Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Véleményetek szerint nőként...

Véleményetek szerint nőként vagy férfiként nehezebb élni?

Figyelt kérdés
Egy régi tanárom mondogatta, aki mindig a nőket szidta és mondta, hogy nekik könnyű. Hogy mire gondol, azt nem értettük. Szerintetek is könnyebb nőnek lenni? Kort, nemet írjatok légyszíves.
2009. dec. 16. 09:08
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Jó, akkor példálózz a szüléssel, én erre mondom a gyerektartást, meg azt, hogy ha az anya úgy dönt, onnantól kezdve kéthetenként láthatod a gyereked. Erre te biztos tudsz mondani valamit, erre én mondhatom a katonaságot meg a rövidebb várható élettartamot, és egy soha véget nem érő szópárbajt lehet elkezdeni =)

Amúgy azért nem szeretem, ha a szüléssel példálóznak, mert akinek a szülés "teher", az inkább ne szüljön! A szülés lehet, hogy fáj, de legalább annyi pozitívumot is ad (jó esetben) az anyának, sőt sokkal többet!

2009. dec. 16. 19:37
 22/26 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de a terhesség szó nem véletlenül alakult ki a magyar nyelvben. Én sosem gondoltam, hogy a gyerekem teher, de ettől még nem volt egyszerű menet a terhesség, szülés, gyereknevelés. Ne haragudj, de ezt te férfiként nem nagyon tudod megítélni, amiről nem tehetsz, de nem kellene ilyen könnyen véleményt alkotni olyanról, amit nem tudsz megtapasztalni. Egyébként a nők aránya a katonaságban 30-35%, ami nem kevés. Legalábbis nálunk.
2009. dec. 16. 19:41
 23/26 anonim ***** válasza:

Én lány vagyok, de én sem szeretem, ha a nők a szüléssel példálóznak. Mert amikor egy nő teherbe esik, tudja, mire számít, és az ő döntése volt.

Ez meg, hogy a pasi legyen kemény... Szerintem ez nem társadalmi elvárás, hanem a férfiak várják el egymástól. És ha neked nehéz különbséget tenni aközött, hogy kiállj valaki mellett (legyél kemény) és pofán verj egy nőt (bántalmazás), akkor nem is tudom már folytatni a mondatot.

2009. dec. 16. 22:15
 24/26 anonim ***** válasza:

Semmivel sem könnyebb nőnek lenni! Ebben a kérdésben nem adható szerintem egyértelmű válasz, mert mindkét nemnek megvan a keresztje, amit szívesen lerakna időnként.

19/L

2009. dec. 18. 19:49
 25/26 anonim ***** válasza:
Szerintem nőnek nehezebb: szülés, menstruáció, gyerek, karrier, ha nem vagy szép, akkor azzal is baj van.
2009. dec. 19. 12:54
 26/26 anonim ***** válasza:
Olyan nők is dolgoztak pl. Japánban is a hadigyárakban, akik életükben 1 db gombot sem tudtak felvarrni, mégis a gyárakban fegyvereket szereltek össze, töltényeket gyártottak, ejtőernyőket varrtak, tankokat szereltek össze, stb. Szóval ez a háborús dolog sem kérdésdöntő téma. Ma is rengeteg nemzet hadseregében szolgálnak nők, és a háborús övezetekben is meglehetősen sok nő szolgál, ill. békefenntartóként.
2009. dec. 19. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!