkel nem kell foglalkozni, egyszerű, korlátolt, fantáziátlan, unalmas emberek.

Mindenki úgy éli az életét ahogy akarja és ahogy tudja. Ha én megtehetném, biztos én is jobban, tartalmasabban el tudnám tölteni a napomat, mint a munkahelyemen. :)

2014. ápr. 19. 15:35
 103/141 anonim ***** válasza:
75%
hahaha ez nagyon vicces, utolsó :D
2014. ápr. 19. 15:37
 104/141 anonim ***** válasza:
68%

"Nem tudom hogy mennyivel jobb mikor valaki gyereke elsőnek ér be az oviba és utolsónak megy haza... Akkor inkább ne lenne és lehetne a karrierre koncentrálni."

Ezek szerint nem ért sokat, hogy anyukád otthon volt, mert ilyen gusztustalan kommentet rég olvastam.

(Mellesleg: ha oviban 10 anya van, aki dolgozik, akkor 10 gyerek egyszerre lesz utolsó, aki ott marad?)

Én is 26 vagyok, az én anyukám mindig is dolgozott, és soha nem volt ebből semmi hátrányom. Mindig volt otthon meleg étel, sőt a barátnőim imádtak átjárni kajálni, mert az ő anyukáik állításuk szerint nem főzött olyan jól. Minden nap segített a leckében, a lakás mindig csillogott, nyelvet is tanult mellette és a munkájával kapcsolatban is továbbképezte magát.

Ha most a játszótéren lennénk, mondhatnám, hogy bibibí, az én anyukám jobb, de nem ott vagyunk. De amikor valaki arra büszke vagy azt hozza fel indokként, hogy miért van otthon, hogy főzzön vagy takarítson, akkor azt mondom, hé, ezt az én anyukám munka mellett is megcsinálta.

(Egyébként nem tartom szégyennek azt, ha valaki nem tudja összeegyeztetni a kettőt: nekem sem menne. Még az egyet is nehéz. Nagyot nőne a szememben az, aki felvállalná, hogy "Ismerem önmagam, tudom, hogy nekem a család és a karrier nem menne együtt, ezért ezt választottam." Az önismeret és a képességeinkhez alakított élet az egyik legtiszteletreméltóbb dolog.)

2014. ápr. 19. 15:39
 105/141 anonim ***** válasza:
84%
Egyikben sincs köszönet.Anyám pl sokat dolgozott, hogy a gyerekét "eltartsa", de alig volt rám ideje(mondjuk, pénze sem sok, attól függetlenül, hogy gürizett).Türelme meg pláne nem.Én nem akartam ezt a gyerekemnek, ezért inkább otthon maradtam vele.Így sem állunk sokkal rosszabbul, mintha dolgoznék, de nem lett legalább az enyém elkallódott, magányos gyerek.Mégsem jó....Meg is kaptam a gyerektől kezdve az egész családomig, hogy kevés voltam így is, illett volna dolgozni is, mert a TÖBBI nő ugyanezt munka mellett is megcsinálja.Éljen az emancipáció!Ezt akarta anno magának a sok hülye tyúk.Megkaptuk.Így sem jó?
2014. ápr. 19. 15:44
 106/141 anonim ***** válasza:
95%

Azért ítélik el, mert manapság ilyen, hogy hagyományos családmodell már nem létezik. Pont amiért sokan le is írták, hogy a nőnek nincs már annyi feladata a háztartásban és a ház körül, hogy egész nap otthon kellene legyek.

Mert valljuk be pl. berakni egy adag mosást teregetéssel együtt kb 10 perc a többit elvégzi a gép. Vagy egy ebédet megfőzni se tart egész nap és még sorolhatnám. Az emberek nagy része nem tanyán él, hogy sok munka legyen.

Szerintem ha valaki tényleg "hagyományos családmodellben" él tehát van mondjuk minimum 2-3 gyereke, meg még mondjuk 1-2 aki otthon van vele. Önellátó gazdálkodást folytatnak, van mondjuk 4-5 disznó az ólban, 30-40 tyúk és még sorolhatnám akikhez hajnal 5kor fel kell kelni enni adni, a 3-4 gyerekeket gyalog, vagy biciklivel cipelni az anyja a falu egyik feléből a másikba, aztán hazaér még nekiáll az ebédnek (nem mirelit fél órás sz(a)r kajákról beszélek) ott gőzölög melegen mire a férje hazaér, aztán kimegy még a kertet gondozni, aztán irány a gyerekért haza cipelni őket, tanulni velük, mire 3-4 gyereket ellátsz, lefürdetsz, kaját csinálsz nekik és még kedvesen este a férjed kívánságait is teljesíted..na ez a hagyományos családmodell, ha valaki ezt csinálja hidd el senki nem fogja elítélni.

