Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám úgy gondolja, hogy a...

Anyám úgy gondolja, hogy a vőlegényem fizessen mindent (rezsit, kaját). Szerintetek ez mennyire gyakori elvárás a szülők részéről? Illetve mennyire gyakori az, amikor a férfi fizet mindent?

Figyelt kérdés

Ha a párom fizetne minden számlát és kaját, az egy hónapban kb 70 ezer ft lenne. Anyám elég mérges, hogy én ennek a felét kifizetem. Anyám úgy gondolja, hogy az épp elég hozzájárulás, hogy én takarítok, rendben tartom a házat és főzök, pénzt ne adjak.

Párom jól keres, kb 5x annyit mint én. Én is 100 e ft felett kapok. Nagyszüleimtől is hallottam már, hogy mi az hogy én számlákat fizetek? Az nem a férfi dolga?

Nálatok hogy van ez fiatal párok, házasok, jegyesek?

2014. márc. 29. 15:59
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
59%
A pasit dobd ki, anyádékat meg tedd helyre, hogy ne dumáljanak bele az életedbe!
2014. márc. 29. 19:34
 22/39 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom hány éves vagy, de biztos felvilágosítottak, hogy egy házasságban, párkapcsolatban vannak női meg férfi szerepek. Tudod nekem lesülne a pofámról a bőr, ha a főzés-mosás-takarítást bazi nagy érdemként kezelném, hogy csak ennyivel járuljak hozzá a közös életünkhöz, ugyanis ez ALAPVETŐ szerepe egy nőnek. Ezen kívül tegye hozzá a részét a költéseknek, mert nem kitartott nő szeretnél gondolom lenni.
2014. márc. 29. 20:44
 23/39 anonim ***** válasza:
66%
#19 egyáltalán nem bántásból kérdeztem, csak furcsa ez a szó, és egyszer azt olvastam, hogy Erdélyben használják így.
2014. márc. 29. 21:16
 24/39 anonim ***** válasza:
91%
22-es, csak szólok, hogy ma már a nők is dolgoznak,nem otthon vannak háztartásbeliként. Én is így nőttem fel, hogy a nő házi rabszolga, férjet meg kiszolgáljuk, a hátam közepére se kell ez a felállás.
2014. márc. 30. 00:09
 25/39 anonim ***** válasza:
33%

mi külön kasszán vagyunk, és kiválóan működik a dolog, immáron 5 éve.

persze vannak apró átfedések, nem szoktunk fillére elosztani minden költséget, de közösen fizetjük a rezsit, bevásárlást.

kevesebbet keresek mint a párom, de ennek ellenére nem szorgalmaztam soha a közös kasszát. sokkal jobb érzés úgy megvenni valamit, ha tudod hogy az kizárólag a te érdemed, te dolgoztál meg érte, és senki nem vetheti a szemedre hogy a másik hátán kapaszkodtál fel.

tény és való, hogy a jövedelmi különbségek miatt én egy kicsit később érem el a céljaimat, de alapvető dolgokat nem kell nélkülöznöm.

2014. márc. 30. 11:02
 26/39 anonim ***** válasza:
6%
24es,egy kis értő olvasás nem ártana,írtam hogy a háztartás ellátása mellett hozzarak a költségekhez,azaz dolgozik.De nálatok,sőt biztos mindenkinél a Férj vasal.
2014. márc. 30. 14:51
 27/39 anonim ***** válasza:
93%
A mostohaapám semmit se csinál a háztartásban, de képzeld, nem fog egy férfi se belehalni, ha vasal, vagy bármit csinál. Az egyedülálló szerinted hogy oldja meg? Megy anyucihoz mindenért? Kicsit más világot élünk már ( szerencsére) annál, hogy a nő azért van, hogy kiszolgáljon. Természetesen munkába járás mellett.
2014. márc. 30. 17:12
 28/39 anonim ***** válasza:
0%
Nem azért van a nő, de az ő feladata.
2014. márc. 30. 17:29
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted!

Nekem viszont akkor sülne le a képemről a bőr, ha férfi létemre hagynám, hogy a párom egyes egyedül vigye a háztartást.

Ketten élünk a lakásban, ketten koszolunk, egyikőnk se cselédje a másiknak, így együtt, megosztva végezzük el a felmerülő otthoni melót.

2014. márc. 30. 17:43
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
egyetértek, utolsó.
2014. márc. 30. 17:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!