Munkakérdés, mindenki mást mond, teljesen tanácstalan vagyok elvállaljam vagy ne? Családi és baráti nyomás is befolyásol.
Lenne egy állás, remek munka, tudnám és szeretném is csinálni, de hatig kell dolgozni ill. szombaton is.
Anyám: vállald el, persze, de jó, van munka
Férj: nem éri meg, elmegy az egész nap vele, a szombat is, gyereket bébiszitter hozza el az oviból, ami 2 gyerek min. napi két órával számolva min. napi 2000 Ft, mi marad a minimálbérből? (De ha nem dolgozom, akkor meg semmi jövedelmem nincs.) Aztán lesz tavaszi szünet, nyári szünet, ovibezárás, betegek havi 1*, mindig szittert kellene hívni.
Barátnő: szétment a házassága, mert mindketten egész nap dolgoztak, nem volt idejük egymásra, ő ellene van
Teljesen tanácstalan vagyok, most lenne munka, a lenézett munkanélküli állapotból dolgozó nő lennék, másrészt meg a család látná kárát, de máshol is ez van, hogy dolgoznak mindketten nem? Akinél két nagymama is csatasorban áll, hogy vigyázzon az unokákra, az hülyének néz, hogy miért nem megyek dolgozni és miért nem ingázom akár napi 30 km-t, hiszen az ovi fél hatkor már nyit vihetném a gyerekeket, de ez már másik probléma.
Szóval: ti vállalnátok vagy kivárnátok, hátha lesz másik munka?
Alternatíva a szitter helyett? Mi az? Az én szüleim messze laknak, anyósnak meg megvan a saját élete. Más ötlet?
Na, megyek, később visszanézek.
Én 70 km-t utaztam vonattal gyerek mellett, minimálbérért, és bár este 5-ig dolgoztam, de mire hazaértem volt fél 7 is. Mindent meg lehet oldani ha az ember nagyon akarja. Én inkább dolgoztam, mert a minimálbér is pénz, és jobb mint a pénztelenség.
Látom azok akik szerint sokan így dolgoznak le vannak pontozva, nyugodtan le lehet ezt is, mert én is azt mondom, hogy 30 km nem egy távolság.
Komolyan. Ha nem akarsz dolgozni, és kifogásokat keresel akkor ne dolgozzál. A férjed eleve azon az állásponton van, hogy nem kéne dolgozni. Ne dolgozz. Maradj otthon, valószínű, hogy a férjed keres olyan jól, hogy eltartson téged is. Mi nem engedhettük meg, hogy én évekig otthon üljek.
nincs kedve
egyem a szívét, szóval a gyerek kellett, de foglalkozni nem akar vele, komolyan maradj otthon, legyél szolga, nehogy legyen önálló kereseted, életed, munkád, barátai... a férjed elnyom, te meg hagyod
27/29
Hátha az anya helyett is megkeresi a pénzt amiből élnek, akkor hadd üljön már le otthon a seggére egy kicsit, anélkül, hogy gond lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!