DE manapság általában az a feleség aki nem dolgozik jóformán nem csinál semmit. Reggel felkel 7 körül esetleg elviszi a gyerekeket oviba/iskolába, de sokszor már akkorák, hogy maguktól is el tudnak menni. Felkel anyuka, elmennek a gyerekek iskolába, otthon el tesz-vesz, 1 óra alatt max összedob valami kaját, összedobja a lakást mellette 1-2 órát újságot olvasgat, gépezik, stb eltelik a délelőtt a jóformán semmivel. Max berak 1-2 adag mosást. Olyan nagy takarítást egy normális háztartásban nem kell minden nap végezni értem alatta por törölgetés, porszívózás vagy olyan házi munka ami esetleg kicsit hosszabb időt vesz igénybe nem kell mindennaposan megcsinálni. Azért ítélik el ezeket a nőket, mert azt a "munkát" amit otthon megcsinálnak ugyanúgy meg tudja csinálni más is aki mellette mondjuk 8 órában dolgozik ergo tök sok időt b(a)sz el otthon feleslegesen egész nap amit más ember hasznosan eltölt. És itt én azokról a nőkről beszélek akik egyedül vannak otthon, nem azokról akiknél mondjuk 1-2 kisgyerek otthon van még egész nap, mert még olyan kicsik.

2014. ápr. 19. 15:47
 107/141 anonim ***** válasza:
36%

Akkor déd és nagyszüleink is "kislány természetű", kitartottak voltak, akik mindenhez hülyék és nem partnerek?Gratulálok...

Nos, én úgy gondolom, sokkal talpraesettebbek voltak azok az asszonyok.

2014. ápr. 19. 15:51
 108/141 anonim ***** válasza:
70%

"Azért ítélik el, mert manapság ilyen, hogy hagyományos családmodell már nem létezik. Pont amiért sokan le is írták, hogy a nőnek nincs már annyi feladata a háztartásban és a ház körül, hogy egész nap otthon kellene legyek. "

Azért ítélik el, mert a mai ember munkában méri a többieket.Ez ocsmány dolog.De sok kommentből szépen kitünik ez az igazság.Nem kell egész nap főzni mosni, nem robotol le napi 15 órát, nem termel, akkor már felesleges.Vegyetek fejős tehenet, majd az termel.

2014. ápr. 19. 15:54
 109/141 anonim ***** válasza:
23%
Persze dolgozzon a nő is napi 15 órát.De aztán nem kell csodálkozni, ha agyerek esetleg drogosan kószál az utcán, mert a kutya sem ér rá törődni vele.Mert nagyon megy a csodálkozás, hogy hú miért olyan sok a depressziós, iszákos hülyegyerek???
2014. ápr. 19. 15:57
 110/141 anonim ***** válasza:
86%

Már írtam, hogy nagyon sokan ma is úgy vannak otthon, hogy állatot tartanak, kertet, veteményest gondoznak, stb. Jó, persze nem ugyanaz, mint régen, nem teknőben mosnak és nem kell a kútra járni vízért. :D

Szerintem ide nagyon sok nagyvárosi ír, ezért asszociálnak a legtöbben a htb nőkről a panelben lakó asszonykákra, de nemcsak ők léteznek.

De én azt mondom, még ha valakinek nincs is sok dolga otthon, mégsem megy el dolgozni, mert nem szorul rá és közös megegyezés alapján (!) így döntöttek a párjával. Ha nem robotol éjt nappallá téve, hanem mondjuk több időt szentel a hobbijának, vagy éppen valamit tanulni kezd autodidakta módon, vagy bármi, mert nekik ez így jó, még akkor is hogy veheti bárki a jogot, hogy elítélje őket? Miért? Mert az élet értelmét nem a napi gürcölésben és a házimunkában látják? Mit fáj ez idegeneknek?

Ha én elégedett vagyok az életemmel, akkor Xy-ék úgy élnek-e jól, hogy csak egy ember dolgozik a családban munkahelyen, vagy több?

Szóval értem én, hogy sokan nem tudják elképzelni, hogy otthon maradjanak, csak az ítélkezés része előtt állok teljesen értetlenül.

2014. ápr. 19. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!