Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Munkakérdés, mindenki mást...

Munkakérdés, mindenki mást mond, teljesen tanácstalan vagyok elvállaljam vagy ne? Családi és baráti nyomás is befolyásol.

Figyelt kérdés

Lenne egy állás, remek munka, tudnám és szeretném is csinálni, de hatig kell dolgozni ill. szombaton is.

Anyám: vállald el, persze, de jó, van munka

Férj: nem éri meg, elmegy az egész nap vele, a szombat is, gyereket bébiszitter hozza el az oviból, ami 2 gyerek min. napi két órával számolva min. napi 2000 Ft, mi marad a minimálbérből? (De ha nem dolgozom, akkor meg semmi jövedelmem nincs.) Aztán lesz tavaszi szünet, nyári szünet, ovibezárás, betegek havi 1*, mindig szittert kellene hívni.

Barátnő: szétment a házassága, mert mindketten egész nap dolgoztak, nem volt idejük egymásra, ő ellene van

Teljesen tanácstalan vagyok, most lenne munka, a lenézett munkanélküli állapotból dolgozó nő lennék, másrészt meg a család látná kárát, de máshol is ez van, hogy dolgoznak mindketten nem? Akinél két nagymama is csatasorban áll, hogy vigyázzon az unokákra, az hülyének néz, hogy miért nem megyek dolgozni és miért nem ingázom akár napi 30 km-t, hiszen az ovi fél hatkor már nyit vihetném a gyerekeket, de ez már másik probléma.

Szóval: ti vállalnátok vagy kivárnátok, hátha lesz másik munka?

2014. márc. 21. 08:30
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
24%
Nekem meg úgy tűnik kérdező te nem akarsz dolgozni. 30 km, diákként ingáztam vonattal gyalog az egyáltalán nem sok.
2014. márc. 21. 08:57
 12/47 anonim ***** válasza:
79%
ilyen feltételek mellett szerintem nem éri meg bevállalni, mindjárt másabb lenne ha valaki a családból érte tudna menni a gyerekekért, de még, hogy a min bérből bébiszittert fizetni...fölösleges és értelmetlen, csak azért, hogy mások szemébe ne háztartásbeli legyél. A kívülállóak könnyen beszélnek főleg a barátnő ha neki van aki vigyázzon a gyerekére.
2014. márc. 21. 08:58
 13/47 anonim ***** válasza:
95%
diákként, még jó, hogy mindenki bevállalja az ingázást...nem vár az oviba a 2 gyerek, hogy érte menj épp munkaidőbe, a válaszadók gondolkozhatnának is kicsit
2014. márc. 21. 09:00
 14/47 anonim ***** válasza:
63%

de azon is lehet gondolkozni, hogy nem fog olyan melót találni, ami mindenkinek tetszik, ahonnan majd mindig elengedik ha beteg a gyerek, vagy oda kell érni, azért van apja is a gyereknek, hogy együtt összehangolják!

vagy majd megy dolgozni, ha tudnak egyedül iskolába menni a gyerekek, akkor meg több éves lyuk lesz az önéletrajzában és azért nem fog kelleni!

2014. márc. 21. 09:02
 15/47 anonim ***** válasza:
71%
Én a munkát választanám, azt is választottam annak idején. Szabadság jár, ha betegek, te és a férjed is tudtok felváltva kivenni rá szabit. Nekünk annak idején erre ment az összes szabink évekig. Néha be kellett vonni a nyugdíjas szomszédnéniket, de szívesen segítettek egy csomag kávéért, ilyen-olyan viszont segítésért (lehet cserében segíteni nekik ásni, csapot szerelni, ilyenek). Az oviból hordásért meg egy diákot kéne megkérni, hogy vigye haza őket, havi 10 ezerért boldogan vállalná bármelyik tizenéves szerintem.
2014. márc. 21. 09:05
 16/47 anonim ***** válasza:
75%

Ha elvállalod, még mindig kereshetsz másik helyet, ahol rövidebb a munkaidő, nem kell örökre ott maradnod :)

Sőt ez lehet, hogy növelné is az esélyeidet, ha nem munkanélküliként mész oda a következő helyre. Meg te is visszarázódsz kicsit a munka világába.

A gyerekek meg akkor is lesznek betegek és akkor lesz szünet, ha nem 6-ig dolgozol, hanem 4-ig.

2014. márc. 21. 09:06
 17/47 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, főleg a tapasztalatokat. Mint írtam, gyerek nélkül én is ingáztam, ráértem.

Férj is ugyanígy dolgozik, szomszédokat végigkérdeztem, rokonokat is, ismerősöket is. Ketten hirtelen munkát találtak, akik szitterek lettek volna, egyik már amúgy is két gyerekre vigyáz, ha azok betegek, enyémre nem tud vigyázni, van aki most is néha besegít ingyen, de napi rendszerességgel nem vállalja a dolgot, mert az felelősség és elfoglaltság. Szitter egyébként mindenképpen kell későbbre is, csak nem mindegy, hogy naponta vagy csak alkalmanként. És hát a lyuk az önéletrajzban...míg itthon gyerekeztem, csináltam egy középfokú nyelvvizsgát, most másikat akarok, ha már itthon vagyok, el is kezdtem, de elsősorban dolgozni kellene, ugye, nem itthon tanulgatni, mint lánykoromban.

2014. márc. 21. 09:07
 18/47 anonim ***** válasza:
73%

Szia!

én a helyedben nem a munka problémára mennék rá, hanem a gyerekfelügyelet megoldására. Ha sikerülne valami alternatívát találni a bébiszitter helyett, akkor 1. nem eszi a pénzt a bébiszitter megfizetése 2. a munkádból szerzett jövedelmed nyereség marad

2014. márc. 21. 09:09
 19/47 A kérdező kommentje:

Szabadság jár, ha betegek, de nem próbaidő alatt egy hétre mondjuk. Ez új ház, fiatalokkal, nincsenek öreg szomszéd nénik, csak egy beteges, na ő szokott rájuk vigyázni ritkán.

Elsőnek nem is írtam: de férj is keres nekem állást, hirtelen eszébe jutott pár név, hogy most ez lenne este 6-ig. Szereti, ha itthon vagyok és van kaja meg pihenhet, ha hazajön és nem neki kell fürdetni meg vacsoráztatni. Fizikai munkát végez, elfárad egész nap.

2014. márc. 21. 09:12
 20/47 anonim ***** válasza:
53%
ja értem ! a férjed fél, hogy ha melózol akkor majd neki is kell otthon csinálni valamit :D értem én, akkor maradj otthon, és szolgáld ki! :D
2014. márc. 21. 09:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!