Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, ti felajánlanátok,...

Szülők, ti felajánlanátok, hogy a gyereketek hitelét a házatokra terheljék?

Figyelt kérdés

Rólunk lenne szó. 2 éve vagyunk házasok, az adott településen dolgozunk. Férjemnek nagyon jó munkahelye van itt (200e a fizu), nekem jelenleg 70e a fizum, de úgy néz ki, lesz egy jobb állásom, kb. 100e-es fizuval.

Anyámék háza 25M körüli értékű, a hitel kb. 5M lenne. E nélkül magas önrész kellene, amit nem egyhamar tudnánk összeszedni, felénk 40-50%-os önrész kellene, ami még 2-3év lenne. Kamattámogatott hitellel csak 6% lenne a kamat.

Biztosan tudnánk fizetni, 50e körül lenne a törlesztő. Most 20e-et fizetünk a bérlésre, +közösköltség 10e... és havi 50-70e ft-ot félre is teszünk. Szóval biztosan tudnánk fizetni.

Szóval, ti ebben a helyzetben felajánlanátok a gyereketeknek ezt a lehetőséget? Mindkét szülőm 100e felett keres.

Én ezt kérni nem szeretném, csak vélemény érdekel. Nem is várom el, félreértés ne essék.

2014. ápr. 14. 17:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos varnotok kell, ha a szuleid nem ajanljak fel a sajat hazukat. En nem tennem a helyukben.

Mindig van egy jobb ajanlat egyebkent.

2014. ápr. 14. 18:23
 22/75 anonim ***** válasza:
83%

Vesztek egy telket és ahogy a pénzetek engedi úgy építkeztek! Sztem. Legalábbis nálunk így jött be.

Üres telek és jön pénz akkor megyünk építőanyagért. Ennyi.

Lassabb, de biztosabb.

2014. ápr. 14. 18:25
 23/75 anonim ***** válasza:
96%

Nem. Sose lehet tudni, hogy mi történik 5-10-15 év múlva. Más miatt ne ússzon el a házam, akkor sem, ha az a saját gyerekem. Főleg, ha már idősebb vagyok, akkor nem is tudok már nagyon megoldást találni, ha lakhatás nélkül maradok.

Írod, hogy jó munkahelyetek van, akkor arra alapozzatok, ne a szülők házára. Illetve, ha a szülők jól állnak anyagilag, akkor én a helyükben nagyon szívesen segítenék pénzzel, de nem azzal, hogy a házamra jelzálogot tetetek.

2014. ápr. 14. 18:28
 24/75 A kérdező kommentje:

"Tehát te nem vállalnád a kényelmetlenséget, hogy időközben el kelljen adni a lakásodat nagyobbért.

Viszont azt lehetőségként felveted, hogy a házat, ahol a szüleid és az öcséd élnek, azt kockára tegyék a te kényelmed miatt.

Értem."

nincs igazad. üsd csak be a keresőbe, hogy Komló, és nézd meg, milyen árak vannak. Vagy ott a Házon kívül múltkori adása. Egy 2.5szobás lakás piaci ára 900,000ft. És ennyiért sem veszik meg. Nincs az a hülye (rajtunk kívül...), aki ideköltözne. Elhiszem, hogy ezt pl. pestről nézve nehéz elképzelni, de vannak az országnak ilyen csóró részei is.

Szóval ha valamit itt megveszek, akkor az a nyakamon lesz, míg élek, ha csak oda nem ajándékozom valakinek. Nem kötelező elhinni, de akkor is így van.

2014. ápr. 14. 18:30
 25/75 anonim ***** válasza:
95%

és inkább nem adsz ki 900 ezer forintot, amit albérletbe is lassan kifizetnél, de a szüleid 25 milliós házát kockáztatod?

ááááááá

2014. ápr. 14. 18:39
 26/75 anonim ***** válasza:
94%

nekünk anyáék eleve a mi nevünkre íratták a házat, nem tudom milyen megfontolásból

tesom meg felnőve képes volt elkérni anyától a ház árának a felét...csak nézett a család...de nem lett belőle semmi

utána hitelt vett fel, nem terhelte rá

és én is hitelen gondolkozom (csak én adok magamnak min.5 évet), de eszembe nem jutna a szüleim házát, vagyis az én részemet fedezetként ajánlani

tekintve, hogy neked párod is van, tehát kapásból nem vagy egyedül, van B terv, ha egy fizetés kiesne, munkátok is van, felnőttek is vagytok, én a helyedben a hitelfelvételben is magunkra támaszkodnék, nem a szülőkre.

én megértem, hogy kivitelezhető lenne, nincs kockázat tudnátok fizetni, de ilyen kockázatmentességgel más út is vezet a hitelhez akkor, pláne, hogy veszteség nem is érne titeket, tehát nem lenne nagyobb a kamat, vagy akármi, sőt, az önrész lenne nagyobb, ergo a hitel kevesebb, tehát még jobban is jönnétek ki belőle...

2014. ápr. 14. 18:40
 27/75 anonim ***** válasza:
Mennyibe kerul a haz, amit meg akartok venni?
2014. ápr. 14. 18:41
 28/75 anonim ***** válasza:
*csak az utolsó 3 sorom volt a lényeg
2014. ápr. 14. 18:42
 29/75 anonim ***** válasza:
96%
900 ezernél bőven több kamatot fizetek vissza szóval ha a nyakadon marad egy lakás is bőven megéri.
2014. ápr. 14. 18:43
 30/75 anonim ***** válasza:
95%

Én lakást vettem, és technikai okok miatt (két helyről vettem fel hitelt, és egy lakásra nem lehett terhelni, még ha fedezte is volna az értéke) a szüleim házát is be kellett venni fedezetnek. Ezt hosszas tanácskozás után döntöttük el, de addigra megnéztük, hogy ha velem történik valami, akkor is tudom fizetni a megtakarításaimból 1 évig a hitelt (a tudásommal pedig könnyen találnék munkát), ráadásul a családom is ki tudná fizetni a saját jövedelműkből.

Kockázat minimális volt, így nem volt baj. De ha ezek nem álltak volna fenn, akkor nem hiszem, hogy belementek volna a szüleim, de én sem.

2014. ápr. 14. 18:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!