Divat lett utálni a karácsonyt?
Úgy veszem észre, hogy divat lett utálni a karácsonyt. Itt ezen az oldalon is, meg még tucatnyi fórumon nap mint nap olvasni, hogy egyre több ember utálja a karácsonyt. Feltettem ezzel kapcsolatban egy másik oldalon kérdést, és azt a választ kaptam, hogy mert nincs pénz ajándékra...stb.
Dehát könyörgöm! Ez a szeretet, a család ünnepe! Nálunk sem lesz ajándék, ilyen szegény karácsonyunk még sosem volt, de majd levágunk három tyúkot, megsütjük meg főzünk levest, összeülünk és jót beszélgetünk! Úgyis különlakok már két éve anyukáméktól, hazautazunk 24-én reggel a szüleimhez, feldíszítjük a fát, felpucoljuk a tyúkokat, sütünk egy kis vizes piskótát és boldogok leszünk. Miért kell hagyni, hogy a pénzhiány elrontsa az ünnepet? Anyáméknak rengeteg a tartozása, nincs annyi bevételük, amennyi a kifizetnivaló lenne. Fejük fölött a behajtócég, de anyám mégis lázasan és ami a legfontosabb: BOLDOGAN készülődik a karácsonyra! A szenteste nem arról fog szólni, hogy megpróbáljuk kitalálni hogyan lehetne újabb egy hónappal kitolni a villany kikapcsolását, hanem arról, hogy beszélgessünk, szeressük egymást, boldogok legyünk.
Miért anyagiasodott el így a világ? Nem értem sajnos.
09.45-nek.Akkor te szerencsés ember vagy ha csak megbeszélted apával,hogy ne igyon,és nem iszik mert szeretik!Már bocsika de egy alkoholistát már nem érdekli,hogy szeretik vagy sem.Józan állapotában ha mondják neki,bólogat,és persze,hogy megígéri nem fog többet inni..De ez az ígéret csak addig tart amíg meg nem veszi a piát..Tudom miről beszélek.Mi 4-en lányok vagyunk testvérek.Anyán alkoholista ráadásul agresszív alkoholista.Vagyis ha részeg volt(és nem volt olyan nap,hogy ne lett volna az) akkor tört,zúzott,vert minket!
Apám még így is imádta,és nem hagyta el,hisz ahogy védekezett:"Az anyátok,és neki köszönhetem,hogy ti lányok vagytok!"Gyerekként mi is szerettük,kértük,könyörögtünk,hogy ne igyon,hisz mi jó lányok vagyunk..Ígérgetett!Semmi nem lett belőle.Sok olyan karácsonyunk volt,hogy ellopta apu fizetését,és elment inni napokra,míg meg a szomszédok jó indulata,és sajnálkozása miatt tudtunk csak enni.Leszarta,hogy eszünk-e vagy van-e ajándék.A lényeg a PIA!
Volt olyan karácsony hogy részegen úgy megverte a húgomat,hogy este vitte apu a kórházba.Eltörte a kezét..
Úgyhogy nekem ne gyere avval a szöveggel,hogy türelem,meg szeretet kell egy alkoholistának!!!A gyerekek( a legkisebb húgom 4-5 éves volt)csak szeretni tudnak,és sok idő,fájdalomnak kell lenni,hogy a szeretet gyűlöletté változzon.Mi ezt kaptuk karácsonyra.
Szóval a te írásod álszent,nem hiszem,hogy a mai fiatalok akinek szintén alkoholista az apja vagy anyja elér avval valamit,hogy türelmes,és könyörög,hogy ne igyanak..
Megjegyzem szerintem a te apád sem ivott sűrűn,és te nem is tudod milyen egy alkoholistával együtt élni!!
Kérdező gondolom már kitalálta,hogy miért utálom a karácsonyt.Nem divatból elhiheted!
elsö mondatomban írom ,hogy megbeszéltük hogy ne legyen az ,ill sokszor beszéltünk róla hogy azzá is válhat ha minden nap,v. sűrűn töltöget.Így szerencsénkre vette a lapot és mai napig figyel arra hogy mennyit fogyaszt.
Egyébként pont most volt itt és meg is emlitette hogy most ivott egy dob. sört de nem is tudja mikor ivott elötte.Egyébként már nem fiatal .
"hát egy alkoholistát nem érdekli igaz, mert annak már mondhatsz akár mit.MEGELÖZÉSNÉL MÉG NEM ALKESZ."
Ekkora ökörséget!!!Komolyan!Mit tud egy 5 éves vagy 10 éves arról,hogy éppen nem alkoholista csak elkezdi?Megelőzésről beszélsz??Most már tuti biztos vagyok benne,hogy te nem tudod mi az amikor az egyik szülő ISZIK!!
Sok fiatal tudna mesélni keserű tapasztalatokat az Italról!!
Na figyelj mert te nem értesz semmit te nagyon okos!!
Én 16 éves voltam a nővérem 17 éves.Mi is szerettük anyut,segítettünk neki,és nem volt fiatal tini Ő SEM! TE NE MAGYARÁZZ HA NEM TUDOD MI AZ HOGY ALKOHOLISTA VAN A CSALÁDBAN!
És evvel én le is zártam a vitát,mert te szűk látó körű vagy!!Szeretgesd tovább a családodat!!!
Én dobtam fel tegnap este az alkoholizálós témát. Igazából megértek mindenkit, aki ezt átélte. Tudjátok az a legrosszabb, amikor karácsony idején látod azt a sok reklámot, ahol mindenki szépen fel van öltözve, és mosolyognak kedvesek egymással. Nem kókadozva, dölöngélve járnak kelnek a házban. Kiskorom óta így megy ez minden évben. A szeret ünnepe címszó alatt általában megy a b@zmegolás, meg a mittom én.
18/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!