Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Divat lett utálni a karácsonyt?

Divat lett utálni a karácsonyt?

Figyelt kérdés

Úgy veszem észre, hogy divat lett utálni a karácsonyt. Itt ezen az oldalon is, meg még tucatnyi fórumon nap mint nap olvasni, hogy egyre több ember utálja a karácsonyt. Feltettem ezzel kapcsolatban egy másik oldalon kérdést, és azt a választ kaptam, hogy mert nincs pénz ajándékra...stb.

Dehát könyörgöm! Ez a szeretet, a család ünnepe! Nálunk sem lesz ajándék, ilyen szegény karácsonyunk még sosem volt, de majd levágunk három tyúkot, megsütjük meg főzünk levest, összeülünk és jót beszélgetünk! Úgyis különlakok már két éve anyukáméktól, hazautazunk 24-én reggel a szüleimhez, feldíszítjük a fát, felpucoljuk a tyúkokat, sütünk egy kis vizes piskótát és boldogok leszünk. Miért kell hagyni, hogy a pénzhiány elrontsa az ünnepet? Anyáméknak rengeteg a tartozása, nincs annyi bevételük, amennyi a kifizetnivaló lenne. Fejük fölött a behajtócég, de anyám mégis lázasan és ami a legfontosabb: BOLDOGAN készülődik a karácsonyra! A szenteste nem arról fog szólni, hogy megpróbáljuk kitalálni hogyan lehetne újabb egy hónappal kitolni a villany kikapcsolását, hanem arról, hogy beszélgessünk, szeressük egymást, boldogok legyünk.

Miért anyagiasodott el így a világ? Nem értem sajnos.

2009. dec. 15. 16:32
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
78%

van, aki azért utálja a karácsonyt, mert rossz emlékek fűződnek hozzá. és az miért baj?!

ez nem divat kérdése.

2009. dec. 15. 19:50
 32/56 anonim ***** válasza:
52%
nem kell sok pénz ,már a készülödés a fontos díszités,zene hallgatás,recept csere és beszélgetés este a gyertya fénynél.MEGHIT KARÁCSONYT.
2009. dec. 15. 21:50
 33/56 anonim ***** válasza:
52%

mi még nem vagyunk csórók ,van munkánk de mindenkinek a legolcsobb ajándékot választom és 1 db-ot.PL.egy ágyneműhuzatot 2400ft.

Kis gyerköcömnek meg itt a neten vettem használt márkás jó minöségű játékot ,gyönyörű állapotban van és féláron.

Készülödéstöl meg soha nem merültem ki mert már ősz után gyüjtögetek ajándékot.Nagy lakomát meg hülye lennék tartani hogy kifáradjak és beguruljak a fa alá.Szoval nem csak a pénzt kell beosztani hanem az ídőt is.Én nem csinálok cirkuszt a karácsonyból és SZERETEM.

2009. dec. 15. 22:01
 34/56 anonim ***** válasza:
100%
én csak azért utálom a karácsonyt, mert apa olyankor holtrészeg.
2009. dec. 15. 23:39
 35/56 anonim ***** válasza:
100%
nálatok is?
2009. dec. 15. 23:51
 36/56 anonim ***** válasza:
100%
igen, és eléggé elszomorító.
2009. dec. 15. 23:56
 37/56 anonim ***** válasza:
szerencsére az én apám nem ilyen ityokás ,peddig már 72 éves,mindig befogtuk karácsonyfát dísziteni ,és ez is az emlékem róla.Inkább anyu volt ideges a fözésnél.
2009. dec. 16. 09:25
 38/56 anonim ***** válasza:
100%

23:39

hát igen, ezzel most egy új témát nyitottál.:( erről nem írtam, de igen, nálunk is így van. csak beszélni se szeretek róla, egyáltalán nem is akarom, hogy eszembe jusson. ha így vesszük nem volt boldog a karácsonyom kb. 15 éve.

2009. dec. 16. 09:29
 39/56 anonim ***** válasza:
tegnap 16:48 voltam
2009. dec. 16. 09:30
 40/56 anonim ***** válasza:
71%

pont ezt akartam írni hogy az szereti a KARÁCSONYT AKINEK KISKORÁBAN NYUGODT GYERMEKKORA VOLT ,VAN.

Ezért kell nekünk szülöknek ugy alakitani az életünket hogy a gyermekünk ne sérüljön ,és szép emlékei legyenek a GYERMEKKORROL.szülökön mulik minden hogy alakul az életünk. Én nagyon boldog vagyok mert már idösek a szüleim és együtt ünnepelünk ,de a felnött gyerek is segíthet az egyenSulyban.Én sokat beszélek a türelemröl,szeretettröl a szüleimnek mert nekik is fogy egymásközött a türelmük mert 45 éves házzasssság igen csak kiborító akár hogy is van.JOBBAN -ROSZBAN EGYÜTT LEÉLNI AZ ÉLETET NEM SEMMI KELL A KÍTARTÁS.De az unokázás meg csodás dolog ,és ha együtt a család akkor mindenki lelke ápolvavan oddda-vissza.

2009. dec. 16. 09:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!