Anyám úgy gondolja, hogy a vőlegényem fizessen mindent (rezsit, kaját). Szerintetek ez mennyire gyakori elvárás a szülők részéről? Illetve mennyire gyakori az, amikor a férfi fizet mindent?
Ha a párom fizetne minden számlát és kaját, az egy hónapban kb 70 ezer ft lenne. Anyám elég mérges, hogy én ennek a felét kifizetem. Anyám úgy gondolja, hogy az épp elég hozzájárulás, hogy én takarítok, rendben tartom a házat és főzök, pénzt ne adjak.
Párom jól keres, kb 5x annyit mint én. Én is 100 e ft felett kapok. Nagyszüleimtől is hallottam már, hogy mi az hogy én számlákat fizetek? Az nem a férfi dolga?
Nálatok hogy van ez fiatal párok, házasok, jegyesek?
mi külön kasszán vagyunk, és kiválóan működik a dolog, immáron 5 éve.
persze vannak apró átfedések, nem szoktunk fillére elosztani minden költséget, de közösen fizetjük a rezsit, bevásárlást.
kevesebbet keresek mint a párom, de ennek ellenére nem szorgalmaztam soha a közös kasszát. sokkal jobb érzés úgy megvenni valamit, ha tudod hogy az kizárólag a te érdemed, te dolgoztál meg érte, és senki nem vetheti a szemedre hogy a másik hátán kapaszkodtál fel.
tény és való, hogy a jövedelmi különbségek miatt én egy kicsit később érem el a céljaimat, de alapvető dolgokat nem kell nélkülöznöm.
Szerinted!
Nekem viszont akkor sülne le a képemről a bőr, ha férfi létemre hagynám, hogy a párom egyes egyedül vigye a háztartást.
Ketten élünk a lakásban, ketten koszolunk, egyikőnk se cselédje a másiknak, így együtt, megosztva végezzük el a felmerülő otthoni melót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!