Ez csak szerintem undorító kijelentés, és elvárás (ok)?
17 éves fiú vagyok, van 15 ezer forint fizetésem, amiért gyakorlatra járok, iskola keretin belül.
Ma anyu kijelentette, hogy azokon a dolgokon kívül amiket magamnak veszek,és rendezek, jó lenne ha a netet is én fizetném teljesen. (6ezret).
Ha ad egy ezrest,vagy kérek, akkor így,hogy van pár ezer forint fizetésem, egyből mondja, hogy de add ám vissza. Vagy pedig: 'azt hittem visszaadod'.
Igazából szerintem túl sokat vár el tőlem anyagiak terén, mert mások akik rendes gimibe járnak, semmit nem tudnak 'leadni',még nincs miből..
Tőlem meg egyszerre vár el szinte mindent...
Mások is így csinálják otthon?
én ezzel eddig nem is értettem egyet, mert nagyon szívesen segítettem bármikor amikor kellett. Ha mondjuk megszorult, és tényleg nem volt pénze, nekem volt, mindig adtam neki.
Ezért nem is értettem ezt a durva kijelentést, az esetek legtöbb százalékában rám mindig számíthat, ha pénz kell neki... Ahelyett,hogy kérne mondjuk ha szüksége van rá, inkább így akarja 'muszájból' kierőszakolni...
Ettől független nem vagyunk gazdagok, nyilván lenne helye a pénznek, de kicsit úgy éreztem a hangsúlyba, hogyha már nem akar kérni, vagy 'szégyel', inkább ilyen formába, mintha muszájból kellene...
Szerintem ez attól függ, hogy milyen anyagi körülmények között éltek. Ha szükség van a te megkeresett pénzedre is a megélhetéshez, akkor nem undorító anyukád kijelentése.
Ha nincs rá kimondottan szükség, akkor az.
Tőlem sose kértek pénzt a szüleim, de nem is volt rá szükségük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!