Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Véleményetek szerint nőként...

Véleményetek szerint nőként vagy férfiként nehezebb élni?

Figyelt kérdés
Egy régi tanárom mondogatta, aki mindig a nőket szidta és mondta, hogy nekik könnyű. Hogy mire gondol, azt nem értettük. Szerintetek is könnyebb nőnek lenni? Kort, nemet írjatok légyszíves.
2009. dec. 16. 09:08
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
38%

Ha nőként nehezebb élni, akkor miért van több drogos, alkoholista férfi? Az élet elől a számítógépes szerepjátékokba menekülők 95%-a miért fiú? A kezelhetetlen, problémás gyerekek nagy többsége miért fiú? Az öngyilkosok többsége miért férfi?

Lehet itt magyarázgatni, de a férfiakra az emancipáció óta annyira ellentétes elvárások nehezednek, amin a franc se tud kiigazodni =)

2009. dec. 16. 11:44
 12/26 A kérdező kommentje:
Hogy érted, hogy a férfiakra ellentétes elvárások nehezednek? Mondanál erre egy példát? Mert azt lehet mondani, hogy a nőkre ellentétes elvárások nehezednek, hisz legyenek jó anyák, háziasszonyok, de nézzenek is ki jól, közben dolgozzanak is. Én úgy látom, hogy a férfiakkal szemben a fő elvárás az, hogy legyen egy stabil munkahelyük. Ezen mi ellentétes elvárás? Azt nem tudom, hogy tényleg ennyivel több férfi lesz-e öngyilkos, alkoholista stb. Erről hol van statisztika? Egyébként sok férfi gyengébb jellemű bizonyos helyzetekben. Talán ezért.
2009. dec. 16. 11:52
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
11:44 mert a férfiak lelkileg labilisabbak, aminek egyik oka szerintem: nagyon zárkózottak, nem szeretnek lelkizni és magukba fojtják a problémákat, vagy italba/drog menekülnek
2009. dec. 16. 12:57
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nőként nehezebb. Gyerekek, háztartás, férj és ugyanaz a munka amit a férjem is elvégez. Ha otthon tud maradni a családdal úgy oké. De munka mellett nagyon nehéz.
2009. dec. 16. 16:41
 15/26 anonim ***** válasza:

[link]

Tessék, itt van egy például az USA-ról nagy átlagban kb. 5x annyi férfi lesz öngyilkos, mint nő. De ha beírod a google-be, hogy Suicide statistics, akkor milliónyi statisztikát kaphatsz erről :)

Az ellentétes elvárásokra példa:

A férfi legyen, kemény, erős, határozott, a bajban mindig tudja mit kell tenni DE nem vághatja szájba a csaját, ha hülyeséget beszél.Félre ne érts, nem is akarom szájbavágni, csak ez is egy ilyen dolog. Most akkor legyünk kemények, vagy ne? Néha igen, néha nem?

Másik példa: a fiúkba belé van nevelve, hogy ha erősnek, keménynek mutatja magát, akkor valamiféle férfinak járó tiszteletet fog kapni a nőtől. Ehhez képest a kis 14 éves túlemancipált csitrik úgy törik derékba a fiúk önértékelését, hogy hajjaj. Tiszteletnek nyoma sincs, az ember egy idő után úgy érzi, hogy ugyan mirefel várják el tőle, hogy erősnek mutassa magát?

És még milliónyi ilyen ellentétes dolog van, fene tud ezeken kiigazodni, most mikor is "kell" erőszakosnak lenni, mikor gyengédnek, mikor határozottnak és mikor alkalmazkodónak, stb.

2009. dec. 16. 18:39
 16/26 A kérdező kommentje:
18:39: szerintem te férfi vagy, nem is ez a gond, csak meg sem próbálod a másik oldalról nézni a dolgokat...
2009. dec. 16. 18:44
 17/26 anonim ***** válasza:
37%
De ez csak az én véleményem, mondom, a miérteken el lehet vitatkozgatni, de tény, hogy ebben a modern korban a férfiak sokkal kevésbé érzik jól magukat, mint a nők. Többen öngyilkosak, többen menekülnek a világ elől ebbe-abba.
2009. dec. 16. 18:45
 18/26 A kérdező kommentje:
Szerintem meg a férfiak gyengébbek érzelmi szempontból. Ha nem is mutatják ki, de sebezhetőbbek. Nekem van fiam, hát a nyavalygás a fiúkra sokkal jellemző kis korban, utána meg csak nem merik kimutatni. De ettől még ott a terhesség, szülés stb. Ha belegondolsz, egy nő sokkal erősebb, mert sok férfi ezt túl sem élné. Már attól rosszul vannak, ha a lábukat leepilálják. A nők erősebbek, mert sokkal többet kell elviselniük.
2009. dec. 16. 18:48
 19/26 anonim ***** válasza:

Nem szeretem, ha a szüléssel példálóznak. Ez alapján a gondolatmenet alapján sokkal több férfi élt túl lőtt sebeket, mint nő, úgyhogy erősebbek. Tudom, hogy ez hülyeség, épp úgy, mint "a férfiak ki sem bírnák a szülést".

Amúgy azzal egyetértek veled, hogy a nőknek általában nagyobb a teher- és munkabíró képességük. Ez így van, nem vitatom, de ez is csak azt mutatja, hogy férfinak a mai világban nehezebb lenni =)

2009. dec. 16. 19:27
 20/26 A kérdező kommentje:
Miért ne példálódzanak a szüléssel, ha te jössz az öngyilkossági statisztikával? Reálisan kellene nézni a dolgokat, nem pedig kihagyni információkat az egyik oldalról csak azért, hogy a másikat kedvezőbbnek tüntessük fel. Én ezt gondolom.
2009. dec. 16. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!