Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Divat lett utálni a karácsonyt?

Divat lett utálni a karácsonyt?

Figyelt kérdés

Úgy veszem észre, hogy divat lett utálni a karácsonyt. Itt ezen az oldalon is, meg még tucatnyi fórumon nap mint nap olvasni, hogy egyre több ember utálja a karácsonyt. Feltettem ezzel kapcsolatban egy másik oldalon kérdést, és azt a választ kaptam, hogy mert nincs pénz ajándékra...stb.

Dehát könyörgöm! Ez a szeretet, a család ünnepe! Nálunk sem lesz ajándék, ilyen szegény karácsonyunk még sosem volt, de majd levágunk három tyúkot, megsütjük meg főzünk levest, összeülünk és jót beszélgetünk! Úgyis különlakok már két éve anyukáméktól, hazautazunk 24-én reggel a szüleimhez, feldíszítjük a fát, felpucoljuk a tyúkokat, sütünk egy kis vizes piskótát és boldogok leszünk. Miért kell hagyni, hogy a pénzhiány elrontsa az ünnepet? Anyáméknak rengeteg a tartozása, nincs annyi bevételük, amennyi a kifizetnivaló lenne. Fejük fölött a behajtócég, de anyám mégis lázasan és ami a legfontosabb: BOLDOGAN készülődik a karácsonyra! A szenteste nem arról fog szólni, hogy megpróbáljuk kitalálni hogyan lehetne újabb egy hónappal kitolni a villany kikapcsolását, hanem arról, hogy beszélgessünk, szeressük egymást, boldogok legyünk.

Miért anyagiasodott el így a világ? Nem értem sajnos.

2009. dec. 15. 16:32
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
Na volt pijázás ? Én elfelejtettem innnni.
2010. jan. 8. 16:17
 52/56 anonim ***** válasza:
Én imádom a karácsonyt. És nem csak az ajándékok miatt lehet imádni. nyilván az is előnyös. de gyerekkorom óta inkább azt nem voltam soha képes kivárni, hogy én ajándékozzak. Sokszor idő előtt elmondtam anyukámnak, apukámnak, mit vettem, mert képtelen voltam kivárni, hogy végre odaadhassam. Imádom a fényeket a feldíszített utcákon is. Olyan városban lakom, ahol nagy forgalom nincs, az utca ilyenkor szépen néz ki. (Pesten az éjszakai díszfény talán nem akkora cucc, mint itt.) Szeretem a hangulatát, meg precízen csomagolni stb. Szeretem idő előtt megvenni az ajándékokat, és egy-két kevésbé nyálas zenét is szeretek.
2016. nov. 11. 22:10
 53/56 anonim ***** válasza:
Ja, és nem vagyok már gyerek, 23 éves vagyok. Mivel spanyolul tanulok, idén egy spanyol karácsonyi sütit fogok kipróbálni.
2016. nov. 11. 22:11
 54/56 anonim ***** válasza:
Mondjuk páran mondták a Betlehemet stb. Nálunk a város (nagyközség inkább) főterén életnagyságú betlehem van minden évben. Nem mondom, hogy nagy körülötte a felhajtás, mert minden évben ugyanaz, de a kisgyerekeket elviszik megnézni, unokaöcsémnek is tetszett tavaly.
2016. nov. 11. 22:12
 55/56 anonim ***** válasza:
Utolsó komment: azt megértem, aki a rokonlátogatást képmutatásnak tartja. mi sem lógunk együtt minden nap a rokonokkal,de évente többször meglátogatjuk egymást ünnepektől függetlenül. Van külföldön élő rokonunk is, ő mindig hazarepül messziről (nem ünnepi időben feltétlenül), és összehívja az egész rokonságot. Na most a nagymamám generációjában 5 testvér volt, és már ők dédnagymamák, szóval úgy képzeljétek el. Mondjuk a külföldi rokon gazdag, így itthon is nagyobb házat tud fenntartani, befér ennyi ember. Mi magunk a kicsit szűkebb körrel tartunk kapcsolatot (anyukám testvérei + családjuk), és ünnepekkor is összejövünk (karácsony, halottak napja), de random alkalmakkor is néha-néha meghívjuk őket. Az tény, hogy az unokatesóimmal nem szoktam együtt lógni, nem járunk mondjuk együtt moziba meg ilyenek, de szerintem nem is kell erőltetni, ha egyszerűen tökmás az ízlésünk. Szerintem a karácsony együtt ünneplésére önmagában az feljogosít, hogy amúgy is látogatjuk egymást, leutazunk egymáshoz máskor is, elmegyünk egymás ballagására, fellépése stb.
2016. nov. 11. 22:16
 56/56 anonim ***** válasza:
Szerencsére én nem nagyon tapasztalom azt, hogy az utóbbi években nőtt volna a karácsony-ellenesség. Az én családomból anyukám is nagyon szereti a karácsonyt rajtam kívül és a rokonaim, barátaim közül is akadtak olyanok, akik már augusztusban is a karácsonyról beszélgettek.
2019. szept. 1. 15:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!