Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám úgy gondolja, hogy a...

Anyám úgy gondolja, hogy a vőlegényem fizessen mindent (rezsit, kaját). Szerintetek ez mennyire gyakori elvárás a szülők részéről? Illetve mennyire gyakori az, amikor a férfi fizet mindent?

Figyelt kérdés

Ha a párom fizetne minden számlát és kaját, az egy hónapban kb 70 ezer ft lenne. Anyám elég mérges, hogy én ennek a felét kifizetem. Anyám úgy gondolja, hogy az épp elég hozzájárulás, hogy én takarítok, rendben tartom a házat és főzök, pénzt ne adjak.

Párom jól keres, kb 5x annyit mint én. Én is 100 e ft felett kapok. Nagyszüleimtől is hallottam már, hogy mi az hogy én számlákat fizetek? Az nem a férfi dolga?

Nálatok hogy van ez fiatal párok, házasok, jegyesek?

2014. márc. 29. 15:59
1 2 3 4
 11/39 anonim válasza:
95%

Nem tudom, mennyire lesz ebből hosszú távon bármi is. Alap, hogy ha már összekötitek az életeteket, nincs én pénzem meg te pénzed, hanem közös kassza van. Az megint más, ha csak 2 hete jártok, de itt azt írod, hogy már vőlegényed...

Abszurd az egész. Ha majd lesz gyerek, ott is felesbe veszitek neki a dolgokat? Vagy hogy működik ez? El se tudom képzelni. Egyébként nekem a pofámról leszakadna a bőr, ha 5x többet keresnék a páromnál, mégis mindennek a felét fizettetném vele.

2014. márc. 29. 16:33
 12/39 anonim ***** válasza:
94%

Egy ideig működhet a külön kassza együtt élésnél, de akkor is csak úgy, ha ez egyik félnek sem okoz kellemetlenséget. Hogy lehet úgy együtt élni, hogy az egyik fél nem engedhet meg magának olyan életszínvonalat mint a másik? Nem is értem.

És mi lesz, ha majd gyerek lesz, és neked nem lesz bevételed, csak a GYES vagy GYED? Elfelezitek a lakást, te meg oldj meg utána mindent a nullából? Te onnantól magadra nem költhetsz semmit? meg a pelenka árát is majd elfelezitek?

És ha majd lakást akartok venni? Majd ő össze tud spórolni magának a havi félmillás fizetéséből, te meg mész az utcára, ha nem tudod kifizetni a felét? Mégis hogyan gondoljátok ezt, ha hosszútávon terveztek? És ha nem terveztek hosszú távon, akkor miért éltek együtt?

2014. márc. 29. 16:41
 13/39 anonim ***** válasza:
84%
Az ilyennek az a vege , h a ferfi vegul egesz mas eletszinvonalon el mint a csaladja, akik ugy elnek majd mint a kovartelyosak
2014. márc. 29. 16:43
 14/39 anonim ***** válasza:
31%

Tudod, felnőtt embereknél az úgy van, hogy anyuka azt gondol, amit akar, és azt beszél, amit akar, de mindig az adott PÁR beszéli meg egymással a saját dolgait és a pár dönt. Nem anyuka.

Nálunk úgy van, hogy felesben megy az egész. Amikor az egyikünk keresőképtelen, mert beteg, akkor természetesen a másik fizet mindent, és a beteg annyival járul hozzá a családi terhek viseléséhez, amennyivel tud. Ha pénzzel nem tud, akkor kimos, vasal vagy elmosogat.

2014. márc. 29. 16:52
 15/39 piroska és a farkas ***** válasza:
91%
Mi fiatal házasok vagyunk. Nálunk úgy van, hogy az én fizetésemből/számlámról levonódik a teljes rezsi, a férjem fizetéséből levonódik az amit félre teszünk, és ami az ő számláján marad, abból élünk. Soha nem felezgettünk, még nem voltunk házasok amikor természetes volt , hogyha pl cipőt venni megyünk nekem, akkor ő fizet, de ugyanilyen természetes az is, ha én fizetek, mert ő általában 10 nappal később kap fizetést mint én. Mindemellett ő ebben nagyon férfiként viselkedik,már amikor udvarolt, akkor sem engedte, hogy pl buszra szálláskor én megvegyem a saját jegyem, ő kért és fizetett automatikusan kettőt. Ez kis dolog, de sokat elárul szerintem.
2014. márc. 29. 17:11
 16/39 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem át kéne állnotok a közös kasszára.Mivel együttéltek felesleges garasoskodni, nem lakótársak vagytok hanem élettársak. És segítsen ő is a házimunkában, bár szerintem ez az elvégzett munkával arányos. Mert ha te dolgozol napi 8 órát,ő meg napi 12-t akkor gondolom nem lóbálnád a lábad otthon amíg meg nem érkezik, hogy majd felesben takarítotok vagy akármi. Menjen közös számlára két fizetés,abból fizessétek a számlákat a kaját, meg minden egyéb kiadást,plusz beszéljétek meg havi szinten mennyit költötök egyéb dolgokra és mennyit tesztek félre. Nincs enyém tiéd.Amit ti csináltok,olyan mintha 2 barát vagy egyetemista lakna együtt, megosztva a költségeket.
2014. márc. 29. 17:13
 17/39 anonim ***** válasza:
74%

Függetlenül attól, hogy kinek van igaza, soha nem engedném, hogy az anyám beleszóljon az anyagi dolgainkba!

Nektek kell megegyeznetek, hogy ki mit fizet.

2014. márc. 29. 17:29
 18/39 anonim ***** válasza:
28%

"kovartelyosak"??

Te erdélyi vagy?

2014. márc. 29. 17:30
 19/39 anonim ***** válasza:
16%
Igen erdelyi , te meg totfalusi
2014. márc. 29. 18:31
 20/39 anonim ***** válasza:
16%
Mond meg anyukádnak hogy nem cseléd és k..va vagy a kapcsolatban.
2014. márc. 29. 18:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!