Anyám úgy gondolja, hogy a vőlegényem fizessen mindent (rezsit, kaját). Szerintetek ez mennyire gyakori elvárás a szülők részéről? Illetve mennyire gyakori az, amikor a férfi fizet mindent?
Ha a párom fizetne minden számlát és kaját, az egy hónapban kb 70 ezer ft lenne. Anyám elég mérges, hogy én ennek a felét kifizetem. Anyám úgy gondolja, hogy az épp elég hozzájárulás, hogy én takarítok, rendben tartom a házat és főzök, pénzt ne adjak.
Párom jól keres, kb 5x annyit mint én. Én is 100 e ft felett kapok. Nagyszüleimtől is hallottam már, hogy mi az hogy én számlákat fizetek? Az nem a férfi dolga?
Nálatok hogy van ez fiatal párok, házasok, jegyesek?
Nem tudom, mennyire lesz ebből hosszú távon bármi is. Alap, hogy ha már összekötitek az életeteket, nincs én pénzem meg te pénzed, hanem közös kassza van. Az megint más, ha csak 2 hete jártok, de itt azt írod, hogy már vőlegényed...
Abszurd az egész. Ha majd lesz gyerek, ott is felesbe veszitek neki a dolgokat? Vagy hogy működik ez? El se tudom képzelni. Egyébként nekem a pofámról leszakadna a bőr, ha 5x többet keresnék a páromnál, mégis mindennek a felét fizettetném vele.
Egy ideig működhet a külön kassza együtt élésnél, de akkor is csak úgy, ha ez egyik félnek sem okoz kellemetlenséget. Hogy lehet úgy együtt élni, hogy az egyik fél nem engedhet meg magának olyan életszínvonalat mint a másik? Nem is értem.
És mi lesz, ha majd gyerek lesz, és neked nem lesz bevételed, csak a GYES vagy GYED? Elfelezitek a lakást, te meg oldj meg utána mindent a nullából? Te onnantól magadra nem költhetsz semmit? meg a pelenka árát is majd elfelezitek?
És ha majd lakást akartok venni? Majd ő össze tud spórolni magának a havi félmillás fizetéséből, te meg mész az utcára, ha nem tudod kifizetni a felét? Mégis hogyan gondoljátok ezt, ha hosszútávon terveztek? És ha nem terveztek hosszú távon, akkor miért éltek együtt?
Tudod, felnőtt embereknél az úgy van, hogy anyuka azt gondol, amit akar, és azt beszél, amit akar, de mindig az adott PÁR beszéli meg egymással a saját dolgait és a pár dönt. Nem anyuka.
Nálunk úgy van, hogy felesben megy az egész. Amikor az egyikünk keresőképtelen, mert beteg, akkor természetesen a másik fizet mindent, és a beteg annyival járul hozzá a családi terhek viseléséhez, amennyivel tud. Ha pénzzel nem tud, akkor kimos, vasal vagy elmosogat.
Függetlenül attól, hogy kinek van igaza, soha nem engedném, hogy az anyám beleszóljon az anyagi dolgainkba!
Nektek kell megegyeznetek, hogy ki mit fizet.
"kovartelyosak"??
Te erdélyi vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!