Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Munkakérdés, mindenki mást...

Munkakérdés, mindenki mást mond, teljesen tanácstalan vagyok elvállaljam vagy ne? Családi és baráti nyomás is befolyásol.

Figyelt kérdés

Lenne egy állás, remek munka, tudnám és szeretném is csinálni, de hatig kell dolgozni ill. szombaton is.

Anyám: vállald el, persze, de jó, van munka

Férj: nem éri meg, elmegy az egész nap vele, a szombat is, gyereket bébiszitter hozza el az oviból, ami 2 gyerek min. napi két órával számolva min. napi 2000 Ft, mi marad a minimálbérből? (De ha nem dolgozom, akkor meg semmi jövedelmem nincs.) Aztán lesz tavaszi szünet, nyári szünet, ovibezárás, betegek havi 1*, mindig szittert kellene hívni.

Barátnő: szétment a házassága, mert mindketten egész nap dolgoztak, nem volt idejük egymásra, ő ellene van

Teljesen tanácstalan vagyok, most lenne munka, a lenézett munkanélküli állapotból dolgozó nő lennék, másrészt meg a család látná kárát, de máshol is ez van, hogy dolgoznak mindketten nem? Akinél két nagymama is csatasorban áll, hogy vigyázzon az unokákra, az hülyének néz, hogy miért nem megyek dolgozni és miért nem ingázom akár napi 30 km-t, hiszen az ovi fél hatkor már nyit vihetném a gyerekeket, de ez már másik probléma.

Szóval: ti vállalnátok vagy kivárnátok, hátha lesz másik munka?

2014. márc. 21. 08:30
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem vállald el a munkát, kipróbálod pár hónapig, hogy hogyan működik a dolog, ha nem megy, akkor hagyod, ezzel nem veszíthetsz semmit. Ha mindenképpen kell babysitter, akkor azt javaslom, hogy egy (vagy több) diákot keress meg ezzel a céllal, ők olcsóbban elvállalják.
2014. márc. 21. 13:17
 42/47 anonim válasza:
0%
Szülj mégegy gyereket.
2014. márc. 21. 19:23
 43/47 anonim ***** válasza:

Ha már eddig is tanácstalan voltál, ezek az ellentmondó válaszok nem fognak segíteni a döntésban.

Én mégis azt ajánlom, hogy MINDENKÉPPEN vállald el a munkát.

Ahogy látom, a nagyszülők - dacára a távolságnak - valamit azért mégis tudnának segíteni. Ha az első időkben el is megy sok pénz a babysitterre, később talán többet is fogsz keresni, és jobb munkát is könnyebben találsz aktívként.

Nem tudom, mennyire "erős" a házasságod, de arra is gondolj, hogy esetleg (hidd el, igazán nem kívánom ezt Neked!) a nézetkülonbségek miatt felbomlik, láttam már ilyet. Akkor ott állsz egy fillér nélkül, megélhetési lehetőség nélkül, és kezdheted az egészet előlről, jókora hátránnyal...

Állj a sarkadra, ne hagyd, hogy a jövőd esetleg - a férjad kényelme miatt - tönkremenjen.

Tudom, hogy nem könnyű. De úgy látom, szívesen vállalnád azt a munkát, amit felajánlottak, vágj bele! Nem biztos, hogy holnap is lesz ilyen lehetőséged.

Persze, az ingázás bonyolítja a helyzetet, de ahogy mondod, egyelőre próbaidőről lenne csak szó, utána Te is meglátod, hogy bírjátok-e vagy sem.

A szombat helyett aműgy is kapsz egy másik szabadnapot, akkor elintézhatad az elmaradt munkákat, és aznap a gyerekekkel is Te foglalkozhatsz. Más csalágokban is így megy ez, és ami kis pénz megmarad a fizetésedből, az is tiszta haszon,

Ha a férjed valóban szeret Téged és a gyerekeit, nem gördíthet akadályt a továbbjutásod elé.

A két gyerek mellett még egy nyelvet is megtanultál, ez azt mutatja, hogy szorgalmas vagy, kár lenne kihagynod ezt az alkalmat. Valahogy csak megoldjátok, és ha a férjad látja, hogy elhatároztad magadat a továbblépésre, ő is jobban meggondolja a dolgot, és segíítségedre lesz, akármilyen fáradt is...

Rajta!

2014. márc. 22. 06:39
 44/47 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, különösen azoknak, akik végigolvasták a kérdést :)

Anya ÉS apa is 6-ig dolgozik, mama nincs, fizetett szitter van. A kb. 70ezerből 30ezer menne szitterre, tájékozódtam az árakról. Két gyerek óránként min. 1500 Ft, napi 2-3ezer Ft-ba kerülne.

Egyelőre vállalom a próbaidőt és közben keresek másik állást, bár nem tudom, mennyire fog örülni a munkaadó, ha kiderül ebben a kis városban, hogy nem vagyok eléggé elkötelezett.

Semmi problémám nem lenne, ha mondjuk ötre végeznék, akkor a minimálbér is "megéri", mert akkor nem kellene szitter.

2014. márc. 24. 09:08
 45/47 A kérdező kommentje:
Valaki állást ajánlott, a válasz: Vas megye.
2014. márc. 24. 09:08
 46/47 A kérdező kommentje:
És nem, nem szülök még egy gyereket, 3-at nehezebb eltartani, mint 2-t, főleg, ha nagyobbak, sőt 0 családi támogatással a kettő is pont elég.
2014. márc. 24. 09:10
 47/47 anonim ***** válasza:
57%
Mi a helyzet azóta, kedves kérdező?
2015. febr. 9. 19:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!