Munkakérdés, mindenki mást mond, teljesen tanácstalan vagyok elvállaljam vagy ne? Családi és baráti nyomás is befolyásol.
Lenne egy állás, remek munka, tudnám és szeretném is csinálni, de hatig kell dolgozni ill. szombaton is.
Anyám: vállald el, persze, de jó, van munka
Férj: nem éri meg, elmegy az egész nap vele, a szombat is, gyereket bébiszitter hozza el az oviból, ami 2 gyerek min. napi két órával számolva min. napi 2000 Ft, mi marad a minimálbérből? (De ha nem dolgozom, akkor meg semmi jövedelmem nincs.) Aztán lesz tavaszi szünet, nyári szünet, ovibezárás, betegek havi 1*, mindig szittert kellene hívni.
Barátnő: szétment a házassága, mert mindketten egész nap dolgoztak, nem volt idejük egymásra, ő ellene van
Teljesen tanácstalan vagyok, most lenne munka, a lenézett munkanélküli állapotból dolgozó nő lennék, másrészt meg a család látná kárát, de máshol is ez van, hogy dolgoznak mindketten nem? Akinél két nagymama is csatasorban áll, hogy vigyázzon az unokákra, az hülyének néz, hogy miért nem megyek dolgozni és miért nem ingázom akár napi 30 km-t, hiszen az ovi fél hatkor már nyit vihetném a gyerekeket, de ez már másik probléma.
Szóval: ti vállalnátok vagy kivárnátok, hátha lesz másik munka?
de szép kis család
apuka semmit sem csinál a gyerekekkel, mert ő dolgozik (vajh hány apuka rohan haza megfürdetni a gyerekét 10 óra unka után?), ezért anyuka ne menjen dolgozni
anyuka a szolga, de neki megfelel, hogy amíg a gyerekek önállóak nem lesznek, addig otthon marad
23-as vagyok.
Nem volt nyitva fél 7-ig az ovi. Mi úgy oldottuk meg, hogy az apuka is segített, és nem volt olyan, hogy sokat dolgozom nincs kedvem a gyerekekkel foglalkozni. Nem kedv kérdése. Az én férjem kőművesként dolgozott, ő is rengeteget dolgozott, de mindig meg tudtuk oldani. Ha mégsem akkor a szomszéd ment a gyerekekért aki örömmel elvállalta. Persze nem vártuk, hogy ingyen, de pénzt sem kért. Így mi úgy oldottuk meg, hogy mindig vittem neki valamit. Hol 2-3 kiló csirkecombot, hol 1-2 kiló gyümölcsöt stb. Idős asszony volt, jól jött a nyugdíja mellé. A gyerekek is felfogták, hogy anya-apa dolgozik, és ők is este segítettek azzal, hogy elmentek könyörgés nélkül fürdeni, rendesen vacsoráztak stb.
Ráadásul azok a gyerekek akiknek mindkét szülője dolgozik hamarabb lesz önállóbb.
Ha apuka elvárja a nyugalmat, a teljes kiszolgálást, akkor mutasson fel annyi jövedelmet, hogy a párjának tényleg csak a gyerekekre, a háztartásra és a férj kiszolgálására kelljen koncentrálnia.
Ez tudom, hogy itthon a mai világban nem kivitelezhető. Esetleg apukának egy külföldi munka lehetősége még nem merült fel? Akkor nyugiban lenne a családtól, ha ugyanazt a nehéz fizikai munkát végezné kinn, akkor a mostani jövedelme többszörösét megkeresné. Anyuka viszont csak és kizárólag a családra koncentrálhatna.
Összefoglalva: Nem biztos, hogy neked kellene váltanod, dolgoznod.
Elindult a feminista apokalipszis? Nem is a férjről van szó, de ti már küldenétek külföldre évekre és csak a pénzt várnátok tőle. Azért ez is undorító nem csak az, hogy nincs kedve megfürdetni a gyerekét.
Egyébként továbbra is azt mondom, ha nincs megoldva baby sitter nélkül a gyerekek felügyelete vagy nincs jobban fizető állás, akkor nincs értelme a munkának, mert csak viszi a pénzt és közben nem is találkoztok. Sem a gyerekekkel, sem egymással.
Akik "megoldjották", azoknál VAGY nagymama volt a közelben, VAGY az apuka nem dolgozott ugyanolyan késöig, mint ebben az esetben.
A kérdezö leírta, hogy egyrészt MINDKETTEN este 6 utánig dolgoznak.
A bejárás ugyan "csak" 30 km, de reggel is meg este is MÁSFÉL óra, ami azért nem olyan apróság.
A kerdezö ugyan kapna minimálbért, de az utazásra meg bébiszitterre rá is költi, magyarul NINCS belöle pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!