Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, ti felajánlanátok,...

Szülők, ti felajánlanátok, hogy a gyereketek hitelét a házatokra terheljék?

Figyelt kérdés

Rólunk lenne szó. 2 éve vagyunk házasok, az adott településen dolgozunk. Férjemnek nagyon jó munkahelye van itt (200e a fizu), nekem jelenleg 70e a fizum, de úgy néz ki, lesz egy jobb állásom, kb. 100e-es fizuval.

Anyámék háza 25M körüli értékű, a hitel kb. 5M lenne. E nélkül magas önrész kellene, amit nem egyhamar tudnánk összeszedni, felénk 40-50%-os önrész kellene, ami még 2-3év lenne. Kamattámogatott hitellel csak 6% lenne a kamat.

Biztosan tudnánk fizetni, 50e körül lenne a törlesztő. Most 20e-et fizetünk a bérlésre, +közösköltség 10e... és havi 50-70e ft-ot félre is teszünk. Szóval biztosan tudnánk fizetni.

Szóval, ti ebben a helyzetben felajánlanátok a gyereketeknek ezt a lehetőséget? Mindkét szülőm 100e felett keres.

Én ezt kérni nem szeretném, csak vélemény érdekel. Nem is várom el, félreértés ne essék.

2014. ápr. 14. 17:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
95%
Biztosan nem. Ha bukik a hiteletek, elviheti a szuloi hazat is.
2014. ápr. 14. 18:11
 12/75 anonim ***** válasza:
97%

9

mi az, hogy ennyivel illene segíteni?????

:O :O

2014. ápr. 14. 18:14
 13/75 anonim ***** válasza:
2%
Családi háza van anyutoknak? Olyat nem lehetne, hogy inkább azt a házat bővíteni? Gondolok itt még egy szintre vagy melléképületre ami külön bejáratú.
2014. ápr. 14. 18:16
 14/75 anonim ***** válasza:
97%

Nem vegyetek először kisebb lakást, aztán ahogy jönnek a gyerekek több pénzetek lesz mehetek nagyobba. Pont az ö érdeke miatt nem, így minimum örököl egy házat, míg hitel bebukhat.

Szerintem még kérni sem szabadna ilyent egy gyereknek.

2014. ápr. 14. 18:17
 15/75 A kérdező kommentje:

nem egyedüli gyerek vagyok, van egy öcsém, aki most érettségizik, de még szerintem elég sokáig otthon marad.

Mi maximum 10évre vennénk fel hitelt, annál többre nem. Elég jó a kapcsolatunk, de ilyet akkor sem szeretnék kérni. Csak kíváncsi voltam, mi itt a vélemény. Jöhetnek még kommentek :)

Sajnos a visszaköltözés kicsukva, mert messze vannak, és nem is szívesen mennénk, akkor inkább marad az albi. Csak most beleszerettünk egy házba, és kockázunk, hogy hogy tudnánk megvenni.

2014. ápr. 14. 18:17
 16/75 anonim ***** válasza:
92%
Tegyetek felre a torlesztoreszletet 2 evig, es az legyen az onero.
2014. ápr. 14. 18:18
 17/75 A kérdező kommentje:
Itt nem veszek lakást, mert képtelenség eladni. 1,5M-ért hirdetik a 2-3 szobásakat, és nem mennek el. Lakás+házat fenntartani pedig nem akarnék. Szóval olyat vennénk, ahol meg is öregednénk...
2014. ápr. 14. 18:18
 18/75 A kérdező kommentje:
16os igen, az lenne a legjobb, de ez a jó árú ház MOST van... (72nm, emeletes, rendezett udvar, kerti tó, kiülő, szauna... )
2014. ápr. 14. 18:20
 19/75 anonim ***** válasza:
97%

Tehát te nem vállalnád a kényelmetlenséget, hogy időközben el kelljen adni a lakásodat nagyobbért.

Viszont azt lehetőségként felveted, hogy a házat, ahol a szüleid és az öcséd élnek, azt kockára tegyék a te kényelmed miatt.

Értem.

2014. ápr. 14. 18:21
 20/75 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező egy dolog amit szeretnénk és nagyon más az amit megtudunk valósítani.

Kisebb lakásra telik akkor kisebbet kell venni. Olyan meg nincs, hogy egy lakást nem lehet eladni, max ha irreálisan drága.

2014. ápr. 14. 18:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!